Economic

ANAF va reprezenta România într-un grup al OCDE pentru transparenţă

Ziarul de Vrancea
7 dec 2016 772 vizualizări
OCDE este considerat un club al statelor dezvoltare din lume, având în prezent 35 de membri, inclusiv state apropiate ca nivel de dezvoltare de România

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va face parte, de la 1 ianuarie 2017, dintr-un grup al Forumului Global pentru Transparenţă şi Schimb de Informaţii Fiscale din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în cadrul căruia România a devenit membru cu drepturi depline, a anunţat, ieri, instituţia fiscală. "După ce a fost evaluat sistemul fiscal românesc din prisma disponibilităţii şi accesului la informaţii fiscale şi a procedurii de schimb internaţional de informaţii, plenul Forumului i-a acordat României un vot unanim de încredere pentru a ocupa această poziţie, care consolidează statutul ţării noastre în OCDE", a precizat ANAF. Instituţia a devenit membru în Peer Review Group, care este responsabil, în Forumul Global al OCDE, de a discuta şi de a îmbunătăţi procedurile de lucru utilizate în analizarea rapoartelor de evaluare. "De asemenea, Peer Review Group are calitatea de for decizional, care votează în plen raportul fiecărei jurisdicţii fiscale. Astfel, membrii grupului pot supune discuţiei aspectele relevante şi pot decide, împreună cu echipa de evaluare a Forumului Global, ratingul final pentru fiecare jurisdicţie fiscală", menţionează ANAF. Participarea la grupul OCDE permite României să contribuie la combaterea evaziunii fiscale prin aplicarea de măsuri de transparentizare fiscală la nivel global.pe plan mondial. "În plus, participarea la Peer Review Group va aduce beneficii de imagine autorităţii fiscale din România, plasând ţara noastră în prim-planul luptei împotriva evaziunii fiscale, la nivel internaţional", mai arată comunicatul Fiscului. OCDE este considerat un club al statelor dezvoltare din lume, având în prezent 35 de membri, inclusiv state apropiate ca nivel de dezvoltare de România, precum Polonia, Ungaria, Turcia sau Letonia. România doreşte să devină membru al organizaţiei şi are şanse să-şi îndeplinească acest obiectiv în următorii ani, odată cu apropierea indicatorilor economici de nivelurile din statele dezvoltate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.