Economic

Legea dării în plată este făcută de nişte "băieţi deştepţi" în avantajul lor

Ziarul de Vrancea
20 oct 2016 913 vizualizări
Legea dării în plată este un act normativ făcut de o categorie de "băieţi deştepţi", care au ajuns să deţină puterea de a face legi în avantajul lor, a declarat ieri consultantul imobiliar Ion Cătuţoiu, la deschiderea targului imobiliar Timon

“Şi acum sunt nişte băieţi deştepţi care fac nişte legi în avantajul lor. Aceste acte normative sunt nişte legi populiste. Avem nevoie de legi care să fie pentru tot spectrul de clienţi”, a spus Cătuţoiu. Consultantul consideră că majorarea avansurilor la creditelele imobiliare standard, măsură anunţată de multe bănci după intrarea în vigoare a legii dării în plată, nu reprezintă neapărat un lucră rău, deoarece oamenii nu trebuie să se obişnuiască să ia credite cu orice preţ. “Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să achite un avans de 30-40%. Trebuie să ştie să-şi asume riscuri şi să ştie la ce să se aştepte. Nu să te îndatorezi la bancă şi, dupa doi-trei ani, să descoperi că nu poţi să plăteşti”, a afirmat Cătuţoiu. Potrivit consultantului, principala problemă a pieţei imobiliare romaneşti este calitatea slabă a locuinţelor. “Chiar dacă noi îl reeşapăm, durata lor de viaţă este aproape de final”, a mai spus Cătuţoiu. După 1990 s-au construit în Romania peste 1 milion de locuinţe, potrivit unei analize a DTZ Echinox, pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Astfel, doar 11% din cele 8,9 milioane de case şi apartamente existente în ţară pot fi considerate noi. În ceea ce priveşte stocul locuinţelor noi, peste 50 de proiecte imobiliare vor fi prezentate în premieră la ediţia din această toamnă a targului imobiliar Timon, care vor aduce pe piaţă aproape 6.500 de locuinţe noi, reprezentand investiţii în valoare de circa 420 de milioane de euro. La targul imobiliar sunt scoase la vanzare peste 18.500 de locuinţe, cu o valoare de piaţă de circa 1,2 miliarde de euro.
























































































       




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.