Economic

Pensia medie în România a fost de 931 de lei în iulie 2016

Ziarul de Vrancea
28 aug 2016 1138 vizualizări
Pensia medie încasată în luna iulie în România de un beneficiar al sistemului de asigurări sociale de stat a fost de 931 de lei, nivel nemodificat de la începutul acestui an, însă în creştere cu peste 5% faţă de iulie 2015, când o pensie medie era de 886 de lei, reiese din datele publicate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Însă pensia încasată de persoanele pensionate la limita de vârstă a fost ceva mai mare în luna iulie a acestui an, respectiv 1.066 lei. Dar femeile din această categorie au primit o pensie mai mică, respectiv 936 de lei pe lună. Totodată, pensia anticipată s-a situat, în medie, la 1.106 lei/lună, femeile încasând, şi în acest caz, o pensie mai mică, de 1.048 de lei pe lună.
În acelaşi timp, ajutorul social mediu încasat de beneficiarii sistemului în luna iulie a acestui an a fost de 231 de lei pe lună, respectiv 228 de lei pe lună pentru femei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.