Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Şi-a dat fostul şef în judecată pentru că se plictisea la muncă

Ziarul de Vrancea
5 mai 2016 848 vizualizări
Bărbatul se plange că era plătit cu 3.500 de euro pe lună deşi nu făcea "nimic"

Oricat ar părea de ciudat, Frederic Desnard, un francez, îşi dă fostul angajator în judecată pentru că se plictisea la locul de muncă. Frederic Desnard, în varstă de 44 de ani, cere companiei pentru care a lucrat ca director între 2010 şi 2014 daune de 360.000 de euro. Acesta susţine că slujba sa era atat de plictisitoare, încat a întampinat probleme emoţionale şi de sănătate din cauza asta, arată CNN, preluat de ziare.ro. Bărbatul era plătit cu 3.500 de euro pe lună deşi nu făcea "nimic", după cum a transmis el. Deşi el ocupa o funcţie destul de importantă, şefii săi îi cereu uneori să le rezolve treburi personale, precum preluatul copiilor de la orele de sport, şi îi găseau porecle pe care le consideră jignitoare. Acesta susţine că la un anumit moment avea atat de puţin de muncă, încat şefii i-au spus pur şi simplu să meargă acasă şi că îl vor contacta ei cand vor avea nevoie de el. Însă nu l-au mai chemat. Avocatul bărbatului, Montasser Charni, a apreciat că ceea ce i s-a întamplat clientului său este o formă de hărţuire, pentru că a nu avea nimic de făcut duce la epuizare psihică. Montasser Charni a susţinut că Desnard a intrat în depresie şi a suferit şi un accident de maşină din cauza unei crize de epilepsie, în urma căruia a intrat în comă şi, apoi, în concediu medical. După o perioadă petrecută în concediu, compania l-a anunţat pe bărbat că este concediat.
Compania a negat acuzaţiile lui Frederic Desnard şi a transmis că în ciuda faptului că şefii francezului încercau să îl motiveze el nu prezenta niciun interes. Mai mult, directorul de comunicare al companiei, Cyril Levy-Pey, a spus că Frederic Desnard a lipsit peste şase luni de la locul de muncă şi că de aceea a fost concediat.

Banca Centrală Europeană renunţă la tipărirea bancnotei de 500 de euro

Banca Centrală Europeană a anunţat că va renunţa la tipărirea bancnotei de 500 de euro spre sfârşitul anului 2018, în contextul îngrijorărilor că facilitează activităţi ilicite, însă bancnotele aflate deja în circulaţie vor putea fi folosite pe termen nedefinit, potrivit unui anunţ BCE. ”Bancnotele de 500 de euro vor rămâne legale şi vor putea fi folosite ca modalitate de plată şi la depozite. Bancnota îşi va păstra valoarea şi va putea fi schimbată la băncile centrale din zona euro pe o perioadă nedeterminată”, a anunţat BCE. În ciuda obiecţiilor Băncii Centrale a Germaniei, BCE căuta de multă vreme să "scape" de bancnota de 500 de euro, pentru că încuraja atât evaziunea fiscală, cât şi finanţarea activităţilor criminale ale militanţilor şi grupărilor teroriste.

Tesla vrea să mărească producţia la 500.000 de maşini electrice pe an

Tesla a pornit cel mai ambiţios proiect auto de la construcţia Fort Model T şi a anunţat că doreşte producerea a 500.000 de maşini electrice în fiecare an, începând din 2018, potrivit Bloomberg. Comparativ cu 2015, numărul propus este de zece ori mai mare. Proiecţiile de vânzări ale lui Elon Musk, CEO al Tesla, se apropie de un milion de Tesla Model 3 până în 2020. Discuţia despre producţia în serie, la o asemenea scară a maşinilor electrice, era văzută ca ambiţioasă chiar şi când termenul era programat pentru 2020. Noua ţintă ar însemna că producătorul auto îşi ia angajamentul unei creşteri mai rapide de cât cea obţinută de Henry Ford în 1900. ”Biroul meu se află fix în capătul liniei de producţie. Toată echipa este extrem de concentrată”, a spus Musk.

