Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Intercontinental caută un nou administrator

Ziarul de Vrancea
3 iun 2016 803 vizualizări
Consiliul de Administraţie al companiei hoteliere Intercontinental Romania (RCHI), care deţine hotelul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, anunţă că în urma condamnării omului de afaceri Dan Adamescu, care era administrator, funcţia acestuia a devenit vacantă.

De asemenea Audit Tax Management, auditorul financiar al Intercontinental şi-a prezentat demisia din funcţi, la o lună de la numirea sa. Adamescu a fost condamnat recent la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă şi alături de pedeapsa principală, acestuia i-a fost aplicată şi pedeapsa complementară care interzice deţinerea unor funcţii, printre care şi cea de administrator al hotelului. "Ia act de eliberarea postului de administrator deţinut de Adamescu Dan, începand cu data rămanerii definitive a hotărării de condamnare", potrivit unui anunţ publicat pe BVB

Producătorul apei minerale Bilbor a intrat în faliment

Bilbor Mineral Water, producătorul apei minerale Bilbor, a intrat în faliment la aproximativ un an după ce şi-a cerut insolvenţa. "Administratorul judiciar nu a fost aprobat şi nici unul dintre subiectele îndreptăţite nu a depus un plan de reorganizare şi desemnarea subscrisei în calitate de lichidator judiciar provizoriu", se arată într-un raport de pe Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI). Acţionarul majoritar al companiei este United Romanian Brewers Bereprod, producătorul berii Tuborg. Bilbor Mineral Water a avut în 2014 o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei şi o pierdere netă de 3 milioane de lei. în 2015, compania a raportat afaceri zero şi pierderi de 6,1 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finante. Intrarea în insolvenţă a companiei s-a produs din cauza unor neînţelegeri dintre URBB şi acţionarul minoritar al Bilbor

Numărul vizitatorilor străini a crescut cu 14% în aprilie

Sosirile şi înnoptările în hoteluri, moteluri sau alte structuri de cazare au crescut în aprilie, faţă de luna similară a anului trecut, cu 13,7 % respectiv 12,8 %, a anunţat ieri INS. În acelaşi interval, numărul vizitatorilor străini a crescut cu 14%, la 763.900, iar cel al romanilor care au ieşit din ţară cu 17,3%, la 1,25 milioane. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (93%), cea mai mare pondere avand-o cei din UE(58,1%). Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Bulgaria (31,5%), Ungaria (26,1%), Italia (8,0%), Germania (7,8%), Polonia (4,9%) şi Franţa (4,1 %) .Atunci cand pleacă din ţară, majoritatea romanilor preferă mijloacele de transport rutier (71,3). În total, au fost înregistrate 725.600 sosiri în structurile de primire turistică în luna aprilie 2016, în creştere cu 13,7% faţă de cele din luna aprilie 2015. Din numărul total de sosiri, turiştii romani au reprezentat 74,8%, în timp ce turiştii străini 25,2%, ponderi similare cu cele din aceeaşi lună a anului trecut. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,5% din total turişti străini), iar din aceştia 85,4% au fost din ţările aparţinand Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 1,47 milioane, în creştere cu 12,8% faţă de aprilie 2015. Din numărul total, turiştii romani au reprezentat 75,8%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 24,2%. Durata medie a şederii a fost de 2,1 zile la turiştii romani şi 1,9 zile la străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 24,3 %, în creştere cu 1,7 puncte procentuale faţă de luna aprilie 2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna aprilie 2016 s-au înregistrat la hoteluri (31,2%), hosteluri (17,4%), hanuri (16,9%), pensiuni turistice (16,7%), vile turistice (16,0%) şi moteluri (14,5%).

