Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Acţiunile europene au intrat în a patra săptămană de scăderi

Ziarul de Vrancea
7 oct 2016 1094 vizualizări
Acţiunile europene înregistrează pierderi pentru a treia zi consecutiv şi se îndreaptă spre un nou declin săptămanal, al patrulea din ultimele cinci săptămani, investitorii aşteptand date despre piaţa americană a muncii, pe fondul aşteptărilor tot mai mari că Rezerva Federală (Fed) va majora dobanzile, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 este în declin cu 0,8%. Angajatorii americani au accelerat angajările în septembrie, potrivit estimărilor. O serie de date economice peste aşteptări au determinat investitorii să anticipeze că Fed va mări dobanzile în acest an, iar acest fapt se adaugă îngrijărării că Bănca Centrală Europeană (BCE) ar putea restrange programul de stimulare. ”Există o limită a ceea ce pot face băncile centrale pentru a ajuta economia, iar pieţele trebuie să înceapă să evalueze creşterea şi nu sprijinul”, a declarat Guillermo Hernandez Sampere, director pentru tranzacţii la firma MPPM EK în Eppstein, Germania.

Oficial BCE: Nu există riscuri sistemice din partea Deutsche Bank

Deutsche Bank nu va aduce la pămant economia zonei euro, a declarat preşedintele băncii centrale din Lituania, Vitas Vasiliauskas, care este şi membru în consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), aducand o nouă doză de calm în cazul celei mai mari bănci germane, ale cărei probleme financiare au provocat îngrijorare pe pieţele financiare, transmite MarketWatch. ”Nu cred că problemele legate de una dintre bănci pot influenţa stabilitatea financiară în ansamblul ei”, a spus Vasiliauskas într-un interviu acordat Wall Street Journal. Lituania a adoptat euro în 2015, astfel că Vasiliauskas a devenit membru al consiliului guvernatorilor BCE, care include 25 de persoane. ”Nu cred că există o problemă sistemică”, a mai spus Vasiliauskas, care participă la reuniunea anuală a FMI. Oficiali guvernamentali, bancheri şi lideri economici încearcă să găsească o soluţie pentru calmarea temerilor investitorilor legate de viitorul Deutsche Bank, care ar putea fi amendată de Departamentul de Justiţie al SUA cu pană la 14 miliarde de dolari pentru tranzacţii cu instrumente financiare de dinainte de criza financiară. În privinţa măsurilor de stimulare ale BCE, Vasiliauskas nu a precizat ce măsuri ar putea lua instituţia la viitoarele reuniuni ale consiliului guvernatorilor, dar a subliniat că nu s-a discutat cum va fi încheiat programul de achiziţii de obligaţiuni de 80 de miliarde de euro pe lună. Bloomberg a relatat în această săptămană că s-a creat un consens la nivelul BCE despre cum să fie reduse treptat achiziţiile de active.

Lira sterlină s-a depreciat cu 9% pe piaţa asiatică

Lira sterlină s-a depreciat vineri, pe piaţa asiatică, cu pană la 9%, la un nou minim al ultimilor 31 de ani, în ceea ce ar putea să fi fost o eroare de tranzacţionare, recuperand ulterior o parte din pierderi, relatează MarketWatch şi Reuters. ”Iniţial m-am îndoit de ceea ce am văzut pe ecran”, a spus Kenji Yoshii, analist în pieţe valutare la Mizuho Securities. Yoshii a spus că ordinele mari de vanzare ar putea să fi fost o eroare de tastare produsă la începutul tranzacţiilor asiatice. Lira a coborat cu 9%, la 1,1491 dolari pe unitate, declanşand un val de vanzări. O cotaţie iniţială chiar mai scăzută a fost ulterior anulată. Moneda britanică şi-a reveni apoi rapid, în cursul după-amiezii, la circa 1,2455 dolari pe unitate, fiind totuşi în scădere cu 1,3% comparativ cu nivelurile atinse la New York, iar traderii se întreabă ce ar fi putut declanşa declinul, în absenţa unor informaţii majore în timpul nopţii, potrivit Reuters.



















































































       
















































       



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.