Economic

Romanii preferă vinul şi berea indiferent de zi

Ziarul de Vrancea
1 iun 2016 705 vizualizări
Berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece

Un sfert dintre romani consumă o băutură alcoolică într-o zi obişnuită, iar cele mai preferate sunt berea şi vinul făcut în casă, conform unui studiu care analizează ocaziile de consum, realizat de o companie de cercetare de piaţă, remis ieri presei. De-a lungul anului, numărul celor care consumă alcool variază, varful fiind înregistrat în sezonul cald (aprilie — septembrie). Conform studiului realizat de GfK Romania, preferatele romanilor sunt berea şi vinul făcut în casă, a căror importanţă în consumul de alcool se schimbă odată cu sezonul. Berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece. În perioada octombrie 2015 — martie 2016, cota de consum pentru vinul de casă se triplează. Numărul mediu de ocazii de consum pe zi pentru toate băuturile analizate este de 2,5 ori. Bărbaţii cu varsta pană în 35 de ani se disting printr-o frecvenţă zilnică semnificativ mai mare decat media, de 3 ori pe zi. Conform studiului, se observă că romanii preferă băuturile calde, în principal cafeaua şi mixurile pe bază de cafea — aproape jumătate dintre ocazii fiind generate de aceste băuturi. Peste o treime dintre ocazii se datorează băuturilor răcoritoare, iar 16% băuturilor alcoolice. Cantitatea de lichid consumată pe zi este de 630 ml (în afară de apă şi lactate). Una din zece persoane adulte consumă cel puţin o băutură în baruri, restaurante şi terase, iar incidenţa zilnică creşte în sezonul cald cu aproximativ 20%. Datele din studiul GfK 'Ocazii de consum pentru băuturi' analizează ce, unde, cat, cum şi cat de des beau romanii. Studiul este adresat tuturor producătorilor de băuturi şi este realizat anual, în patru valuri, pentru a urmări tendinţele. Eşantionul de consumatori este format din persoane cu varsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani. În analiză sunt incluse toate tipurile de băuturi, cu excepţia apei şi a lactatelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.