Economic

Volatilitatea leului în raport cu dolarul va fi mai ridicată în 2017

Ziarul de Vrancea
29 dec 2016 1259 vizualizări
Evoluţia valutelor în 2016 a reflectat seria de evenimente care au avut loc pe plan global şi care au sfidat logica, iar această tendinţă este aşteptată să continue şi în 2017, a declarat, pentru News.ro, directorul general al subsidiarei din România a companiei britanice specializate în plăţi şi schimburi valutare Moneycorp, Johan Gabriëls.

Cursul euro/leu a fluctuat în intervalul 4,4987-4,5218 în noiembrie, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), continuând tendinţa de creştere din octombrie, pe fondul majorării costurilor de finanţare în economia mondială. Şi anul viitor va fi marcat de o volatilitate ridicată pe piaţa valutară, după o serie de evenimente neprevăzute în acest an, consideră Gabriëls, care a fost anterior directorul general al băncii RBS România. Leul va fi mai vulnerabil în raport cu dolarul şi cu francul elveţian, consideră directorul Moneycorp. ”Ne aşteptăm ca fluctuaţia leului în raport cu euro să fie limitată. Însă în raport cu francul elveţian - perceput ca o «valută de refugiu» în perioade incerte - şi în raport cu dolarul american, având în vedere recenta alegere de către americani a unui nou preşedinte total non-convenţional, este posibil ca volatilitatea să fie mai ridicată”, a declarat Gabriëls. El consideră că, în prezent, riscul de schimb valutar este o prezenţă intrinsecă în zona de afaceri internaţionale mai mult ca oricând.
Astfel, toate valutele se află într-o continuă fluctuaţie în raport cu celelalte şi generează, astfel, o mare incertitudine în ceea ce priveşte conservarea marjei de profit. Gabriëls crede că impactul Brexit-ului asupra pieţelor valutare va depinde, în mare măsură, de modul în care această ieşire va fi realizată, mai “soft” sau mai “hard”, dar impactul asupra investiţiilor britanice în România va fi unul limitat. ”Companiile şi investitorii britanici vor fi în continuare interesaţi să facă afaceri în România, mai ales acum când România este una din economiile cu cea mai rapidă cresştere din Europa”, a declarat directorul Moneycorp.
Gabriëls speră, pentru 2017, ca impactul victoriei unor partide naţionaliste în Europa şi zona euro să se menţină la un nivel moderat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.