Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Consumatorii pot afla online fondul de pensii privat la care sunt alocaţi

Ziarul de Vrancea
17 aug 2016 1534 vizualizări
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat miercuri o aplicaţie prin intermediul căreia participanţii la fondurile de pensii administrate privat Pilonul II pot afla, în termen de maximum 10 zile, denumirea fondului la care sunt alocaţi.

Potrivit ASF, noul instrument scurtează timpul de soluţionare a acestui tip de solicitări, întregul proces fiind gestionat online, iar aplicaţia poate fi accesată atat de pe dispozitive desktop, cat şi de pe dispozitive mobile. Aplicaţia, disponibilă pe www.asfromania.ro, are ca principale funcţii: colectarea online a datelor de identificare ale solicitantului, identificarea automată a participanţilor în Registrul participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, transmiterea de notificări către administratorii fondurilor sau către Autoritate după depunerea unei cereri, în funcţie de rezultatul obţinut după interogarea bazei de date, înştiinţarea ASF asupra preluării sesizării de către administratorul fondului de pensii, gestionarea stadiului petiţiilor şi supravegherea de către ASF a evoluţiei tuturor sesizărilor primite, astfel încat termenele de soluţionare să fie respectate. Conform sursei citate, în peste 90% din petiţiile referitoare la sectorul pensiilor private transmise către ASF cetăţenii cereau să afle la ce fond de pensii privat sunt alocaţi. În anul 2015 a fost înregistrată pe acest segment o creştere cu aproape 40% a numărului de petiţii faţă de anul anterior (de la 817 la 1.129), formulate în principal de către participanţii alocaţi prin intermediul procesului de repartizare aleatorie la fondurile de pensii. Noua aplicaţie îi va pune în directă legătură pe consumatorii şi administratorii fondurilor de pensii private care se ocupă de activitatea de gestionare a conturilor personale ale participanţilor la sistem.

Cel mai bine plătit DJ din lume caştigă 63 de milioane de dolari

Publicaţia financiară Forbes a întocmit lista celor mai bine plătiţi DJ din lume, iar Calvin Harris se află în fruntea topului, cu 63 de milioane de dolari caştigaţi în 2015. Nicio femeie nu se regăseşte în această listă, potrivit nme.com. DJ-ul scoţianul în varstă de 32 de ani este urmat în top de Tiesto, cu venituri de 38 de milioane de dolari. Pentru clasamentul anului 2015, Tiesto l-a înlocuit pe David Guetta, care a coborat un loc, plasandu-se pe poziţia a treia, după ce a caştigat 28 milioane de dolari.  Cea mai mare ascensiune în top 10 a fost a lui Zedd, care se află acum pe locul patru, cu 24,5 milioane de dolari. Singurii nou intraţi în listă sunt belgienii Dimitri Vegas & Like Mike, cunoscuţi drept fraţii Dimitri şi Michael Thivaois, care au debutat în clasament pe poziţia a zecea, cu 15,5 milioane de dolari. Calvin Harris, pe numele său real Adam Richard Wiles, va mixa în cluburile de noapte din Las Vegas Hakkasan şi Omnia pană în 14 octombrie, fiind şi cap de afiş la festivalul Creamfields în 28 august. Adam Richard Wiles s-a născut pe 17 ianuarie 1984. Producătorul scoţian deţine casa de discuri Fly Eye Records. Albumul său de debut, ”I Created Disco”, lansat în 2007, a fost certificat cu aur de către British Phonographic Industry, şi conţine single-urile de top 10 - "Acceptable in the 80s" şi "The Girls". Cel de-al doilea său album de studio, ”Ready for the Weekend” (2009), a atins prima poziţie în UK Album Chart şi include piesa "I'm Not Alone", care a debutat pe poziţia 1 în UK Singles Chart, hitul de top 5 "Ready for the Weekend", şi single-urile "Flashback" şi "You Used to Hold Me". Calvin Harris deţine recordul pentru cele mai multe hituri de top 10 în UK Singles Chart de pe un singur album de studio, cu nouă piese, surclasandu-l pe Michael Jackson. Topul 10 Forbes al celor mai bine plătiţi DJ din lume: Calvin Harris - 63 milioane dolari, Tiesto - 38 milioane dolari, David Guetta - 28 milioane dolari, Zedd - 24.5 milioane dolari, Steve Aoki - 23.5 milioane dolari, Diplo - 23 milioane dolari, Skrillex - 20 milioane dolari, Kaskade - 19 milioane dolari, Martin Garrix - 16 milioane dolari, Dimitri Vegas & Like Mike - 15.5 milioane dolari.

