Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Dacia oferă peste 500 de posturi pentru ingineri

Ziarul de Vrancea
25 mar 2016 816 vizualizări
Compania a mai anunţat 100 de locuri pentru studenţi şi masteranzi care îşi doresc să facă practică în cadrul companiei

Grupul Renault Romania anunţă că oferă, la Targul Angajatori de Top ce a început ieri şi se va desfăşura şi astăzi în Capitală, peste 500 de posturi pentru activităţile de inginerie, servicii şi fabricaţie. Pe langă cele 500 de posturi, Grupul Renault Romania a mai anunţat 100 de locuri pentru studenţi şi masteranzi care îşi doresc să facă practică în cadrul companiei. "Grupul caută pentru activitatea de R&D ingineri, absolvenţi ai facultăţilor tehnice, în domeniul automobilelor (Automotive), cu următorul profil: competenţe proiectare CATIA, calcul, simulare numerică, experienţă de minim 2 ani în domeniul auto sau conex, experienţă de management de proiect, cunoştinţe despre tehnica automobilului", se arată într-un comunicat de presă. Alte 200 de posturi sunt disponibile în echipele de supply chain, post-vanzare şi studii de piaţă. Pentru activitatea de fabricaţie vehicule, pentru platforma industrială de la Mioveni, compania caută automatişti şi analişti calitate. Targul Angajatori de Top îşi prezintă oferta de job-uri în Bucureşti, în intervalul 10.00-18.00 (ieri) şi 10.00-17.00 (sambătă), la Sala Palatului. La eveniment sunt aşteptaţi peste 10.000 de profesionişti, studenţi şi proaspăt absolvenţi care pot interacţiona cu 300 de specialişti HR din cadrul a 100 de companii participante din peste 14 domenii de activitate. La targ vor fi scoase la concurs în jur de 5.000 de joburi şi peste 700 de poziţii în cadrul programelor de internship&trainee. Accesul la eveniment este gratuit în baza preînscrierii pe hipo.ro iar vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode, pe care îl pot obţine din contul personal, de pe acelaşi site. După completarea CV-ului au posibilitatea să-l descarce în format Barcode, pe care, ulterior, să îl printeze şi să aplice la joburile de la targ.

Romania şi Bosnia şi Herţegovina vor dezvolta un forum al oamenilor de afaceri

Romania şi Bosnia şi Herţegovina vor dezvolta un forum al oamenilor de afaceri, accentul de bază al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări fiind pus pe partea economică, au stabilit vineri miniştrii de Externe ai celor două state, care au avut consultări la sediul MAE. "Am găsit împreună de cuviinţă că ar fi foarte bine să depunem eforturi din partea celor două Guverne, ale ministerelor noastre de Externe, pentru a stimula contacte cat mai intense între comunităţile de afaceri din cele două ţări. Am convenit asupra oportunităţii organizării în acest sens chiar a unui forum de afaceri. Sunt şi alte domenii în care există oportunităţi de dezvoltare a cooperării - infrastructură, energie", a spus ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, după consultări cu omologul său din Bosnia şi Herţegovina, Igor Crnadak. "Am avut nişte schimburi de aproximativ 170 de milioane de euro anul trecut, în acest context am stabilit să iniţiem şi să acordăm un sprijin maximal unui forum al oamenilor de afaceri, reprezentanţilor de marcă ai mediului de afaceri romanesc, precum şi a celui din Bosnia şi Herţegovina, avand în vedere că în acest mod putem îmbunătăţi relaţiile economice", a declarat Crnadak, într-o conferinţă de presă comună. De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre sprijinul pe care îl poate oferi Romania Bosniei şi Herţegovinei pentru aderarea la Uniunea Europeană, în contextul în care aceasta din urmă a depus cerera de aderare în 15 februarie. "Prietenul meu Lazăr are o experienţă atat de vastă cand e vorba de integrarea europeană din perioada în care Romania s-a pregătit pentru aderare, încat este păcat că este foarte angrenat în multe situaţii astăzi şi nu ne poate fi consultant în demersrile noastreă spre aderare", a declarat Igor Crnadak. Astfel, Romania este dispusă să pună la dispoziţia Bosniei şi Herţegovinei experienţa pe care a avut-o în perioada de preaderare, Crnadak spunand că este foarte important şi apreciat succesul Romaniei în lupta împotriva corupţie.

Google, amendată fiindcă nu a făcut curat în lista de căutări

Google a primit o amendă de 100.000 de euro în Franţa pentru că nu a curăţat lista de căutări "destul de mult", ca răspuns la noua directivă europeană cu privire la confidenţialitate, scrie Reuters. Singurul mod în care Google poate face faţă noii politici de confidenţialitate din Europa este prin delistarea tututor rezultatelor neconcordante care apar în toate site-urile, informează autoritatea de reglementare din Franţa. În mai 2014, Curtea Europeană de Justiţie a decis că oamenii pot cere motoarelor de căutare, precum Google sau Bing (de la Microsoft) să şteargă informaţiile irelevante din căutările web care cuprind numele oamenilor, numind aceasta ”dreptul de a fi uitat”. Google a acceptat noile reglementări, însă a curăţat numai căutările de pe site-uri precum Google.de şi Google.fr, pe premisele că orice altă acţiune ar avea un impact negativ asupra liberei circulaţii a informaţiei. Autorităţile franceze au răspuns că, ”în ciuda afirmaţiilor Google”, delistarea numelor irelevante din toate extensiile nu îngrădeşte libertatea de exprimare şi nu înseamnă ştergerea de content de pe Internet.

