Economic

Poliţiştii se plang de lefurile prea mici

Ziarul de Vrancea
6 mar 2017 983 vizualizări
Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat luni, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că drepturile angajaţilor trebuie respectate, pentru că dacă îi pui să muncească 320 de ore şi îi plăteşti pentru 160 de ore, apar frustrările şi inechităţile salariale.

Dumitru Coarnă a spus, la finalul negocierilor de la Ministerul Muncii, la care au participat ministrul Muncii, ministrul Afacerilor Interne şi ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, că sindicaliştii sunt de acord cu principiile proiectului Legii salarizării unitare, dar aşteaptă trebuie găsite soluţii la solicitarea lor de aplicare a sporurilor la nivelul salariului minim actual, de 1.450 de lei, şi nu la cel de încadrare din 31 decembrie 2009. Liderul SNPPC a spus că, la finalul negocierilor privind proiectul Legii salarizării unitare, a avut cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, o discuţie tehnică pe tema drepturilor salariale ale angajaţilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne, în condiţiile în care ar urma să fie organizate proteste în 23-25 martie, dacă nu vor fi găsite soluţii de rezolvare a revendicărilor. “Ministrul Lia Olguţa Vasilescu mi-a promis că mâine (marţi, n.r.) vom avea din nou o discuţie tehnică cu ministrul Finanţelor, pe această temă, să găsim o soluţie pentru ambele părţi, pentru a detensiona această stare conflictuală, pentru a ieşi din acest conflict de muncă, pentru că noi nu ne dorim să ieşim în stradă, ci ne dorim să muncim. Dar angajatorul trebuie să respecte drepturile elementare ale angajaţilor, pentru că şi munca trebuie plătită, nu poţi să îl pui pe om să lucreze 320 de ore şi să îl plăteşti pentru 160, pentru că apare frustrea, apar disfuncţii salariale”, a spus Coarnă. Liderul sindical a spus că numai într-o lună, de când sunt mişcări sociale, poliţiştii şi jandarmii au lucrat suplimentar aproape 120 de ore, „normă care nu mai poate fi recuperată în natură, pentru că nu avem efectivele necesare să acordăm aceste drepturi în natură”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.