Economic

E.ON a înregistrat cea mai mare pierdere din istoria sa: 8,45 miliarde euro

Ziarul de Vrancea
15 mar 2017 678 vizualizări
Grupul energetic german E.ON a înregistrat în 2016 cea mai mare pierdere din istoria sa, de 8,45 de miliarde de euro, legată de separarea diviziei Uniper şi suprataxa de risc legată de centralele nucleare impusă de guvernul german, transmite MarketWatch.

 E.ON, care s-a concentrat pe energia regenerabilă după ce a separat centralele energetice clasice într-o altă companie, a consemnat în 2015 pierderi de 6,99 miliarde de euro. Vânzările au scăzut în 2016 cu 11%, la 38,17 miliarde de euro, de la 42,65 miliarde de euro în 2015. ”Separarea Uniper şi finanţarea stocării deşeurilor nucleare au lăsat urme adânci în bilanţul nostru contabil”, a declarat directorul general al E.ON, Johannes Teyssen. Uniper include centralele pe cărbune şi gaze ale grupului. Profiturile companiilor germane din sectorul energiei au fost afectate şi de preţurile scăzute ale electricităţii angro, care în 2016 au coborât la mai puţin de jumătatea nivelului din 2011, la circa 50 de euro pe megawatt oră. După dezastrul provocat de cutremur la centrala nucleară Fukushima din Japonia, Germania a trecut la dezvoltarea rapidă a capacităţilor de energie solară şi eoliană, ceea ce a dus la un exces de ofertă care a afectat preţurile angro. În 2017, E.ON ţinteşte un profit net de 1,2-1,45 miliarde de euro. În regiunea Europa Centrală/Turcia, în care au fost incluse şi activităţile E.ON din România, vânzările au scăzut cu 35 de milioane de euro, la 1,65 miliarde de euro. Cu toate că vânzările din România şi Cehia au scăzut din cauza tarifelor mai mici, profitul EBIT din regiune a urcat cu 25 de milioane de euro, la 379 milioane de euro. În România, profitul EBIT s-a redus semnificativ din cauza scăderii tarifelor pentru electricitate şi gaze, se arată în raportul companiei. E.On anticipează că profitul va continua să scadă în România în 2017, în principal din cauza declinului marjelor operaţionale, pe fondul intensificării concurenţei în urma liberalizării pieţei. Grupul E.ON este prezent în România din 2005 şi are circa 3 milioane de clienţi în sectoarele de gaze naturale şi energie electrică. Compania administrează 81.000 km de reţea energie electrică şi peste 20.000 km de reţele gaze naturale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.