Economic

Tranzactii putine pe terminalul Focsani al Bursei de Marfuri

Ciprian Bobeică
20 dec 2007 832 vizualizări
Bursa Romana de Marfuri (BRM) nu s-a impus inca pe piata din Focsani, avind in vedere volumul mic de vinzari de anul acesta.

In 2007, prin terminalul Focsani al BRM s-au tranzactionat marfuri doar de o suta de mii de euro

Suma cumulata a tranzactiilor abia se apropie de suma de 100.000 euro. Principalele marfuri cumparate prin BRM la Focsani au fost lemnele si cerealele. "Poate ca din ianuarie o sa gasim mai multa intelegere la institutii, astfel incit achizitiile publice sa se deruleze prin noi. Inca nu am reusit sa facem suficient lobby ca administratia locala sa apeleze la Bursa Romina de Marfuri, pentru ca pe bursa totul este transparent si nu mai apar speculatii cu privire la incredintarea unor contracte. Putem tranzactiona inclusiv achizitii publice de produse, servicii si lucrari", spune Sorin Vornic, presedinte executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea, presedinte al Terminalului Focsani. Prin terminalele BRM se pot tranzactiona produse petroliere, energie electrica si gaze naturale, carbune, cereale, materiale de constructii, legume si fructe precum si alte marfuri generale. "Firmele prefera inca sa lucreze pe contracte directe cu partenerii traditionali", adauga Vornic. Recent, regia de termoficare a orasului Iaºi, CET Iasi, a anuntat economisirea a 1,5 milioane lei prin doua tranzactii realizate pe Bursa Romana de Marfuri, destinate achizitionarii de comubustibil pentru iarna. (Ciprian BOBEICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.