Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Poşta Română avertizează că trimiterile poştale pot ajunge cu întârziere la destinaţie

Ziarul de Vrancea
11 ian 2017 253 vizualizări
Compania de stat Poşta Română a avertizat, ieri, că traficul trimiterilor poştale va fi afectat până pe 22 ianuarie, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, ceea ce înseamnă că trimiterile vor ajunge cu întârziere la destinaţie.

 În condiţiile în care vremea nefavorabilă impune restricţii de trafic, atât pe teritoriul ţării, cât şi în ceea ce priveşte cursele de transport aerian internaţionale, fluxul de import, cât şi cel de export va fi afectat. Compania de stat, care operează o reţea de mii de agenţii la nivel naţional, cea mai mare din ţară, îşi cere scuze tuturor clienţilor şi partenerilor şi îi asigură că îşi va respecta toate obligaţiile impuse prin lege.

Poşta Română, care este controlată de Ministerul Comunicaţiilor, a înregistrat, în primele şase luni din 2016, un profit brut de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro), în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut.

România a achiziţionat  anul trecut de la Gazprom o cantitate de gaze naturale  în creştere cu 740% comparativ cu 2015

România a achiziţionat anul trecut de la Gazprom o cantitate de 1,48 miliarde metri cubi de gaze naturale, în creştere cu 740% comparativ cu 2015, a anunţat ieri grupul rus Gazprom într-un comunicat de presă.

Potrivit Gazprom, consumul de gaze naturale ruseşti în rândul potenţialilor utilizatori ai gazoductului Turkish Stream a crescut în 2016. "Creşterea cererii de gaze naturale ruseşti în Europa de Sud-Est, regiune ţintă a Turkish Stream, arată în mod clar că acest proiect este bine fundamentat şi vine la momentul oportun pentru a acoperi necesarul de energie al acestor ţări", a apreciat Gazprom. Comparativ cu 2015, volumul de gaze naturale achiziţionat de la Gazprom a crescut cu 1,1% în Italia, până la 24,7 miliarde metri cubi, cu 2,1% în Bulgaria, până la 3,18 miliarde metri cubi, cu 35% în Grecia, până la 2,68 miliarde metri cubi, cu 4,3% în Serbia, până la 1,75 miliarde metri cubi, cu 54,8% în Croaţia, până la 0,76 miliarde metri cubi, şi cu 56,5% în Macedonia, până la 0,21 miliarde metri cubi. Conform acestor cifre, cea mai mare creştere procentuală s-a înregistrat în cazul României, chiar dacă volumul de gaze achiziţionat în 2016 de România de la Gazprom a fost mai mic decât cel achiziţionat de Serbia.

Germania estimează un excedent bugetar de 5-7 miliarde de euro în 2016 

Guvernul federal al Germaniei a reuşit să obţină un execdent bugetar de 5-7 miliarde de euro în 2016, au declarat ieri surse din coaliţia de guvernare, banii urmând să fie alocaţi unui fond pentru finanţarea cheltuielilor provocate de numărul record al refugiaţilor, transmite Reuters. Germania a primit de la începutul anului 2015 peste 1 milion de solicitanţi de azil, mulţi veniţi din zone de război ale Orientului Mijlociu. Guvernul german a creat un fond pentru finanţarea costurilor de cazare şi integrare a noilor veniţi.

Ministerul de Finanţe va publica în curând date exacte referitoare la surplusul bugetar, au spus doi politicieni din coaliţie. În 2015, guvernul federal a obţinut un excedent bugetar de aproape 13 miliarde de euro, datorită veniturilor mari din taxe şi a costurilor de finanţare aflate la minime record. Banii respectivi au fost folosiţi tot pentru fondul destinat refugiaţilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.