Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Cioloş: Fondurile pentru infrastructura de acces agricolă s-au epuizat la 6 minute

Ziarul de Vrancea
25 mai 2016 820 vizualizări
In total, ieri, au fost depuse 25 de proiecte în valoare de 24,44 milioane de euro.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă că fondurile pentru finanţarea programului Infrastructura de acces agricolă (Submăsura 4.3A), aferentă sesiunii anuale 2016, au fost epuizate în primele şase minute de la deschiderea sesiunii. În total, miercuri, au fost depuse 25 de proiecte în valoare de 24,44 milioane de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse în judeţele Bistriţa Năsăud, Cluj, Dolj, Satu Mare şi Timiş. ”Suntem bucuroşi de acest aflux de cereri pentru infrastructura rurală şi este o dovadă că Programul a început să se deruleze la capacitate maximă. Nevoia de finanţare în mediul rural este uriaşă şi orice alocare pe care autorităţile ar face-o este insuficientă, dar fiecare ban care ajunge în satul romanesc este important” a declarat Eugen Popescu, directorul general al AFIR. Miercuri, 25 mai, au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submăsurile 4.3.A - Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Infrastructura de acces AGRICOLă, 7.2 - Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Temenul maxim pentru depunere, în cazul în care fondurile nu se epuizează între timp, este 31 octombrie 2016.

MasterCard: Unu din doi suporteri romani postează pe social media

Romanii sunt lideri europeni în ceea ce priveşte urmărirea pe social media apaginilor de ştiri cu conţinut sportiv, iar 73% dintre suporterii romani şi-ar dori să beneficieze de Wi-Fi pe stadioane, se arată într-un studiu realizat de MasterCard. De asemenea, 81% dintre microbiştii romani cred că fotbaliştii ar trebui să fie prezenţi în social media. Lionel Messi şi Barcelona sunt jucătorul, respectiv echipa cel mai des menţionate de suporterii romani, de la înfiinţarea Ligii Campionilor. Rivalii londonezi, Chelsea şi Arsenal, completează topul celor trei, devansand-o pe Real Madrid, una dintre finalistele acestei ediţii a finalei Ligii. Steaua Bucureşti s-a clasat pe a 10-a poziţie în acest clasament, depăşind mai multe cluburi, inclusiv cealaltă finalistă a ediţiei din acest an – Atletico Madrid. Sfertul de finală dintre Barcelona şi Arsenal, disputat în ediţia de anul trecut a Ligii Campionilor şi caştigat de spanioli cu 5-1 după ambele tururi, este cel mai frecvent menţionat în conversaţiile purtate de suporterii romani pe canalele de social media. Finala de anul trecut, în care Barcelona a învins Juventus Torino cu 3-1, s-a situat pe a doua poziţie, în timp ce finala ediţiei 2013/2014 a Ligii, dintre Real Madrid şi Atletico Madrid, întanire ce se va reedita sambătă, a fost al treilea cel mai des menţionat meci din istoria Ligii. Facebook (63%) este cel mai popular canal de social media printre suporterii fotbalului, mai ales în randul celor cu varste între 45 şi 54 ani. Italia este lider la acest capitol, cu 81% dintre microbişti preferand această platformă de socializare, urmată de Romania (78%) şi Portugalia (77%). Studiul Social Fanalytics derulat de MasterCard a subliniat importanţa utilizării internetului, 69% dintre suporteri afirmand că şi-ar dori să beneficieze de conexiuni Wi-Fi pe stadioane. Italia şi Portugalia s-au evidenţiat, cu 79%, respectiv 70% dintre microbişti dorindu-şi să aibă acces la Wi-Fi pe stadioane - spre deosebire de Germania, unde doar 39% dintre suporteri par a fi interesaţi de această posibilitate. Cererea pentru plăţi contactless este, de asemenea, din ce în ce mai populară la nivel european, cu unu din trei microbişti afirmand că şi-ar dori să vadă această tehnologie implementată pe arenele de fotbal. Peste jumătate (54%) dintre suporterii turci s-au arătat interesaţi de introducerea plăţilor contactless pe stadioane, în timp ce romanii (54%) şi cehii (44%) ar vrea ca acestea să fie dotate cu porţi de acces contactless.