Compania aeriană Blue Air deschide trei rute noi

Compania aeriană Blue Air lansează la începutul lunii iunie trei rute noi din Cluj-Napoca către Bucureşti, Liverpool şi Dublin, preţul biletelor pentru cursele externe pornind de la 19,99 euro, pentru Liverpool, respectiv 34,95 euro pentru Dublin. Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj transmis, vineri, cele două rute internaţionale către Liverpool şi Dublin se vor opera cu două frecvenţe săptămanale, în zilele de luni şi vineri, şi respectiv, marţi şi sambătă. "Compania aeriană Blue Air lansează trei rute noi din Cluj-Napoca spre Bucureşti (3 iunie), Liverpool (3 iunie) şi Dublin (4 iunie). Odată cu lansarea celor trei rute noi, Cluj-Napoca devine al şaselea aeroport din Romania pe care Blue Air operează. Dacă iniţial sectorul intern între Bucureşti şi Cluj-Napoca se va opera cu patru frecvenţe săptămanale, începand cu 30 octombrie 2016, Blue Air măreşte frecvenţa zborurilor pe această rută, ca urmare a cererii ridicate, la 2 zboruri zilnice. Cele două rute internaţionale către Liverpool şi Dublin se vor opera cu două frecvenţe săptămanale, în zilele de luni şi vineri, şi respectiv, marţi şi sambătă”, se arată în comunicat. Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, a declarat că deschiderea celor trei rute de la Cluj-Napoca către Bucureşti, Liverpool şi Dublin face parte din strategia de dezvoltare a companiei din acest an. "Activitatea noastră în Romania a întregistrat în continuare o creştere semnificativă, datorată în special faptului că urmează să avem o flotă de 28 aeronave Boeing 737 pană la jumătatea lunii iunie”, a arătat Răcaru. Biletele de avion sunt disponibile la tarife începand de la 89,99 lei (pentru Bucureşti), 19.99 euro (pentru Liverpool) şi 34.95 euro (pentru Dublin) – preţ pe segment de zbor, TVA şi taxe incluse, locuri limitate.

Afacerile din comerţul cu amănuntul duduie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în apilie cu 6,7% ca serie brută, faţă de luna precedentă, şi cu 2,8% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunţat ieri INS. Raportat la aprilie 2015, afacerile din comerţ au urcat cu 19,1%, respectiv cu 19%. În funcţie de serie brută, evoluţia a fsot susţinută de vanzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (plus 29,1%), produse nealimentare (plus 17,3%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 7,3%). În primele patru luni ale anului, avansul a fost de 19,1%, ca serie brută, şi 17,7%, ajustat la zilele lucrătoare şi sezonalitate. La baza creşterii ca serie brută s-au aflat vanzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (plus 28,1%), vanzărilor de produse nealimentare (plus 16,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 9,2%).

Brexitul va tăia peste 400.000 de locuri de muncă

Ministrul de finanţe britanic susţine că sute de mii de joburi ar putea fi pierdute în sectorul serviciilor daca ţara va ieşi din UE, în condiţiile în care cele mai recente sondaje avertizează că numărul susţinătorilor Brexitului este în creştere, scrie Bloomberg. Sectorul serviciilor din Marea Birtanie este cel mai mare ca număr de angajaţi, cu peste 25 de milioane de persoane. Peste 400.000 de job-uri ar putea fi tăiate în următorii doi ani, avertizează George Osborne. El îi acuză pe cei care militează pentru Brexit că nu portretizează impactul real pe care această măsură o va avea asupra serviciilor şi asupra pieţei muncii. "Nu ar fi onest să pretindem că joburile nu vor fi afectate dacă Marea Britanie iese din UE. Susţinătorii ieşirii ar trebui să fie mai clar cu cetăţeniibritanici, pentru că nu este vorba despre numere pe o foaie, ci despre joburi reale", a spus Osborne. "Nu este un preţ care merită plătit", a adăugat el.



















































Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august

Fiecare contribuabil poate descărca versiunile de test publicate de ANAF pe site-ul propriu

Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august pentru a identifica şi rezolva eventualele probleme tehnice ce ar putea apărea în sistem. Noua Declaraţie 394, aferentă lunii iulie 2016, trebuie depusă începand cu 1 august 2016. Astfel, un grup de 25 de firme, contribuabili mari şi mici, şi-au exprimat dorinţa să testeze noul formular şi să comunice constant cu specialiştii ANAF, pentru a fi identificate şi rezolvate eventuale probleme, a anunţat vineri ANAF. Fiecare contribuabil poate descărca versiunile de test publicate de ANAF la adresa https://chat.anaf.ro/d394.nsf. Există două tipuri de aplicaţii care pot fi testate: Soft J – program Java, potrivit pentru contribuabili care utilizează programe informatice de contabilitate, care generează rapoarte în format .XML (pentru accesarea link-ului este necesara utilizarea Internet Explorer) şi Soft A – fişier PDF editabil, potrivit pentru contribuabilii cu o activitate economică medie, care generează lunar un număr restrans de înregistrări (pentru accesarea link-ului este necesară utilizarea Internet Explorer). După testarea Declaraţiei 394, contribuabilii pot obţine clarificări şi feedback de la adresa de email admin.portal@mfinante.ro. Principalele simplificări aduse de forma finală a D394 sunt stabilirea caracterului opţional al furnizării CNP, care se introduce doar dacă este colectat, introducerea excepţiei prin care, pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate către persoane fizice, pană la 31 decembrie, se declară facturile cu o valoare individuală mai mare de 10.000 lei, introducerea precizărilor referitoare la faptul că nu vor fi declarate informaţiile referitoare la livrările/prestările şi achiziţiile intracomunitare, declarate prin D390, precum şi importurile/exporturile, prorogarea termenului de intrare în vigoare a D394, pentru facilitarea adaptării sistemelor informatice şi contabile ale contribuabililor la noile cerinţe , eliminarea obligaţiei depunerii retroactive a D394.

Producătorul apei minerale Bilbor a intrat în faliment

Bilbor Mineral Water, producătorul apei minerale Bilbor, a intrat în faliment la aproximativ un an după ce şi-a cerut insolvenţa. "Administratorul judiciar nu a fost aprobat şi nici unul dintre subiectele îndreptăţite nu a depus un plan de reorganizare şi desemnarea subscrisei în calitate de lichidator judiciar provizoriu", se arată într-un raport de pe Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI). Acţionarul majoritar al companiei este United Romanian Brewers Bereprod, producătorul berii Tuborg. Bilbor Mineral Water a avut în 2014 o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei şi o pierdere netă de 3 milioane de lei. în 2015, compania a raportat afaceri zero şi pierderi de 6,1 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finante. Intrarea în insolvenţă a companiei s-a produs din cauza unor neînţelegeri dintre URBB şi acţionarul minoritar al Bilbor

Numărul vizitatorilor străini a crescut cu 14% în aprilie

Sosirile şi înnoptările în hoteluri, moteluri sau alte structuri de cazare au crescut în aprilie, faţă de luna similară a anului trecut, cu 13,7 % respectiv 12,8 %, a anunţat ieri INS. În acelaşi interval, numărul vizitatorilor străini a crescut cu 14%, la 763.900, iar cel al romanilor care au ieşit din ţară cu 17,3%, la 1,25 milioane. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (93%), cea mai mare pondere avand-o cei din UE(58,1%). Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Bulgaria (31,5%), Ungaria (26,1%), Italia (8,0%), Germania (7,8%), Polonia (4,9%) şi Franţa (4,1 %) .Atunci cand pleacă din ţară, majoritatea romanilor preferă mijloacele de transport rutier (71,3). În total, au fost înregistrate 725.600 sosiri în structurile de primire turistică în luna aprilie 2016, în creştere cu 13,7% faţă de cele din luna aprilie 2015. Din numărul total de sosiri, turiştii romani au reprezentat 74,8%, în timp ce turiştii străini 25,2%, ponderi similare cu cele din aceeaşi lună a anului trecut. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,5% din total turişti străini), iar din aceştia 85,4% au fost din ţările aparţinand Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 1,47 milioane, în creştere cu 12,8% faţă de aprilie 2015. Din numărul total, turiştii romani au reprezentat 75,8%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 24,2%. Durata medie a şederii a fost de 2,1 zile la turiştii romani şi 1,9 zile la străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 24,3 %, în creştere cu 1,7 puncte procentuale faţă de luna aprilie 2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna aprilie 2016 s-au înregistrat la hoteluri (31,2%), hosteluri (17,4%), hanuri (16,9%), pensiuni turistice (16,7%), vile turistice (16,0%) şi moteluri (14,5%).

