Economic

Aproape jumătate dintre români sărbătoresc Revelionul acasă

Ziarul de Vrancea
29 dec 2016 928 vizualizări
Spre deosebire, doar 27% dintre germani vor sta acasă la trecerea dintre ani

Aproape jumătate (48%) dintre români îşi vor petrece Revelionul acasă, cu familia, prietenii şi rudele, în vreme ce doar 9% au ales să petreacă intrarea în Noul An în oraş, potrivit unui studiu realizat de grupul energetic german E.ON în opt ţări europene, la sfârşitul anului 2016. Spre comparaţie, doar 27% dintre germani vor sta acasă de Revelion, iar 20% vor petrece trecerea dintre ani în oraş. ”Aceeaşi proporţie (ca în România n.r.) a celor care vor sărbători Revelionul la domiciliu se regăseşte şi în cazul cetăţenilor maghiari chestionaţi, însă procentajul celor care au declarat că au de gând să iasă în oraş în noaptea dintre ani este dublu faţă de cel al românilor”, arată un comunicat emis ieri de E.ON.Nu departe în preferinţe se situează cehii şi italienii, care în proporţie de 43%, respectiv 40% şi-au exprimat dorinţa de a sta liniştiţi acasă.În proporţii apropiate (33%, respectiv 30%), cehii şi românii spun că vor urmări programele de la televizor, la polul opus situându-se italienii, doar 9% dintre aceştia declarând că vor prefera să se uite la programele TV. De asemenea, în Germania şi Marea Britanie, numai 14% dintre cetăţeni vor sta în fotolii în faţa micilor ecrane. ”Totuşi, în ciuda faptului că hotelurile şi vilele din staţiuni sunt rezervate la capacitate maximă, perioada din jurul Revelionului nu este chiar una de vacanţă în Europa”, arată studiul E.ON.Doar 6% din populaţia Germaniei are planuri de vacanţă sau alte activităţi, însă chiar şi această cifră este mai ridicată decât cea din restul Europei.Astfel, doar 4% dintre respondenţii din România au afirmat că vor merge în vacanţă de Revelion, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor şi italienilor intervievaţi pe acest subiect, ponderea este de 3%.De remarcat şi numărul ridicat al celor care au declarat că nu au nimic planificat pentru Revelion, în această situaţie fiind 30% dintre britanici, 23% dintre respondenţii turci, 18% dintre germani şi 11% dintre români.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.