Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Maserati a vandut anul trecut în Romania 19 maşini

Ziarul de Vrancea
15 mai 2016 625 vizualizări
Brandul Maserati a vandut anul trecut în Romania 19 maşini, în creştere de 36% faţă de anul 2014, în primul trimestru din acest an fiind comercializat încă un automobil.

"Prin lansarea Noului SUV, sperăm ca vanzările Maserati în Romania să înregistreze o creştere semnificativă, putand chiar să dubleze volumul faţă de anul anterior", a declarat Narcis Ghiţă, directorul general al AutoItalia. Astfel, anul acesta Maserati poate ajunge la un total de aproape 40 de unităţi vandute pe piaţa locală. "Pe o piaţă dominată de propulsoare diesel, unde Maserati a vandut anul trecut de două ori mai mai multe Ghibli Diesel decat în anul 2014, ne aşteptăm ca ponderea pentru Levante diesel 3.0 V6 275 CP să fie de minim 80%. SUV-ul Levante reprezintă o noutate absolută pentru brandul Maserati. Levante intră într-un segment competitiv şi oferă o alternativă puternică la tot ceea ce există în clasa SUV-urilor de lux, păstrand caracteristicile specifice brandului şi răspunzand nevoilor pe care le are în prezent un client al acestui segment", a precizat şeful AutoItalia.

„Durează 1-2 ani pană aduci un tanăr de liceu la nivelul pe care ţi-l doreşti„

Încercăm să calificăm oamenii la locul de muncă, dar durează 1-2 ani pană aduci un tanăr de liceu sau de la o şcoală profesională la nivelul pe care îl vrei pentru fabrică, a declarat Cristian Bruja, directorul general al Unison Engine Components, fabrică aflată în portofoliul americanilor de la GE. "Nu este foarte uşor să găseşti personal calificat, dar am pus bazele unui mic centru de formare. Încercăm să calificăm oamenii la locul de muncă, dar durează că 1-2 ani pană aduci un tanăr de liceu sau de la o şcoală profesională la nivelul pe care ţi-l doreşti pentru fabrică. Teoretic însă, tinerii vin bine pregătiţi şi este vizbil faptul că a existat în anii de studiu interacţiunea cu produsul", a spus el. Fabrica din Bucureşti a apărut în 2002 printrun parteneriat între GE şi firma romanească Turbomecanica (TBM), iar din 2007 este complet în proprietatea americanilor sub denumirea de Unison Engine Components. "Numărul de angajaţi a crescut destul de puţin pentru că mereu a fost important să ne menţinem costurile. Avem o productivitate medie pe angajat de circa 300.000 de dolari şi potrivit datelor pe care le avem suntem primii în ceea ce priveşte acest indicator la nivelul industriei locale. La fel, suntem printre cele mai bine cotate fabrici de motoare la nivelul grupului", a spus Bruja. El spune că media de varstă a angajaţilor este de circa 40 de ani. Potrivit informaţiilor furnizate de companie, anul trecut unitatea din Bucureşti a ajuns la afaceri de 41 de milioane de dolari, în creştere faţă de cele 38 de milioane de dolari din 2014, iar pentru anul acesta compania şi-a bugetat o creştere de 10%.

Băsescu cere ANAF-ului să publice şi lista datoriilor statului către firme

ANAF ar trebui să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice, dacă vrea să fie corectă pană la capăt, consideră liderul PMP Traian Băsescu, potrivit unei postări pe Facebook.  Liderul PMP apreciază că iniţiativa ANAF de a publica lista firmelor care au datorii la stat şi lista persoanelor fizice care au datorii la stat este corectă, dar incompletă.  "Dacă ANAF vrea să fie corect pînă la capăt, trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice (ex: datorii la rambursări TVA, neachitarea subvenţiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme romaneşti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despăgubiri pentru condamnări la CEDO, rambursări stabilite de instanţe cu privire la încasarea abuzivă a taxei de mediu achitată de posesorii de autoturisme etc, etc). Aşa ar fi corect" a scris, duminică, pe Facebook, Traian Băsescu.

Lira e tot mai slăbită în apropierea referendumului pentru Brexit

După săptămani în care investitorii au fost avertizaţi de pericolul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, datele care vor fi făcute publice săptămana aceasta vor oferi o imagine mai clară şi le vor permite acestora să adopte o poziţie în raport cu lira, scrie Bloomberg. Anul acesta lira a avut una dintre cele mai slabe performanţe din valutele principale. Datele legate de inflaţie, care vor fi publicate pe 17 mai, ar putea susţine decizia Băncii Angliei de a ţine dobanda de politică monetară jos. "Fundamentele pe care se bazează lira sterlină au fost afectate în ultima perioadă. Chiar şi fără referendumul din 23 iunie, investitorii tot ar considera moneda riscantă", a spus Ned Rumpeltin de la Dominion Bank din Londra.

Companiile farma din Romania au o marjă medie de profit de 6,8%

Marja de profit a companiilor de pe piaţa pharma din Romania a fost de 6,8% în 2015, cea mai valoroasă companie de profil listată la Bursă fiind Zentiva, parte din grupul francez Sanofi. Veniturile totale ale societăţii au fost de 407 milioane de lei, cu 2% mai mult decat în anul precedent, în timp ce profitul net a fost de 46 mil. lei, în scădere cu 15% faţă de 2014.  Potrivit raportului financiar, Antibiotice Iaşi a raportat venituri totale de 350 mil. lei, în creştere cu 3,2%, în timp ce pro¬fitul net obţinut de societate a fost de 27 mil. lei, ceea ce corespunde unei marje de profit de 7,7%. Biofarm Bucureşti (BIO), jucător care deţine 3,8% din cota de piaţa a industriei farmaceutice, a înregistrat venituri totale de 152,8 mil. lei, în creştere faţă de cele 146,5 mil. raportate în 2014. De asemenea, profitul raportat de societatea farmaceutică a fost mai mare de 27 mil. lei în 2015, echivalentul unei marje de profit de 18%. Veniturile totale ale Ropharma au fost de 438 mil. lei, obţinand un profit de 7,9 mil. lei. Marja de profit a RPH a fost de 1,8% în 2015.

















































În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.