Compania aeriană Blue Air deschide trei rute noi

Compania aeriană Blue Air lansează la începutul lunii iunie trei rute noi din Cluj-Napoca către Bucureşti, Liverpool şi Dublin, preţul biletelor pentru cursele externe pornind de la 19,99 euro, pentru Liverpool, respectiv 34,95 euro pentru Dublin. Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj transmis, vineri, cele două rute internaţionale către Liverpool şi Dublin se vor opera cu două frecvenţe săptămanale, în zilele de luni şi vineri, şi respectiv, marţi şi sambătă. "Compania aeriană Blue Air lansează trei rute noi din Cluj-Napoca spre Bucureşti (3 iunie), Liverpool (3 iunie) şi Dublin (4 iunie). Odată cu lansarea celor trei rute noi, Cluj-Napoca devine al şaselea aeroport din Romania pe care Blue Air operează. Dacă iniţial sectorul intern între Bucureşti şi Cluj-Napoca se va opera cu patru frecvenţe săptămanale, începand cu 30 octombrie 2016, Blue Air măreşte frecvenţa zborurilor pe această rută, ca urmare a cererii ridicate, la 2 zboruri zilnice. Cele două rute internaţionale către Liverpool şi Dublin se vor opera cu două frecvenţe săptămanale, în zilele de luni şi vineri, şi respectiv, marţi şi sambătă”, se arată în comunicat. Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, a declarat că deschiderea celor trei rute de la Cluj-Napoca către Bucureşti, Liverpool şi Dublin face parte din strategia de dezvoltare a companiei din acest an. "Activitatea noastră în Romania a întregistrat în continuare o creştere semnificativă, datorată în special faptului că urmează să avem o flotă de 28 aeronave Boeing 737 pană la jumătatea lunii iunie”, a arătat Răcaru. Biletele de avion sunt disponibile la tarife începand de la 89,99 lei (pentru Bucureşti), 19.99 euro (pentru Liverpool) şi 34.95 euro (pentru Dublin) – preţ pe segment de zbor, TVA şi taxe incluse, locuri limitate.

Afacerile din comerţul cu amănuntul duduie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în apilie cu 6,7% ca serie brută, faţă de luna precedentă, şi cu 2,8% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunţat ieri INS. Raportat la aprilie 2015, afacerile din comerţ au urcat cu 19,1%, respectiv cu 19%. În funcţie de serie brută, evoluţia a fsot susţinută de vanzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (plus 29,1%), produse nealimentare (plus 17,3%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 7,3%). În primele patru luni ale anului, avansul a fost de 19,1%, ca serie brută, şi 17,7%, ajustat la zilele lucrătoare şi sezonalitate. La baza creşterii ca serie brută s-au aflat vanzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (plus 28,1%), vanzărilor de produse nealimentare (plus 16,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 9,2%).

Brexitul va tăia peste 400.000 de locuri de muncă

Ministrul de finanţe britanic susţine că sute de mii de joburi ar putea fi pierdute în sectorul serviciilor daca ţara va ieşi din UE, în condiţiile în care cele mai recente sondaje avertizează că numărul susţinătorilor Brexitului este în creştere, scrie Bloomberg. Sectorul serviciilor din Marea Birtanie este cel mai mare ca număr de angajaţi, cu peste 25 de milioane de persoane. Peste 400.000 de job-uri ar putea fi tăiate în următorii doi ani, avertizează George Osborne. El îi acuză pe cei care militează pentru Brexit că nu portretizează impactul real pe care această măsură o va avea asupra serviciilor şi asupra pieţei muncii. "Nu ar fi onest să pretindem că joburile nu vor fi afectate dacă Marea Britanie iese din UE. Susţinătorii ieşirii ar trebui să fie mai clar cu cetăţeniibritanici, pentru că nu este vorba despre numere pe o foaie, ci despre joburi reale", a spus Osborne. "Nu este un preţ care merită plătit", a adăugat el.




























































































În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.