Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Listarea Hidroelectrica nu se va mai avea loc anul acesta

Ziarul de Vrancea
8 mai 2017 691 vizualizări
Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, nu mai are şanse să se listeze anul acesta, a declarat luni, într-o conferinţă de presă Andreea Lambru, numită recent preşedinte al consiliului de supraveghere al societăţii, care spune că ar fi preferabilă vânzarea directă de acţiuni.


În cadrul aceluiaşi eveniment, Remus Borza a declarat că statul poate obţine peste un miliard de euro din vânzarea pachetului de 15% din acţiunile companiei. ”E vorba de reluarea unei proceduri (de listare, n.r.), de schimbarea unei hotărâri de Guvern pe care Ministerul Energiei, împreună cu consorţiul, o elaborează, în momentul acela putem vorbi despre reluarea procedurii de listare în noile condiţii”, a spus Lambru, care, întrebată dacă mai vede posibilă listarea în acest an a răspuns că nu. Ea a mai precizat că Hidroelectrica are suficienţi bani pentru investiţii. La rândul său, avocatul Remus Borza, fostul administrator judiciar al societăţii, a declarat luni că Hidroelectrica ar putea obţine 1 miliard euro din listarea pe bursă a companiei, iar banii ar trebui să intre în bugetul de stat.

Traficul rutier pe podul de la Agigea este oprit până în 25 mai

Traficul rutier pe podul de la Agigea este oprit până în 25 mai, pentru lucrări care vizează cablurile de susţinere şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului, Canalul Dunăre-Marea Neagră putând fi traversat în această perioadă pe Podul Apolodor, aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri. Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia pe podul de la Agigea - DN39, judeţul Constanţa - a fost închisă, începând de duminică noapte, de la ora 00.00. ”Măsura este în vigoare, potrivit informaţiilor obţinute de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 şi are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt”, precizează sursa citată. Închiderea totală a traficului pe pod este necesară pentru tensionarea finală a cablurilor, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului. În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN 39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea). După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme. De asemenea, până în 19 mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se execută lucrări la carosabil în zona localităţii Perişoru (judeţul Călăraşi), între kilometrii 111A600 şi 119A800 de metri. Din acest motiv, circulaţia rutieră în zona lucrărilor este deviată de pe un sens pe celălalt - în perioada 3-10 mai, autovehiculele sunt deviate de pe sensul către Constanţa pe sensul spre Bucureşti, iar în perioada 10-19 mai, autovehiculele vor fi deviate de pe sensul către Capitală pe sensul opus. Şi în judeţul Vâlcea, până în 20 iunie, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 200A615 şi 201A265 de metri (între Călimăneşti şi Brezoi), se execută lucrări la viaductul Cârligu Mic. Circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ. Excepţie va face perioada 1-5 iunie 2017, când restricţiile vor fi ridicate.

Toshiba a primit o ofertă de 16 milioane de dolari pentru divizia de cipuri

Fondul KKR discută cu Toshiba lansarea unei oferte preventive de preluare a diviziei de cipuri a companiei japoneze, de cel puţin 16 miliarde de dolari, care ar accelera vânzarea şi ar pune capăt negocierilor cu alţi posibili cumpărători, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Toshiba este în favoarea unei propuneri din partea KKR şi a Innovation Network din Japonia pentru că ar simplifica aprobările din partea autorităţilor de reglementare şi încasarea banilor, au spus persoanele. KKR şi partenerii săi, între care Development Bank of Japan, au indicat că ar plăti 1.800 (16 miliarde dolari) - 2.100 miliarde de yeni, a spus una dintre surse. Directorul general al companiei Western Digital urmează să meargă în Japonia în această săptămână pentru a discuta alăturarea la grupul ofertant, a spus o altă persoană. Toshiba nu a decis dacă să accepte oferta KKR şi ar putea continua licitaţia, au arătat sursele. Purtătorii de cuvânt ai companiilor implicate au refuzat să comenteze. Între ofertanţii rivali se numără Hon Hai Precision Industry din Taiwan, SK Hynix din Coreea de Sud şi Broadcom.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.