Economic

Hidroelectrica a raportat un profit de 1,13 miliarde lei

Ziarul de Vrancea
10 nov 2016 689 vizualizări
Hidroelectrica şi-a consolidat în acest an statutul de cea mai profitabilă companie de stat, anunţand, joi, că a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit brut de 1,133 miliarde lei, în creştere cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut, la o cifră de afaceri de 2,4 miliarde lei.

În primele nouă luni, compania a produs 13,28 TWh energie, comparativ cu 12,49 TWh în aceeaşi perioadă a anului 2015. Compania a produs electricitate în 207 hidrocentrale aflate în exploatare, cu o putere instalată de 6.432 MW. „Procesul radical de restructurare şi eficientizare prin care a trecut compania în ultimii ani a făcut ca Hidroelectrica să devină cea mai profitabilă companie din Romania, la sfarşitul trimestrului III 2016, înregistrand o EBITDA de 67% din cifra de afaceri. Rezultatele de excepţie obţinute de Hidroelectrica la nivelul primelor 9 luni 2016 sunt realizate pe fondul unei scăderi generalizate a preţurilor din piaţa de energie electrică, faţă de anul 2015”, susţine compania, într-un comunicat. Concret, raportat la cifra de afaceri din primele nouă luni, de 2,4 miliarde lei (537 milioane euro), profitul net reprezintă 37%, iar cel brut aproape jumătate (47%). Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 pană în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară. Pe perioada insolvenţei, Hidroelectrica a devenit una dintre cele mai profitabile şi mai bogate companii de stat din Romania. Fostul administrator judiciar al companiei, Remus Borza, a estimat că Hidroelectrica a ar putea obţine în acest an un profit record de 1,3 miliarde de lei, faţă de 899,4 milioane lei în 2015. Hidroelectrica dispune, în plus, de mult cash, avand lichidităţi de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash) la finalul lunii mai. Producătorul de energie avea 3.327 salariaţi la finalul lunii septembrie, faţă de 5.239 salariaţi la momentul intrării în insolvenţă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.