Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Munţii Carpaţi, Delta Dunării şi oraşele cu arhitectură, atracţie pentru turişti

Ziarul de Vrancea
12 mar 2017 797 vizualizări
România are potential în a atrage mai mulţi turişti americani şi poate miza pe Dunăre, Delta Dunării, satele care au reuşit să îşi păstreze caracterul şi tradiţiile, Munţii Carpaţi şi oraşele cu arhitectură originală, dar va fi nevoită să dezvolte produse turistice mai scumpe, pe măsură ce cererea va continua să crească, a declarat pentru News.ro şeful Biroului Naţional de Turism al României din America de Nord, Simion Alb.

Presa din SUA şi Canada relatează des în ultimii ani despre transformarea pozitivă a României şi a Bucureştiului, despre specialiştii români din IT, precum şi despre viaţa culturală şi evenimentele din diverse oraşe româneşti. ”Castelele Peleş, Bran şi Corvin şi oraşele medievale din Transilvania fascinează şi vor continuă să fascineze tineri şi vârstnici din toată America de Nord. Cel puţin o dată pe an, la sfârşitul lunii octombrie, cu ocazia sărbătorii Halloween, avem garantată atenţia mass-media din ţările anglo-saxone”, a afirmat Alb, pentru News.ro. Dunărea şi Delta Dunării au un potenţial care poate să fie în continuare valorificat, a menţionat reprezentantul turismului românesc în nordul Americii De asemenea, satele, de pe tot teritoriul ţării, care au reuşit să îşi păstreze caracterul şi tradiţiile, Munţii Carpaţi şi multe dintre oraşele care se disting prin arhitectura originală şi prin atmosfera relaxată, primitoare sunt destinaţiile care pot să atragă un număr mai mare de turişti din America de Nord şi de pe alte meridiane, a subliniat Simion Alb. ”În ceea ce priveşte poziţionarea, în condiţiile în care cererea va continua să crească vom fi nevoiţi să dezvoltăm produse mai scumpe, ‘exclusive’, pentru segmentele de turişti şi vizitatori pentru care clasa hotelului şi celelalte servicii şi facilităţi necesare constituie o condiţie sine-qua-non pentru vizitarea unei destinaţii turistice. Nu este întâmplător faptul că în apropierea piramidelor din Egipt sau a templului Taj Mahal din India există hoteluri din lanţul exclusiv Four Seasons”, a spus Alb. 

Circa 250.000 de turişti din America de Nord sunt aşteptaţi în România

Circa 250.000 de turişti din SUA şi Canada vor vizita România în acest an, iar cele mai cunoscute şi mai populare zone şi atracţii turistice, în rândul turiştilor din SUA, sunt sudul Transilvaniei, Bucureştiul, castelele Peleş şi Bran şi mânăstirile din Bucovina, a declarat, pentru News.ro, şeful Biroului Naţional de Turism al României din America de Nord, Simion Alb. În 2016, România a primit 232.046 turişti şi vizitatori din America de Nord, cu 7,5% mai mulţi decât în anul 2015, arată datele oficiale. În ceea ce priveşte persoanele care sunt considerate turişti, Statele Unite au ajuns în 2016 pe locul al şaptelea după numărul turiştilor străini înregistraţi în România, cu 137.586 turişti. ”Sosirile de turişti din Statele Unite sunt, de regulă, subiect – în cel mai fericit caz - discret în relatarile mass-media de acasă, poate şi din cauza faptului că – deoarece americanii şi canadienii sunt călători independenţi – America de Nord nu constituie o prioritate pentru agenţiile de turism şi operatorii de tururi din România. America de Nord este însă principala piaţă turistică extra-europeană a României şi a treia sursă de ‘incoming’ - turişti şi vizitatori străini care au sosit în România în principala perioadă de vacanţe a anului (lunile mai – octombrie 2016). Germania şi Italia au ocupat primele două locuri”, a afirmat Simion Alb, pentru News.ro. În 2017, România va primi un sfert de milion de turişti şi vizitatori din America de Nord, iar în anul 2018, când se vor aniversa 50 de ani de la deschiderea Biroului Naţional de Turism al României din America de Nord, s-ar putea atinge nivelul de 300.000 de vizitatori americani. Oficialul român nu dispune de date despre oraşele din care au venit turiştii americani, deoarece nu există mijloace tehnice pentru înregistrarea lor în funcţie de zona de reşedinţă. ”Turiştii efectivi (şi potenţiali) din America de Nord sunt răspândiţi pe o suprafaţă de două ori mai mare decât a ţărilor europene care se află la vest de România. Recordul de solicitări pentru informaţii şi asistenţă este stabilit de California, cel mai populat şi mai prosper stat American”, a afirmat Alb.

Plan ambiţios de dezvoltare a Parisului

Parisul a lansat cel mai ambiţios proiect de modernizare de la cea realizată în urmă cu 150 de ani de Georges-Eugène Haussmann, care a înlocuit clădirile medievale din centrul capitalei franceze cu cele grandioase ce mărginesc în prezent bulevardele mari, relatează Bloomberg. Administraţia metropolei vrea să cheltuiască peste 35 de miliarde de euro în următoarele două decenii pentru modernizarea suburbiilor şi zonelor din jurul oraşului. Planul, prezentat pentru prima dată în 2008, vizează, practic, să conecteze suburbiile între ele şi cu centrul oraşului. Proiectul a devenit mai urgent de când Parisul încearcă să se prezinte drept o alternativă la Londra pentru companiile globale, după votul britanicilor de a ieşit din UE. Deşi acesta nu este un subiect de campanie, candidata naţionalistă la preşedinţie Marine Le Pen a spus că, din punctul său de vedere, planul este o povară excesivă asupra finanţelor publice.

Centru de educaţie financiară cu acces gratuit

Fundaţia Dreptul la Educaţie, finanţată în principal de sucursala din România a băncii maghiare OTP Bank, va inaugura în septembrie un centru destinat educaţiei financiare atât pentru elevi, cât şi pentru adulţi, cu acces gratuit, pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, investiţia fiind estimată la câteva sute de mii de euro, a declarat, pentru News.ro, directorul general al sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, László Diósi. Centrul, denumit OK Center, va funcţiona într-o clădire deţinută de bancă, aproape de Piaţa Unirii, şi ar putea avea program non-stop, potrivit lui Diosi. ”Suntem acum în procedura de aprobare cu acest centru. Investiţia este estimată la câteva sute de mii de euro. Una dintre dorinţele mele ar fi ca centrul să funcţioneze non-stop”, a declarat Diosi. Centrul va avea patru săli pentru training şi o zonă destinată workshop-urilor şi prezentărilor, iar finanţarea este asigurată 100% de OTP Bank, a explicat, pentru News.ro, directorul fundaţiei, Nora Dobre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.