Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Un investitor din Dubai vrea să deschidă prima rafinărie de aur în Monaco

Ziarul de Vrancea
23 mai 2016 715 vizualizări
Selim Fendi, un investitor din Dubai, vrea să deschidă prima rafinărie de aur din Monaco la începutul lui 2017, pentru a face faţă cererii din partea producătorilor locali şi globali de bijuterii, care vor să se asigure că nu primesc aur din zonele de conflict, scrie Bloomberg.

Aurum Monaco SAM va produce o tonă de aur pe lună în primul an, având o capacitate care s-ar putea extinde la 3 tone pe lună, a spus Fendi într-un interviu. Aurul va fi trimis din minele din Columbia, Peru şi Chile şi curând Ecuador, care sunt finanţate de Noble Precious Metal, compania lui Fendi care se ocupă cu tranzacţionarea de aur. "Mai mutle grupuri de lux şi-au făcut deja cunoscută intenţia de a cumpăra. Unele branduri de bijuterii din Monaco cumpără aur la preţuri mai ridicate pentru că vor să ştie că nu provin din zone cu probmele, iar pentru minerit a fost folosită o muncă în condiţii corecte", a spus el.

Peste 200.000 de maşini japoneze sunt înmatriculate în România

Parcul auto românesc include peste 200.000 de maşini japoneze, brandurile nipone având o pondere de 9,7% din înmatriculările de autovehicule noi şi 3,5% din cele second-hand din import, potrivit unei analize realizată de Autovit.ro. Din totalul de maşini japoneze înmatriculate, două treimi aparţin modelelor Toyota, Nissan, Suzuki şi Mitsubishi. În plus, există aproape 2.000 de maşini Lexus şi 28 de Acura, marca premium de la Honda care nu este lansată oficial în Europa.
La nivel mondial se vând anual peste 20 de milioane de automobile ale mărcilor japoneze. Dintre acestea, 1,5 milioane şi-au găsit proprietari în Europa. "Maşinile japoneze, deşi nu au faimă premium precum cele germane şi nici nu sunt celebre pentru design, cum se întâmplă în cazul mărcilor italiene, s-au remarcat la nivel mondial deoarece sunt extrem de fiabile. Astfel, au captat atenţia cumpărătorilor care devin fideli odată ce se urcă la volanul lor", spune Cristian Cojocaru, Sales Manager al Autovit.ro
În Uniunea Europeană, mărcile japoneze au aproximativ 14% din piaţă, dar în perioada 2007 şi 2015 au avut loc evoluţii interesante pentru aceste tipuri de autoturisme. Toyota vindea atunci aproximativ 900.000 de unităţi, iar acum vinde cu 40% mai puţin. În schimb, Nissan a avansat de la 310.000 unităţi în 2007, la peste 500.000 în 2015. De asemenea, între 2007 şi 2015 vânzările au scăzut pentru Honda cu 60%, cu 15% pentru Mazda şi aproape cu 40% pentru Suzuki.

Ce bonuri au caştigat la Loteria fiscală

Bonurile fiscale emise în data de 6 aprilie, cu o valoare de 238 lei, au fost desemnate câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică. La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 1 — 30 aprilie 2016. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. După centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată o a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare. Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. "Loteria Română" (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate şi o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.

Apple recunoaşte că preţul iPhone este prea ridicat

Tim Cook, CEO Apple, a recunoscut că preţul iPhone este prea ridicat, în cel mai detaliat comentariu pe care l-a oferit legat de impactul preţurilor dispozitivelor vândute asupra vânzărilor, scrie Business Insider. Preţul unui iPhone este de aproximativ 600 de dolari în SUA, însă aproape peste tot în restul lumii preţurile sunt mult mai ridicate. Vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 16% în ultimul trimestru, iar iPhone pierde din cota de piaţă în favoarea Android aproape peste tot în lume. "Recunosc că preţurile sunt cam ridicate. Luăm în considerare ca în India să scădem preţurile pentru iPhone-uri", a spus Tim Cook.
Apple a pierdut luna aceasta, cel puţin pentru câteva minute, titlul de cea mai valoroasă companie bursieră din lume în faţa Alphabet (Google) după apariţia unor noi date care arată că livrările de telefoane mobile sunt în scădere. Acum un an, capitalizarea Apple era de peste 700 de miliarde de dolari, fiind liderul indiscutabil al topului celor mai valoroase companii din lume, după capitalizarea bursieră. Apple este în scădere pentru că piaţa telefoanelor mobile nu mai este atât de generoasă cu gigantul american, mulţi consumatori ducându-se către Samsung.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.