Economic

Au fost publicate condiţiile pentru proba scrisă la titularizare

Alexandra TĂTARU
18 iul 2016 1522 vizualizări
Află care sunt regulile extrase din metodologie u sunt 400 de concurenţi pentru 58 de catedre u examenul va dura 4 ore şi nu mai mult


Proba scrisă a concursului de ocupare a catedrelor vacante va avea loc pe 20 iulie 2016 la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” începand cu ora 10.00. Accesul candidaţilor în sala de examen se va desfăşura între orele 8.00- 9.00, pe baza unui act de identitate. Candidaţii sunt obligaţi să respecte regulile şi să cunoască prevederile din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2016-2017, aprobată prin O.M.E.C.S. nr. 5559/27.10.2015 şi prevederile Procedurii M.E.N.C.S. – C.N.E.E. nr.36.380 din 13.06.2016.

6 candidaţi la o catedră

Aproape 400 de concurenţi pentru doar 58 de catedre vacante, însă media este doar matematică. Posturile sunt însă grupate pe diverse specialităţi şi au fost scoase la concurs pe perioade determinate sau nedeterminate. Majoritatea dintre ele sunt pentru grădiniţe şi şcolile gimnaziale din mediul rural. Cele mai multe posturi vacante sunt pentru învăţămantul primar (învăţători şi educatori), pentru profesori oferta fiind limitată. Se caută, în special, profesori de educaţie fizică şi sport, profesori de religie şi de istorie la şcolile din judeţ, arhitectură, arte (vocală, dans), dar şi profesori de pian la Liceul de Artă „Gh. Tattarascu”. La concursul de titularizare de anul acesta s-au validat dosarele de participare la concurs pentru 396 de cadre didactice şi noi absolvenţi care au fost deja repartizaţi în sălile de examen de la Colegiul Cotea. Lista completă cu participanţii şi repartizarea lor pe săli poate fi consultată pe site-ul ISJ Vrancea.

Reguli de bază pentru candidaţi

Candidatul trebuie să se prezinte la examen cu actul de identitate asupra sa, cu cel puţin o oră înainte de începerea examenului (între orele 8.00 şi 9.00). Materialele nepermise (genţi, poşete, telefoane mobile, mijloace electronice de calcul sau de comunicare la distanţă, precum şi ziare, reviste, cărţi) vor fi introduse într-o pungă împreună cu o etichetă pe care deţinătorul îşi notează numele şi prenumele. Candidaţii, care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte (ora 10.00), pierd dreptul de a mai susţine proba scrisă. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce nu poate fi depăşit. Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predare. Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se execută cu creionul negru. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 27 iulie.Contestaţiile se depun la IŞJ pe 27 iulie, între orele 8 – 21 şi 28 iulie, între orele 8 – 15. Rezolvarea lor va fi în zilele de 29 iulie şi 1 august, iar afişarea rezultatelor finale pe 3 august.

Prioritate la repartizare pentru candidaţii cu medii peste 7

Rezultatele finale se afişează pe 3 august

Pe 8 şi 9 august va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (şapte), conform art. 61 alin. (8), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.
Următoarea etapă este cea de transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată şi reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată. Termenul pentru acest proces este 10 august. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră se va desfăşura în perioada 11-29 august. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.