Economic

Bani pentru investitii la ENET

Doina Ganea
17 dec 2007 675 vizualizări
Doua proiecte de investitii la societatea furnizoare de energie termica in municipiul Focsani, SC ENET SA, vor intra pe ordinea de zi a sedintei Consiliului local de miine.

Primul proiect are in vedere etapa a treia a contorizarii consumului de energie termica la populatia municipiului Focsani. Proiectul cuprinde modul de realizare a instalatiilor de masurare -inregistrare a consumului de energie termica pentru incalzire si pentru prepararea apei calde menajere pentru locuintele aferente punctelor termice PT 2, 4, 14, 16, 17, 24, 34, 37, 53, 56, 80, precum si contorizarea consumului de apa rece la intrarea in PT 18 si 24 bis. Instalatiile de masurare se vor monta separat pentru fiecare utilitate in parte: pentru incalzire, apa calda menajera, apa fierbinte. Vor fi de asemenea, instalatii de masurare la nivelul consumatorului, bloc, scara de bloc, la locuintele individuale tip casa si la punctele termice. Valoarea totala a investitiei se ridica la 1,2 milioane de lei, din care pentru proiectare se vor cheltui 46.810 lei, pentru dotari 124.686 lei, iar pentru lucrarile propriu-zise 545.309 lei. In total, vor fi amplasati 266 de contori de energie termica, din care 206 la scarile de bloc, 52 la locuintele individuale si 8 la punctele termice. Tot in sedinta de miine se va analiza si proiectul privind modernizarea sistemelor de actionare si reglare electrohidraulica a turboagregatelor si boilerelor CET Focsani. Modernizarea se va realiza pe baza proiectului realizat de firma bucuresteana SC ICPE Actel SA. Valoarea acestei investitii va fi de 1.286.200 lei. (Doina Ganea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.