BNR a decis să menţină dobânda-cheie la 1,75%

Consiliul de Administraţie al BNR a decis ieri să menţină dobânda-cheie la 1,75% pe an, păstrând şi nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) la lei şi valută la 8% şi respectiv 12% pentru valută. Decizia băncii centrale era anticipată de majoritatea analiştilor. Pentru perioada următoare BNR intenţionează să "gestioneze adecvat" lichiditatea din sistemul bancar. Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat noul Raport trimestrial asupra inflaţiei, document ce va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în 10 mai, potrivit informaţiilor transmise de banca centrală. În prima şedinţă de politică monetară din acest an, banca centrală a luat o decizie surprinzătoare, hotărând reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii aplicate pasivelor în valută de la 14% la 12%.
Politica monetară a BNR intrase în stand-by din mai 2015, când instituţia a redus dobânda-cheie la minimul istoric de 1,75% pe an, concomitent cu reducerea rezervelor minime obligatorii la lei la 8%, în timp ce RMO la valută a staţionat anul trecut la 14%.

Numărul turiştilor străini a crescut cu 16% în martie

Sosirile înregistrate în unităţile turistice de cazare au crescut cu 11,1% în martie comparativ cu luna similară din 2015, iar înnoptările au înregistrat o creştere cu 6,8%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
Sosirile înregistrate în unităţile turistice în luna martie 2016 au însumat 645,8 mii, în creştere cu 11,1% faţă de cele din luna martie 2015. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români au reprezentat 75,1%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 24,9 %. În cazul sosirilor turiştilor străini în unităţile turistice de cazare, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (75,4% din total turişti străini), iar din aceştia 85,6% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2016 de 701,5 mii, în creştere cu 16,1% faţă de luna martie 2015, în timp ce plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2016 de 1118,5 mii, în creştere cu 18,7% comparativ cu luna martie 2015. Transportul rutier a fost cel mai utilizat pentru plecările în străinătate, reprezentând 68,7 % din numărul total de plecări.

Preţul petrolului creşte din nou după încetinirea producţiei din SUA

Preţul petrolului a crescut din nou, după datele care arată că producţia SUA a scăzut cel mai mult din ultimele opt luni şi un incendiu major cauzează probleme de producţie în Canada, scrie Bloomberg. Petrolul a ajuns în SUA la 44,65 dolari barilul, în creştere cu 2%. Producţia SUA a scăzut cu 113.000 de barili pe zi, la 8,83 milioane de barili pe zi, cel mai slab nivel din septembrie 2014, potrivit datelor făcute publice miercuri.
Incendiile din Canada ar putea afecta producţia cu aproape un milion de barili pe zi, potrivit unor anunţuri ale companiilor petroliere din regiune.
”Trendul de declin al producţiei SUA este pozitiv şi este o veste bună. Mă aştept ca preţurile crească şi să atingă 48, poate chiar 50 de dolari barilul”, a spus Michael McCarthy, strateg şef la CMC Markets din Sydney.

Hotelurile din Milano practică un adaos de 1000% în ziua finalei Ligii Campionilor

Companiile aeriene au crescut preţurile biletelor pe ruta Madrid-Milano cu 17%, în timp ce hotelurile din Milano practică un adaos de 1000% pentru perioada 27-28 mai. Un pachet turistic pentru finala Ligii Campionilor porneşte de la 944 euro. Biletele de meci costă între 70 şi 440 euro.
Potrivit cotidianului As, suporterii spanioli consideră exagerat preţul pachetelor turistice oferite de companiile aeriene şi de hotelurile din Italia în ziua finalei Ligii Campionilor. Fanii care vor să meargă pe 28 mai la Milano, oraşul în care va avea loc finala dintre Atletico Madrid şi Real Madrid, vor fi nevoiţi să plătească sume începând de la 944 de euro, tarife în care sunt însă incluse doar biletul de avion şi cazarea la hotel. Pentru biletul de meci, suporterii veniţi din capitala Spaniei trebuie să mai achite între 70 şi 440 de euro.
În urmă cu o săptămână, acelaşi pachet turistic, cu bilet de avion şi cazare la hotel pe ruta Madrid-Milano, în perioada 27-28 mai, costa cu 87% mai puţin.
UEFA a anunţat că a împărţit în mod egal cele 42.000 de bilete la finala Ligii Campionilor puse la dispoziţie pentru suporterii echipelor Atletico Madrid şi Real Madrid. Finala Ligii Campionilor va avea loc pe 28 mai, pe arena Giuseppe Meazza din Milano. Este pentru a patra oară când celebra arenă găzduieşte o finală de Cupa Campionilor sau Liga Campionilor. Ultimele trei finale jucate la Milano au fost în 1965, 1969 şi 2001.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.