Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Cele mai multe firme profitabile si de încredere din România au capital autohton

Ziarul de Vrancea
11 dec 2016 670 vizualizări
Peste nouă din zece companii care obţin profit şi sunt considerate de încredere sunt firme cu capital românesc, în special IMM-uri, din domeniul transportului rutier şi de mărfuri, urmate de cele din comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, arată datele unui studiu realizat de CreditInfo, companie specializată în furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial

Topul firmelor profitabile şi de încredere este completat de cele cu capital italienesc (1,76%), german (1,34%), maghiar (0,63%), francez (0,59%), austriac (0,55%), olandez (0,49%) şi cipriot (0,38%). Dintre companiile analizate pe acest segment, 7.359 au o vechime de 24 de ani în activitate, în timp ce aproape 6.500 de firme cu o vechime de 3 ani îndeplinesc criteriile de profitabilitate şi sunt considerate de încredere. Cele mai multe firme profitabile şi considerate de încredere sunt IMM-urile, în proporţie de 63%.“Studiul nostru demonstrează încă o dată faptul ca IMM-urile reprezintă motorul economiei româneşti. Acest segment reprezintă 99,03% dintre companiile profitabile şi considerate de încredere”, a declarat directorul general Creditinfo România, Aurimas Kacinskas. Cea mai mare profitabilitate o obţin firmele din domeniul transportului rutier şi de mărfuri (5,01%), în care clienţii şi partenerii de afaceri au încredere. Acestea sunt urmate de companiile care activează în comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate (3,45%), în construcţii (3,37%), în contabilitate şi audit (2,95%), dar şi în consultanţa pentru afaceri şi management (2,9%). Din cele peste 600.000 de companii înregistrate în România cu afaceri sub 10 milioane de euro, doar 10,25% sunt considerate de încredere şi profitabile.În ceea ce priveşte firmele cu cifre de afaceri mari, de peste 50 milioane euro, sunt înregistrate 556 companii de asemenea nivel în România, dintre care mai puţin de jumătate (46%) sunt considerate de încredere şi profitabile.

Plăţile cu ajutorul telefonului mobil sunt în creştere

Volumul tranzacţiilor efectuate cu telefonul mobil, de la cumpărături online până la plata facturilor, va creşte anul viitor, pe fondul creşterii numărului de utilizatori de smartphone-uri, acestea din urmă fiind folosite tot mai des şi pentru culegerea de informaţii înainte de a face o achiziţie, iar firmele se vor orienta tot mai mult către alegerea unui singur furnizor pentru toate serviciile de comunicaţii şi IT, potrivit informaţiilor transmise agenţiei News.ro de Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa naţională de telefonie mobilă. În acest an s-a observat nu numai o creştere a numărului de utilizatori de smartphone-uri, dar şi o evoluţie a preferinţelor acestora pentru terminale cu specificaţii tehnice superioare şi cu ecrane mai mari. Această tendinţă se va menţine şi în 2017, potrivit reprezentanţilor Vodafone. ”Aceasta evoluţie va duce la un consum tot mai mare de conţinut video pe dispozitive mobile şi la diversificarea ofertei de acest gen pentru utilizatorii din Romania. De asemenea, ne aşteptăm să crească volumul tranzacţiilor efectuate prin intermediul telefonului mobil, de la cumpărături online până la plăţi de facturi”, afirmă reprezentanţii Vodafone. Firmele se orientează tot mai mult către alegerea unui singur furnizor pentru toate serviciile de comunicaţii şi IT, tendinţă care se va păstra şi anul viitor. De asemenea, companiile manifestă un interes crescut pentru servicii care se bazeaza pe tehnologii în cloud sau Internet of Things (IoT). Smartphone-ul a devenit parte integrantă din viaţa tot mai multor utilizatori, iar acest lucru este vizibil în creşterea gradului de folosire a social media si a interacţiunilor dintre firmele din telecom cu clienţii prin intermediul canalelor digitale.

Samsung vrea să şteargă orice amintire despre Galaxy Note7

Samsung şi-a anunţat intenţia de a dezactiva ultimele telefoane Galaxy Note 7 aflate încă în circulaţie în Statele Unite, pentru că prezintă risc de explozie, însă unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din ţară, Verizon, refuză, relatează AFP. Ambele companii invocă probleme legate de securitate. Samsung a explicat că vrea să “accelereze participarea” la rechemarea aparatelor care pot exploda şi lua foc, în condiţiile în care, până acum, 93% dintre cele vândute în Statele Unite au fost înapoiate de proprietarii lor. Într-un comunicat, grupul sud-coreean a precizat că vrea să pună la punct un program care va fi instalat automat pe telefoanele Galaxy Note 7 din Statele Unite şi care le va împiedica să se mai încarce, ceea ce le va face inutilizabile. Pe de altă parte, Verizon refuză să participe la acest demers “din cauza riscurilor adiţionale pe care le-ar reprezenta pentru proprietarii Galaxy Note 7 care nu au un alt aparat”. “Nu vrem să le fie imposibil să îşi contacteze familia, serviciile de urgenţă sau personal medical într-o situaţie de urgenţă”, a explicat compania într-un comunicat.

Semnal puternic pentru scumpirea carburanţilor

Producătorii de ţiţei din OPEC şi din afara OPEC au ajuns la primul loc acord din 2001 pentru a reduce împreună producţia de petrol, după ce preţurile scăzute din ultimii doi ani au afectat numeroase bugete şi au provocat tulburări în unele ţări, relatează Reuters.Producătorii de petrol din afara OPEC au fost de acord să îşi reducă producţia cu 562.000 de barili pe zi, mai puţin decât cei 600.000 de barili pe zi stabiliţi iniţial. Rusia îşi va reduce producţia cu 300.000 de barili pe zi, potrivit unei surse apropiate discuţiilor. “Este o întâlnire istorică (…). Va consolida economia globală şi va ajuta unele ţări din OCDE să îşi atingă ţintele de inflaţie”, a spus secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, înainte de discuţii. Pe lângă Rusia, la discuţiile de sâmbătă au mai luat parte sau au transmis angajamente Azerbaidjanul, Bahrainul, Bolivia, Bruneiul, Guinea Ecuatorială, Kazahstanul, Malaysia, Mexicul, Omanul, Sudanul şi Sudanul de Sud. Acordul a fost semnat după aproape un an de dispute şi negocieri între ţările din OPEC şi cele din afara organizaţiei, iar în continuare atenţia pieţelor se va concentra pe respectarea angajamentelor asumate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.