Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Companiile româneşti aduc marfă din China prin Frankfurt

Ziarul de Vrancea
29 ian 2017 840 vizualizări
Programul non-stop al biroului vamal din aeroportul din Frankfurt, simplitatea întocmirii unui dosar de import şi posibilitatea amânării plăţii TVA sunt câteva dintre avantajele alegerii aeroportului din Frankfurt,

în detrimentul altui aeroport din România, pentru companiile care vor să importe marfă din China prin intermediul transportului aerian, a declarat, pentru News.ro, directorul general al companiei de transport aerian de marfă Yawo Sevices, Luiza Carpov. Aeroportul din Frankfurt este unul dintre cele mai mari zece terminale de marfă din lume, cu o capacitate de peste 2,1 milioane de tone anual. Cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă, are un trafic anual de peste 30.000 de tone de marfă.

Un număr record de certificate verzi au fost vândute pe bursă

Un număr total record de 237,99 milioane de certificate verzi au fost vândute anul trecut de către producătorii de energie din surse regenerabile, acestea fiind tranzacţionate pe pieţele bilaterale administrate de Opcom (Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale de Certificate Verzi – PCCBCV şi Piaţa Contractelor Bilaterale de Certificate Verzi încheiate prin Negociere Directă - PCBCV – ND). Unele dintre certificate sunt vândute pentru perioade care ajung chiar şi până în anul 2036. Comparativ, pe aceste pieţe privind contractele bilaterale s-au tranzacţionat în anul 2015 un număr de 10 milioane certificate verzi (CV), la un preţ mediu de 29,38 euro/CV, iar în anul 2014 s-au vândut 21,8 milioane vertificat verzi la un preţ mediu de 30,06 euro/CV. De menţionat, la nivelul anului trecut, au fost şi tranzacţii de câte 3 milioane de certificate verzi, iar perioada de vânzare până în 2032 sau chiar până în anul 2036.

Consiliul Fiscal avertizează împotriva deficitului fiscal

Consiliului Fiscal a avertizat asupra unei potenţiale supraevaluări a veniturilor bugetare în proiectul de buget al Guvernului pe 2017, la care se adaugă o probabilă subevaluare a cheltuielilor curente, ceea ce creşte puternic riscul înregistrării unui deficit bugetar mai mare decât cel proiectat, de sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit unei evaluări preliminare publicate pe site-ul instituţiei. Proiectul bugetului de stat pe anul 2017, publicat vineri de Guvern, prevede un deficit bugetar de 2,99% din produsul intern brut (PIB), o creştere a veniturilor bugetare cu 31 miliarde lei faţă de anul trecut, de la 223,7 miliarde lei în 2016 la 254,7 miliarde lei în 2017, şi o creştere cu peste 35 miliarde lei a cheltuielilor, de la 242,02 anul trecut, la 278,8 miliarde lei în acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.