Economic

Romanii au iesit mai mult in strainatate in 2007

Mihaela Beșleagă
13 dec 2007 490 vizualizări
Numarul romanilor care au plecat in strainatate in 2007 a crescut cu 25% fata de anul trecut, ajungind la 700.000, iar tendinta este de crestere

"Aceasta crestere vine ca urmare a cresterii nivelului de trai. In ceea ce priveste romanii care au practicat turism in Romania, in 2007 numarul lor a fost de aproximativ un milion", a declarat Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT). Potrivit datelor ANAT, numarul turistilor care au vizitat Romania a crescut anul acesta cu circa 10% fata de 2006. "Speram ca in 2008 segmentul de incoming sa fie cel putin egal cu cel de anul acesta. Anul 2007 a fost unul de revenire dupa anul 2006, care a fost unul foarte prost din acest punct de vedere, situatia fiind generata de existenta gripei aviare. Numarul turistilor straini care intra in Romania este tot de ordinul sutelor de mii. Romania are din nefericire o imagine exterioara proasta, din cauza lipsei infrastructurii, a ciinilor vagabonzi si nu in ultimul rind din cauza lipsei de promovare internationala", a mai afirmat Anastasiu. Potrivit presedintelui ANAT, turismul a generat 2,6% din PIB in 2006. In cele trei luni din vara lui 2007, romanii au cheltuit 311 milioane de euro pe vacante in strainatate, cu 7% mai mult fata de 2006. Potrivit ANAT, principalele destinatii solicitate de romani in 2007 au fost Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Austria, Franta, Egipt si Tunisia. Pentru 2008, ANAT estimeaza ca turistii se vor indrepta catre destinatii exotice precum Africa, Dubai, America Latina si de Nord, Australia, Noua Zeelanda si Japonia. (Mihaela BESLEAGA)


Stiati ca:


u Numarul curselor charter pentru vacantele externe a crescut cu 70%.

u Peste trei milioane de straini au vizitat Romania in primul semestru al anului.

u Numarul turistilor straini sositi in Romania a crescut in iulie cu 38,7%.

u Peste jumatate dintre turistii romani aleg Grecia, Bulgaria si Turcia.

u Masina este cel mai utilizat mijloc de transport pentru plecarile in strainatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.