Economic

MOZAIC STIRI NATIONALE:Dezvoltatorii imobiliari iau locul băncilor şi vand locuinţe în rate

Ziarul de Vrancea
29 aug 2016 820 vizualizări
Dezvoltatorul imobiliar israelian Tagor introduce sistemul de plată prin rate la dezvoltator pentru proiectul Adora Forest din Timişoara, ceea ce implică plata unui avans de 30% din valoarea apartamentului şi rate egale pe o durată de pană la şase ani.

De exemplu, pentru un apartament cu trei camere şi suprafaţa construita de 90 metri pătraţi, în valoare de 70.400 de euro, plus TVA, cumpărătorul trebuie să achite un avans de 21.120 de euro, plus TVA, şi apoi rate lunare egale în valoare de 886 de euro, plus TVA, timp de şase ani. „Aceasta este o opţiune pentru segmentul de clienţi cu o situaţie financiară peste medie şi care nu doresc să piardă timpul cu procedurile standard ale băncilor, avand în vedere şi faptul că băncile au înăsprit condiţiile de creditare încă din primăvară”, a explicat directorul de marketing şi vanzări pentru proiectele rezidenţiale dezvoltate de Tagor, Andreea Hamza. Prima fază a proiectului Adora Forest a fost finalizată în urmă cu un an, livrand pe piaţă 107 de apartamente şi garsoniere într-un bloc de 11 etaje, dintre care peste 70% au fost vîndute deja. Succesul fazei întai a determinat Tagor sa înceapă dezvoltarea, la nivel de proiect, a celei de-a doua faze a complexului, care ar putea include, printre alte dotări moderne, şi sistemul de încălzire în pardoseală. „Vanzările merg foarte bine, Timişoara este un centru economic preferat de foarte mulţi investitori care creează noi locuri de muncă bine plătite. Suntem convinşi că noua opţiune de achiziţie, prin rate la dezvoltator, va da un nou impuls vanzărilor”, spune să reprezentantul de vanzări în cadrul Hitch & Mosher, agenţia exclusivă a proiectului Adora Forest, Mihaela Matei. Proiectele Adora, o investiţie imobiliară a fondului britanic Patron Capital sub managementul dezvoltatorului imobiliar şi administratorului de proprietăţi Tagor, au demarat în 2013 cu Adora Urban Village în sud-vestul Bucureştiului, au continuat în 2014 şi 2015 cu Adora Park în Arad, Adora Forest în Timişoara şi Adora Pipera din nordul Bucurestiului.

Achiziţie pe piaţa de birotică şi papetărie

Grupul de firme Dacris, fondat în urmă cu 22 de ani, la Constanţa, de trei membri ai familiei Faţi, anunţă achiziţia Echo Plus, companie specializată în vanzări prin telefon din Timişoara. Acordul de achiziţie a fost încheiat pe 17 august, fiind aprobat de toţi acţionarii. Tranzacţia a fost intermediată de casa de avocatură Biriş Goran şi firma de consultanţă în achiziţii Orion XXI. ”Credem că expertiza Echo Plus în domeniul vanzărilor prin telefon se pliază foarte bine pe structura noastră comercială şi este o mişcare strategică excelentă pentru compania Dacris, care va beneficia, astfel, de o creştere a reţelei de distribuţie şi a portofoliului de produse. Privim permanent spre achiziţii stategice, care să ne consolideze poziţia pe piaţă”, a declarat co-proprietarul Dacris, Dan Faţi. Cu peste 20 de ani de experienţă în importul, distribuţia şi comercializarea articolelor de birotică, Dacris a încheiat 2015 cu afaceri de 20,8 milioane de euro, mai mari cu aproximativ 15% faţă de 2014, pe o piaţă a produselor de papetărie estimată la aproximativ 250 de milioane de euro. Din 2006, de cand activează pe piaţa consumabilelor pentru birou şi papetărie din Romania, Echo Plus a ajuns anul trecut la un portofoliu de peste 2.000 de clienţi şi afaceri de aproximativ 3,3 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2014. Din depozitele firmei, din Bucureşti şi din Timişoara, pleacă anual în ţară peste 2.500 de modele de tonere, cartuşe de cerneală şi alte produse de birotică şi papetărie. Compania Dacris a fost fondată în 1994, la Constanţa, de Lidia Faţi, împreună cu soţul ei, Dan Faţi şi cu fratele acestuia, Claudiu Faţi.

