Economic

Transportul Public, salvat de la faliment

Doina Ganea
29 nov 2007 968 vizualizări
Transport Public SA Focsani a inregistrat o pierdere de 1,1 milioane de lei, in conditiile in care tariful pe abonament este de 0,8 lei, iar costurile reale pentru o calatorie se ridica la 1,05 lei u noile tarife aprobate marti intra in vigoare din 3 decembrie

Consilierii locali au fost in cele din urma de acord cu salvarea SC Transport Public Local SA Focsani din colaps financiar, aprobind majorarea pretului abonamentelor. Aflat pentru a treia oara anul acesta pe ordinea de zi a sedintelor, proeictul a intrunit in sfirsit votul majoritatii. Alesii locali au cumpanit daca este mai bine cu abonamente scazute si cu incasari mai putine sau cu cetateni nemultumiti si incasari mai mari la societatea aflata in subordinea Consiliului Local Focsani. Majorarea de pret s-a produs ca urmare a solicitarii conducerii societatii, aceasta acuzind inregistrarea unor pierderi importante. Potrivit raportului intocmit de Directia economica din cadrul Primariei Focsani, pe primele noua luni ale acestui an SC TPL SA a inregistrat o pierdere de 1.114.137 lei, in conditiile in care tariful actual pe abonament este de 0,8 lei, iar costurile reale pentru o calatorie se ridica la 1,05 lei. Potrivit aceluiasi raport, abonametele de calatorie nu au fost modificate din luna iulie 2005. In prezent, biletul pentru o calatorie in oras este de 1,2 lei, in timp ce abonamentul cu 10 calatorii costa 8 lei. Singurul consilier local care s-a opus acestui proiect a fost independentul Gheorghe Stancu Sotir care a cerut gratuitate pentru toti pensionarii din municipiul Focsani. In principiu, alesii locali au fost de acord si cu propunerea lui Gheorghe Stancu, dar au propus ca aceasta sa faca obiectul unui alt proiect de hotarire care va fi pus pe ordinea de zi a sedintei de luna viitoare. "Ar trebui ca aceasta propunere sa fie trecuta in proiectul propus de mine anul trecut si care viza acordarea unor reduceri de pret si gratuitati pentru anumite categorii de pensionari. Imi pare rau ca atunci cind am venit eu cu aceasta propunere nu ati fost de acord, dar acum, la aproape un an, o considerati buna, numai pentru ca nu vine din partea noastra", a atacat frontal democrata Mioara Lazar. Potrivit proiectului aprobat, abonamentul cu 30 de calatorii a crescut de la 24 de lei la 30 de lei. Totodata a fost aprobata si introducerea unui nou tip de abonament lunar, cu numar nelimitat de calatorii, in valoare de 54 de lei. Potrivit directorului Transport Public SA Focsani, Ion Diaconu, noile abonamente vor fi puse in vinzare incepind de luni, 3 decembrie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.