O noapte de cazare la un castel din Transilvania porneşte de la 200 lei

O noapte de cazare la un castel sau conac din Transilvania pornesc de la 200 lei, putand fi cu pană la 15% mai mari decat preţul la un hotel obişnuit cu acelaşi grad de confort. ”Se plăteşte bineînţeles experienţa în sine dar şi uzura, care pentru o clădire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de întreţinut. Astfel, preţul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietăţilor pot include şi servirea pranzului sau a cinei, de la 50 lei / persoană”, spun reprezentanţii portalului de călătorii Hotelguru.ro Cele mai căutate patru castele din zonă sunt Haller Ogra, aflat la 17 km de Targu Mureş, în localitatea Ogra, Castelul Hotel Daniel Tălişoara, Castel Templul Cavalerilor Vălişoara şi Castelul Prinţul Vanător & Dracula Turda. Numărul de căutări online care fac referire la castele sau conace din Romania a crescut simţitor, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulţi romani şi străini aleg să îşi petreacă vacanţa în astfel de locaţii. Această statistică vine pe fondul unei tendinţe în creştere în ultimii ani, de renovare şi recondiţionare a castelelor şi conacelor din zona Transilvaniei şi de transformare a acestora în facilităţi turistice.

Grecia va primi o nouă tranşă de împrumut, de 10,3 miliarde de euro

Creditorii internaţionali au ajuns la un acord care va permite livrarea către guvernul elen o nouă tranşă din ajutorul financiar, de 10,3 miliarde de euro, menite să uşureze datoria de 321 miliarde de euro a Greciei, scrie Bloomberg. Într-o întalnire a miniştrilor de finanţe din zona euro, FMI a arătat mai puţină rezistenţă legată de întarzierea plăţii, după ce insistase că programul grec de guvernare nu oferă o cale solidă către sustenabilitate fiscală. După 11 ore de discuţii în Bruxelles, miniştri din zona euro şi FMI-ul au ajuns la un consens legat de măsurile care trebuie luate pentru restructurarea datoriei Greciei, cand bailout-ul de 86 de miliarde de euro se va finaliza în 2018. Deciziile semnificative însă vor fi luate abia după alegerile din Germania de anul viitor, cand vor avea un guvern stabil de lungă durată. Ministrul de finanţe german a spus că nu este necesar ca datoria Greciei să fie redusă substantial înainte de 2018.

Federico Ghizzoni a demisionat din fruntea UniCredit

Federico Ghizzoni, CEO UniCredit, şi-a dat demisia, într-o mişcare care ar putea impulsiona restructurarea companiei şi ar putea pune bazele unei infuzii de capital de miliarde de euro, potrivit unui anunţ al băncii. Cea mai mare bancă italiană după active l-a mandatat pe preşedintele Giuseppe Vita să înceapă procesul de succesiune pentru Ghizzoni, care va rămane în funcţie pană cand i se va găsi un înlocuitor. "Bordul director al UniCredit şi Ghizzoni au recunoscut că în condiţiile curente, este nevoie de o schimbare la varful băncii", a anunţat UniCredit. Ghizzoni a condus UniCredit încă din 2010, însă în urma creşterii nemulţumirii acţionarilor legată de scăderea acţiunilor băncii, capital şi profiturile scăzute, era aşteptată demisia acestuia. Un successor ar trebui să fie numit în şedinţa board-ului de pe 9 iunie, potrivit unei surse citată de Reuters.

Microsoft disponibilizează 1.850 de oameni

Microsoft va disponibiliza pană la 1.850 de persoane într-un plan masiv de restructurare a diviziei de smartphone-uri, în condiţiile în care Satya Nadella, CEO-ul companiei, temperează ambiţiile Microsoft pe piaţa de dispozitive mobile, scrie Bloomberg. În jur de 1.350 de persoane vor fi concediate numai în Finlanda, baza business-ului achiziţionat de la Nokia în 2014. Nadella deja a redus valoarea achiziţiei de 9,5 miliarde de dolari a Nokia, încheiată de predecesorul său, Steve Ballmer, mutand strategia Windows Phone înspre consumatorii de business, în încercarea de a concura cu Apple şi cu producătorii care folosesc Android. ”Ne concentrăm eforturile pe industria de telefoane unde avem şanse de diferenţiere. Vom continua să inovăm dispozitivele noastre, precum şi serviciile cloud pe toate platformele mobile”, a spus Nadella.

JPMorgan şi HSBC au fost alese pentru vanzarea Armco

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol, lucrează cu JPMorgan Chase, HSBC şi Riyad Bank pentru prima vanzare de obligaţiuni, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Cele trei bănci vor ajuta Arabia Saudită să demareze un program de vanzare de obligaţiuni denominate în riyal, moneda saudită, prima vanzare urmand să aibă loc anul acesta. Valoarea tranzacţiei nu a fost încă determinate şi alte bănci ar putea fi numite înainte ca aceasta să aibă loc efectiv. Armco ia de asemenea în cosniderare demararea unui program de vanzare de bonduri în dolari. Saudi Armco este în centrul planului Arabiei Saudite de a limita dependenţa de petrol pentru venituri. Guvernul a conceput un plan de a vinde mai puţin de 5% din Armco şi să transfere restul participaţiei într-un Fond Public de Investiţii, transformand-ul într-un mega-fond suveran de 2.000 de miliarde de dolari.














































































În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.