Economic

Un sfert dintre tinerii romani nu au nici o ocupaţie

Ziarul de Vrancea
11 aug 2016 975 vizualizări
La nivel european cea mai mare pondere a tinerilor fără ocupaţie este în Italia, iar cea mai redusă în Olanda

Aproape un sfert dintre tinerii romani cu varste cuprinse între 20 şi 24 de ani nu aveau un loc de muncă sau nu erau înscrişi la o instituţie de învăţămant în 2015, arată datele biroului european de statistică Eurostat, potrivit cărora la nivelul Uniunii Europene 17,3% dintre tineri se aflau anul trecut în această situaţie. Cea mai ridicată pondere a tinerilor aflaţi în această situaţie, respectiv de 1 din 4, a fost înregistrată în Italia (31,1%) şi Grecia (26,1). O pondere de 1 la 5 a fost consemnată în Croaţia (24,2%), Romania (24,1%), Bulgaria (24%), Spania şi Cipru (ambele cu 22,2%). În schimb, cel mai scăzut nivel al tinerilor de 20-24 de ani frără loc de muncă sau cu studii în curs a fost înregistrat anul trecut în Olanda (7,2%), Luxemburg (8,8%), Danemarca, Germania şi Suedia (toate cu 9,3%), precum şi în Cehia (10,8%). Pe ansamblul Uniunii Europene, aproape 5 milioane de persoane cu varste de 20-24 de ani (17,3%) se încadrau în acestă categorie. În comunicatul Eurostat se mai arată că cea mai mare creştere a numărului de tineri fără loc de muncă sau neînscrişi într-o formă de învăţămant a avut loc în Italia, Grecia şi Spania şi cea mai mare scădere în Germania şi Bulgaria. În perioada 2006-2015, numărul tinerilor din categoria analizată a rămas relativ constant, dar au avut loc schimbări importante la nivelul ţărilor. În 10 state au avut loc scăderi ale numărului de tineri cu varste de 20-24 de ani fără ocupaţie. În Germania, ponderea a scăzut de la 15,2% în 2006 la 9,3% în 2015, respectiv cu 5,9 puncte procentuale. În Bulgaria, declinul a fost de 5,3 puncte procentuale, în Suedia de 3,4 puncte, în Cehia de 2,9 puncte, iar în Polonia de 2,8%. Creşteri au fost înregistrate în 18 state membre, între care şi Romania (plus 5,2 puncte procentuale). Cele mai mari creşteri au fost consemnate în Italia, cu 9,5 puncte, Grecia, cu 9,3 puncte, Spania, cu 9 puncte, Cipru, cu 8,5%.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.