Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Apple repară trei breşe importante de securitate

Ziarul de Vrancea
26 aug 2016 740 vizualizări
Apple a lansat update-ul 9.3.5 pentru iOS şi recomandă instalarea sa cat mai grabnică, pentru rezolvarea unor probleme mari de securitate.

Cel mai recent update de iOS repară trei breşe de securitate prin care atacatorul reuşea să execute cod maliţios, să acceseze memoria kernel-ului (miezul sistemului de operare) şi să modifice privilegiile la nivel de kernel. Combinate, aceste trei puteau fi folosite pentru jailbreak-ul (eliminarea limitărilor de acces impuse la nivelul sistemului de operare) unui iPhone sau iPad de la distanţă. Descoperirea celor trei breşe de securitate are o poveste mult mai interesantă decat detaliile tehnice, demnă de o scenă de film. De altfel, jailbreak-ul remote este visul oricărui hacker ori guvern care urmăreşte să caştige accesul la un iPhone şi la informaţiile stocate pe acesta. La începutul acestei luni, Ahmed Mansoor, un activist pentru drepturile omului din Emiratele Arabe Unite, a primit un mesaj care promitea informaţii despre tortura din închisori. Textul era urmat de un link.


Google se transformă pe tăcute într-un asistent virtual

Cei care au cateva minute de relaxare la birou le pot petrece, începand de astăzi, jucand solitaire sau X şi 0 direct în Google. Google.com începe să semene din ce în ce mai mult cu un asistent virtual, decat cu un motor de căutare şi, probabil chiar asta este intenţia celor de la Google, care au anunţat în primăvară Google Assistant, un asistent virtual care foloseşte inteligenţa artificială şi care va sta la baza mai multor servicii şi aplicaţii ale companiei. Pentru a juca cele două jocuri este suficient să cauţi pe Google după ”solitaire” sau ”tic tac toe”. Pentru al doilea, Google cunoaşte şi denumirea din limba romană, astfel că se poate juca X şi 0 căutand pur şi simplu după ”x şi 0” în Google. Cele două jocuri sunt afişate direct sub căsuţa de căutare şi au o grafică cat se poate de simplă şi intuitivă. Ambele dispun de mai multe nivele de dificultate, iar în cazul lui X şi 0 pot juca chiar doi oameni aflaţi în faţa aceluiaşi calculator. Google nu s-a oprit doar la jocuri, ci a mers mai departe, lansand alte două instrumente, dedicate mai mult copiilor. Primul dintre acestea poate fi folosit pentru a afla ce sunete scot diverse animale. De exemplu, o căutare după ”what does a cow sound like” (cum face vaca), va retuna mugetul unei vaci. Al doilea instrument simulează datul cu banul şi răspunde la căutarea ”coin flip”. Niciunul dintre cele două instrumente nu pare să recunoască limba romană, astfel că cei care vor să apeleze la ele trebuie să folosească engleza. Cele patru noutăţi sunt, cel mai probabil, simple experimente. Google poate vedea astfel modul în care oamenii le percep şi le folosesc, în vederea lansării unor instrumente mult mai importante, ce vor schimba destul de mult modul în care folosim Google. Migrarea de la motor de căutare la asistent virtual nu se poate face dintr-o dată. Tehnologia are nevoie de timp să evolueze, iar omul pentru adaptare. De aceea, Google pare să pregătească terenul schimbărilor majore ce vor urma.

Creditarea companiilor din zona euro a crescut cu 1,9% în iulie

Creditarea companiilor din zona euro s-a intensificat în iulie, înregistrand un avans de 1,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de Banca Centrală Europeană (BCE), care sunt o nouă dovadă că economia din regiune rezistă după votul din iunie al britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană, transmite MarketWatch. În luna iunie, creditarea a consemnat un avans de 1,7%. În cazul creditelor destinate populaţiei, creşterea a fost de 1,8%, similară cu ce din luna iunie. ”BCE va fi destul de mulţumită de datele din iulie referitoare la operaţiunile de creditare, care reduc nevoia de suplimentare a măsurilor de stimulare la şedinţa de politică monetară a BCE din 8 septembrie, a scris Howard Archer, economist la Markit. Datele publicate vineri de BCE confirmă că, din punct de vedere financiar, economia continuă să evolueze în direcţia bună, consideră Teunis Brosens, analist la ING. Datele referitoare la operaţiunile de creditare se adaugă celor privind încrederea în economie, de la începutul acestei săptămani, care indică rezistenţa zonei euro. Totuşi, alţi indicatori referitori la încrederea în economia Franţei şi cea a Germaniei, publicaţi joi, au fost sub aşteptări, sugerand că Brexit-ul şi teama de terorism afectează încrederea oamenilor de afaceri. Creditarea a crescut în iulie şi faţă de luna precedentă, cu un avans de 9 miliarde de euro în cazul persoanelor fizice şi de 12 miliarde de euro în cazul companiilor.

Vameşii au confiscat peste 25.000 de ţigarete

Inspectorii vamali din Iaşi, împreună cu poliţişti de frontieră şi jandarmi din Suceava, anunţă că au descoperit şi confiscat, în perioada 18-20 august, în localităţile Siret, Rădăuţi şi Vicovu de Sus, din judeţul Suceava, peste 25.500 de ţigarete şi bunuri în valoare de 13.308 lei. La acţiunea destinată combaterii traficului cu mărfuri accizabile au participat inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi - Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Suceava. Controalele au avut loc în zona Biroului Vamal de Frontieră Siret, în piaţa si bazarul municipiului Rădăuţi, precum şi în piaţa localităţii Vicovu de Sus. Pe langă confiscare de ţigarete şi bunuri, autorităţile au dat 16 amenzi în valoare de 79.000 lei, au confiscat bunuri în valoare de 28.113 lei şi au făcut o sesizare penală.

Faurecia vrea să facă automobilele autonome mai intuitive

Automobilele autonome sunt aşteptate pe piaţă în trei sau patru ani, iar între timp producătorul francez de componente auto Faurecia se concentrează pe reproiectarea interioarelor acestora, pentru a le face mai flexibile şi mai intuitive, relatează Reuters. Faurecia, deţinută parţial de grupul Peuteot Citroen, este unul dintre cei mai mari furnizori de scaune şi interioare auto din lume, cu operaţiuni inclusiv în Romania. Compania proiectează o nouă generaţie de cabine auto pentru ”noi comportamente, cand vehiculele nu vor mai fi destinate doar şofatului”, a declarat Matt Benson, director pentru inovaţii la centrul de cercetări xWorks al Faurecia, aflat într-o fostă fabrică de mobilă din Holland, în vestul statului Michigan. ”Una dintre provocări este să creăm mai multă flexibilitate în cabinele auto, să le facem mai intuitive şi mai predictive”, a spus el. Faurecia lucrează la un scaun de odihnă activă, prevăzut cu senzori biometrici şi capacitate de analiză, care să măsoare şi să răspundă la stresul ocupanţilor, somnolenţă şi alte simptome, a explicat Rob Huber, vicepreşedinte pentru inovaţii.



















































       



















       





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.