Lira sterlină îşi continuă declinul la nivel global

Lira sterlină şi-a continuat declinul, avand cea mai mare scădere dintre valutele puternice la nivel global, înainte de referendumul care ar putea duce la un "Brexit", scrie Bloomberg. Lira sterlină deja a scăzut cu 2% în raport cu principalele valute, iar sumele ”pariate” pe prăbuşirea lirei sugerează că moneda britanică se va deprecia şi mai puternic. ”Suntem în situaţia în care riscul unui Brexit domină preţurile. Referendumul încă ţine capul de afiş al temerilor investitorilor. Pe termen lung, lira sterlină va avea de suferit”, a spus Ned Rumpeltin, strategist la Dominion Bank din Londra. Îngrijorările că Marea Britanie va părăsi UE au lovit lira sterlină, care a scăzut cu 4%, ajungand joi la valoarea de 1,41 dolari. Cel puţin 15,5 miliarde de dolari au fost pariaţi în acest an pe opţiuni care ar putea deveni extrem de profitabile dacă lira sterlină ar scădea după Referendumul din 23 iunie sub valoarea de 1,3502 dolari, un procent de 4% mai jos decat nivelul actual. Peste jumătate dintre poziţii au fost plasate după 20 februarie, data la care s-a fixat referendumul. O scădere a lirei sterline la 1,3502 dolari ar aduce valuta britanică la minimul ultimilor 30 de ani. Traderii estimează că şansele ca lira să atingă acel nivel sunt de 59%, potrivit Bloomberg.

Importurile de petrol ale Chinei vor atinge un nou maxim

Importurile de petrol ale Chinei vor creşte şi mai mult, după ce au stabilit deja un record anul acesta, pentru a asigura cererea din sectorul de rafinare şi a rezervelor strategice, care sunt în continuă creştere, scrie Bloomberg. Importurile de ţiţei ale Chinei vor creşte cu pană la 600.000 de barili pe zi în acest an. Importurile din ultimele luni au crescut peste 8 milioane de barili pe zi pentru prima dată în istoria ţării, depăşind volumele trimise către Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol la nivel mondial. ”Importurile puternice de petrol vor ajuta companiile să construiască industria puternică de rafinare a Chinei. Expansiunea a fost combinată cu o folosire strategică a petrolului în rezerve, pentru a menţine importurile ridicate”, au anunţat analiştii de la Standard Chartered Bank. China a profitat de scăderea preţului petrolului pentru a-şi umple rezervele strategice şi a împins importurile de petrol pană la o creştere de 8,8% faţă de anul trecut.

Două mari companii financiare din SUA anunţă concedieri

Goldman Sachs se alătură băncilor care fac disponibilizări majore şi anunţă reduceri de personal mai ample decat anunţase anterior. Potrivit Bloomberg, Goldman ar urma să disponibilizeze 109 angajaţi. Compania a trimis o notificare către Departamentul Muncii din SUA, prin care creşte numărul angajaţilor afectaţi de la 43 la 109. Nu este clar încă ce angajaţi vor fi disponibilizaţi. Conform notificărilor trimise, motivul pentru concedieri este ”economic”. De asemenea, Nomura Holding, una dintre cele mai mari instituţii financiare japoneze, ar puteadisponibiliza pană la 20% din forţa de muncă din America de Nord, în linie cu mai mulţi competitori care deja au anunţat reducerea activităţilor, scrie Bloomberg. Decizia nu este încă finală şi numărul concedierilor ar putea fi diferit, însă un senior manager a spus că reducerile ar putea să atingă pană la 30% din personalul din America de Nord. Cel mai mare broker japonez are 2.500 de angajaţi în America de Nord. Disponibilizările din SUA ar putea semnala o schimbare de planuri pentru Koji Nagi, CEO Nomura, care a spus în decembrie că banca vrea să angajeze în continuare angajaţi în America, chiar dacă pierde bani acolo.

MasterCard va introduce Android Pay în Marea Britanie

MasterCard introduce serviciul Android Pay în Marea Britanie, prin intermediul platformei MasterCard Digital Enablement Service, care va permite utilizarea dispozitivelor Android pentru plăţi online. Android Pay le permite deţinătorilor de carduri de credit, debit, preplătite şi de business să utilizeze smartphone-urile Android compatibile pentru plăţi zilnice, atat în magazine, precum şi online şi în aplicaţiile Android. “Punctul forte al tehnologiei noastre este acela că le oferă consumatorilor atat securitate, cat şi simplitate. Posesorii de carduri MasterCard pot utiliza cu încredere plăţile digitale MasterCard pentru cumpărăturile zilnice” a afirmat Mark Barnett, Preşedinte MasterCard Marea Britanie şi Irlanda. Plăţile MasterCard contactless sunt acceptate în 74 ţări şi în peste patru milioane de locaţii ale comercianţilor, la nivel global.








































































În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.