Economic

Garda de Mediu nu a avut cu ce sa dea amenzi

Iulia Crețu
15 dec 2007 626 vizualizări
Ca in filmele cu Stan si Bran, cei care au incalcat legislatia privind protectia mediului au stat linistiti doua luni pentru ca Garda de Mediu Vrancea nu a putut da amenzi, intrucit inspectorii nu au avut la dispozitie procese-verbale valide

Timp de doua luni de zile comisarii de la Mediu au lucrat fara procese verbale valide din cauza schimbarii de legislatie. Potrivit lui Aurel Cristian, comisarul sef al Garzii de Mediu Vrancea, situatia se datoreaza faptului ca o data cu aparitia Hotaririi de Guvern 1224/2007, procesele verbale pe care institutia le avea nu au mai fost valabile. "Procesele noastre verbale erau valabile pe fosta lege - Hotarirea de Guvern 440/2005, privind infiintarea Garzii de Mediu. O data cu aparitia HG 1224/2007, in luna octombrie, acestea nu au mai fost valabile. Din octombrie si pina saptamina aceasta nu am mai putut da amenzi", a spus Cristian. Acesta a precizat ca in cele doua luni de zile comisarii Garzii de Mediu ar fi avut posibilitatea sa dea amenzi, dar nu au avut cum sa scrie procese verbale de constatare a neregulilor pe teme de mediu. "Acum s-a remediat situatia si trecem la munca", a adaugat comisarul sef Aurel Cristian. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.