Economic

Negriţoiu primeşte 104.000 euro dacă este demis de la ASF

Ziarul de Vrancea
31 oct 2016 564 vizualizări
în schimb, dacă demisionează nu primeşte nici o sumă de bani

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, ar urma să primească opt salarii compensatorii, adică 104.000 euro, dacă va fi demis de la conducerea instituţiei, acesta fiind motivul pentru care refuză să-şi dea demisia, a declarat ieri deputatul PNL Andreea Paul, în cadrul unei şedinţe comune a patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, care a avut ca temă principală demiterea preşedintelui ASF şi la care Negriţoiu a refuzat să participe. Săptămana trecută, preşedintele Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anunţat că a demarat procedurile pentru demiterea lui Negriţoiu. Luni a avut loc şedinţă comună la care au participat patru comisii: comisia pentru politica economică, reformă şi privatizare şi comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, plus comisia economică, industrii şi servicii şi comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat. Andreea Paul a susţinut că preşedintele ASF are un salariu de 13.000 de euro, iar articolul 55 din contractul colectiv de muncă din cadrul instituţiei prevede acordarea a opt salarii compensatorii în cazul demiterii acestuia. ”Negriţoiu primeşte opt salarii compensatorii, adică 104.000 euro, dacă este demis. Acesta este motivul pentru care nu vrea să-şi dea demisia”, a spus Paul. Deputatul PNL a cerut transparentizarea contractului colectiv de muncă semnat în cadrul ASF, a contractului de mandat şi al regulamentului de ordine interioară. Alt deputat PNL, Daniel Zamfir, consideră că demiterea lui Negriţoiu nu mai trebuie tergiversată. ”Este o greşeală să mai tergiversăm demiterea acestui om. Nu vrea să plece? Îl demitem noi”, a afirmat Zamfir. Parlamentarii i-au reproşat lui Negriţoiu, săptămana trecută, slaba performanţă obţinută în funcţia de preşedinte ASF, în contextul în care jucătorii din piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA se confruntă cu falimente şi situaţii financiare instabile. Preşedintele ASF s-a apărat de acuzaţiile privind Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte tarife maximale la RCA, susţinand că primele RCA maxime pe care le-a propus autoritatea sunt cu mult sub cele din ţările vecine. Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în parlament numirea sa. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.