Peste jumătate dintre romani îşi cumpără haine online

După mall-uri, 67% dintre romani preferă să îşi cumpere haine din magazinele online, potrivit unui studiu dat publicităţii miercuri de MKOR Consulting. O treime dintre respondenţi susţin că fac astfel de achiziţii o dată (28,8%) sau de două ori pe lună (29,4%).  Atunci cand vine vorba de modalitatea de plată, romanii se dovedesc a fi extrem de conservatori astfel încat nouă din zece persoane optează pentru plata ramburs (88%) şi doar 26% plătesc cu cardul. Mai mult, peste jumătate dintre ei au declarat că au returnat, cel puţin o dată, la produsul comandat. Motivul principal menţionat este legat de mărimea necorespunzătoare a hainelor – 80,3% sau pentru că produsul nu era asemănător cu cel de pe site. Ca modalitate de livrare, Poşta Romană a pierdut lupta cu companiile de curierat rapid. Raportul este de 95,4% la 16,8% în favoarea unui curier rapid. Cand vine vorba de preferinţe, 43,8% dintre respondenţi sunt gata să plătească mai mult pentru brandurile romaneşti.

Scufundarea ţărmului Louisianei, un coşmar de 100 de miliarde de dolari

Infrastrutură energetică în valoare de 100 de miliarde de dolari este pusă în pericol în statul american Louisiana de creşterea nivelului oceanului în Golful Mexic şi erodarea coastei şi, pe măsură ce ţărmul se retrage, conductele de ţiţei sunt expuse apei de mare corozive, cu impact asupra rafinăriilor, rezervoarelor de stocare a petrolului şi porturilor, relatează Bloomberg. ”Toate conductele, toată infrastructura construită în anii ’50, ’60 şi ’70 au fost construite pentru a fi protejate de mlaştină”, a declarat Ted Falgout, consultant în domeniul energiei şi fost director al Port Fourchon. Louisiana are un plan ambiţios dar costisitor de a proteja atat industria petrolieră cat şi cetăţenii de acest risc, dar, cu un deficit de 2 miliarde de dolari estimat pentru anul viitor, statul nu poate decat să încerce să protejeze coastele care se scufundă. Asta însemană că industria petrolului şi gazelor este presată să susţină proiectele de protejare a mediului fie de bună voie fie cu forţa. ”Industria din zonă s-a bazat pe mediul natural pentru protejarea infrastructurii, dar  acesta cedează. Trebuie să intervină”, a spus Kai Midboe, director pentru cercetare la Institutul Apei din Golful Mexic.

Internetul a devenit consilierul în turism al romanilor

Romanii se bazează foarte mult pe răspunsurile găsite pe Google atunci cand caută informaţii despre vacanţe, rezervările online se fac de obicei de pe computere clasice, de acasă, în timp ce telefonul mobil sau tableta sunt folosite mai ales pentru documentare, potrivit unei analize publicate luni de agenţia de marketing online Today’s. Romanii încep să se documenteze cu una pană la patru săptămani înainte de plecarea în concediu. Peste 60% din participanţii la studiul citat au declarat că se informează pentru destinaţiile de vacanţă de la rude, prieteni, colegi, dar la fel de mult se documentează şi online, mai ales pe Google (77% dintre repondenţi). Dacă în ţară cele mai căutate destinaţii sunt Constanţa, Braşov, Sibiu şi Valea Prahovei, în străinătate cel mai mai des căutate sunt în continuare Bulgaria şi Grecia, conform studiului Today’s. Documentarea online durează de obicei cateva săptămani, iar oamenii realizează, în medie, cinci căutări înainte de-a se decide asupra unei destinaţii şi, posibil, unei oferte. Cei mai mulţi dintre respondenţi consideră că dacă se documentează online vor găsi cele mai mici preţuri, promoţii şi reduceri.











































       




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.