Filiala de mentenanţă a Hidroelectrica ar putea intra în insolvenţă

Consiliul de administraţie al Hidroserv SA va hotărî, într-o şedinţă programată marţi, dacă susţine propunerea de intrare în insolvenţă a societăţii, au declarat luni surse din cadrul companiei pentru News.ro. Hidroserv este o flială deţinută în proporţie de 100% de Hidroelectrica, care se ocupă de întreţinerea şi mentenanţa grupurilor hidroenergetice. În prezent, din consiliul de administraţie al Hidroserv SA fac parte Alexandra Cătălina Nedelcu (director de cabinet al unui secretar de stat în Ministerul Energiei), Diana Maria Bucur (conferenţiar universitar la Universitatea Politehnica Bucureşti), Marian Sandu (şef de serviciu la Hidroelectrica SA), Ionelia şuteu (şef Serviciu Analiză şi suport producţie la Hidroelectrica SA) şi Bogdan Dumitrache (secretar general al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA). Hidroserv SA are circa 1.500 de angajaţi. Hidroserv SA a fost înfiinţată în 5 august 2013, ca urmare a fuziunii prin contopire a celor opt filiale Hidroserv: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Ramnicu Valcea, Sebeş, Slatina. La înfiinţare, noua companie a preluat atat activul, cat şi pasivul celor opt sucursale, inclusiv datorii de aproximativ 64 milioane lei. Proprietarul Hidroserv, producătorul de energie Hidroelectrica, s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 pană în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 - februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară. În perioada insolvenţei, compania a fost administrată de Euro Insol, casa de insolvenţa a lui Borza, care a eliminat contractele păguboase cu "băieţii deştepti" din energie şi a redus personalul companiei. Hidroelectrica are acum 3.200 de salariaţi, faţă de 5.239 salariaţi la momentul intrării în insolvenţă.

iPhone 8 ar putea renunţa la butonul de sub ecran

Un model de iPhone lipsit de butonul circular de sub ecran ar putea fi lansat, în premieră, anul viitor. Tim Cook a declarat în urmă cu cateva luni că Apple pregăteşte cateva schimbări majore pentru iPhone în 2017. şeful Apple nu a dat niciun exemplu, dar este clar că nu a fost o declaraţie întamplătoare. În fond, are sens ca Apple să aleagă 2017 ca anul schimbării pentru iPhone. Anul viitor Apple va aniversa 10 ani de cand a fost lansat primul iPhone şi este aşteptat, ca pe langă modificările tehnice, evenimentul din 2017 să fie încărcat de simbolistică. Deşi nu a fost lansat nici iPhone 7, bursa zvonurilor legate de viitorul iPhone 8 a început deja să funcţioneze. Cei de la Bloomberg susţin că modelul de anul viitor nu va fi dotat cu clasicul buton rotund de sub ecran care realizează revenirea la ecranul principal. Nu mai departe de săptămana trecută, tot cei de la Bloomberg au lansat informaţia că iPhone 8 va avea un ecran curbat pe ambele laturi, asemenea smartphone-urilor Edge de la Samsung. Cele două zvonuri au un punct comun: ecranul. Dacă Apple renunţă la butonul Home, o face fără un scop anume. Iar acest scop, cel mai probabil, va fi mărirea ecranului. Apple ar putea renunţa sau măcar micşora marginile de sub şi de deasupra ecranului.

Eşec major la testele primului avion construit în Japonia după 50 de ani

Primul avion comercial de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani de către divizia aeronautică a grupului Mitsubishi a înregistrat eşecuri la testele de zbor din cauza unor probleme la sistemul de aer condiţionat şi a fost trimis în hangar pentru reparaţii, relatează Bloomberg. Avionul Mitsubishi Regional Jet (MRJ) ar trebui să fie arma japonezilor în concurenţa cu rivalii din aceeaşi categorie - Embraer din Brazilia şi Bombardier din Canada. După eşecul testelor, Mitsubishi urmează să ia o decizie privind testul de zbor, care se va realiza printr-o cursă între Japonia şi Statele Unite. Însă decizia depinde de rezolvarea problemelor detectate, potrivit purtătorului de cuvant al companiei, Kenichi Takemori. Mitsubishi a planificat patru zbururi-test între Japonia şi Statele Unite cu noul aparat, pentru a obţine certificarea pe cea mai mare piaţă de avioane din lume, cea americană. Avionul s-a întors la Nagoya la primul zbor-test, anuland cursa pe cand se îndrepta spre insula Hokkaido, din nordul Japoniei.

Android, mai fiabil decat iOS pentru prima oară

Pentru prima oară de cand există saga Android vs iOS, sistemul de operare al celor de la Google este văzut ca fiind mai fiabil. Fiabilitatea în domeniul smartphone-urilor se măsoară prin prisma problemelor ce pot apărea. Acesta pot varia de la blocarea aplicaţiilor, pană la întreruperea conexiunii wireless. Conform companiei de analiză Blanco Technology, în al doilea trimestru al anului, Android a fost, pentru prima oară, mai fiabil decat iOS. În altă ordine de idei, iOS a creat mai multe probleme utilizatorilor decat Android. Rata de eroare a iOS-ul a crescut dramatic în ultimul trimestru, de la 25% la 58%. Asta înseamnă că a crescut semnificativ numărul erorilor. Pentru acest lucru nu este de vină numai sistemul de operare, ci şi calitatea aplicaţiilor care formează ecosistemul. Astfel, topul aplicaţiilor de iOS care se blochează cel mai frecvent este constituit din Snapchat (17% rata de eroare), Instagram (14% rata de eroare) şi Facebook (9% rata de eroare). În ceea ce priveşte tipul erorilor întalnite, blocare aplicaţiilor este de departe cea mai frecventă problemă. În fapt, 65% din problemele de fiabilitate ale iOS vin ca urmare a blocării aplicaţiilor. Conectivitatea wireless şi partea audio sunt alte două domenii care au tras în jos iOS-ul la capitolul fiabilitate.





















































        





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.