Economic

Greva de la Incom a devenit oficiala

Doina Ganea
15 dec 2007 620 vizualizări
Salariatii Incom Vranco se afla de ieri, oficial, in greva. 1.300 de angajati ai celei mai mari societati de confectii din Focsani au refuzat sa mai lucreze intrucit compania le-a taiat sporturile din Contractul Colectiv de Munca (CCM).

Ieri dimineata muncitorii au intrat in fabrica, fara sa inceapa insa lucrul. Sindicatul a inregistrat tot ieri la Directia Muncii si Solidaritatii Sociale (DMSS) Vrancea conflictul de munca. "Am vorbit cu oamenii si le-am explicat care este situatia. Ei nici n-au vrut sa auda de semnarea unui contract in forma propusa de conducerea fabricii, asa ca am decis inscrierea conflictului de munca la Directia Muncii. Oamenii au decis ca nu vor relua lucrul decit dupa semnarea CCM in forma initiala", ne-a declarat Toader Arcalean. Confectionerii au cerut la inceput o majorare salariala de 20%, dar cind au vazut ca prin noul contract pierd inclusiv tichetele de masa au cerut doar semnarea contractului de munca in conditiile si termenele prevazute pe anul 2007. Solicitarea a fost insa refuzata de reprezentantii companiei din cauza neajunsurilor financiare. Conducerea fabricii a motivat ca se efectueaza o majorare salariala de la 528 la 600 de lei si nu mai sint resurse pentru alte bonificatii. Conducerea fabricii si sindicalistii vor avea o prima intilnire joi, 20 decembrie, la ora 10,00, la sediul DMSS pentru medierea conflictului de munca. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.