Economic

Maşinile vor genera în doi ani 20% din conţinutul de afaceri

Ziarul de Vrancea
4 mar 2016 265 vizualizări
"IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor”, consideră specialiştii din domeniu

Maşinile vor genera fără costuri suplimentare 20% din conţinutul de afaceri al unei companii, roboţii urmand să înlocuiască eficient forţa de muncă umană, iar atacurile cibernetice vor fi din ce în ce mai complexe şi greu de decriptat, se arată într-un studiu al companiilor Cisco şi Brinel."Trăim un efect de digitalizare a societăţii. Asistăm, deja, la o explozie în ceea ce priveşte cantitatea de date şi aplicaţii. În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicaţii mobile. Pană în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populaţie de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate în silozuri de date, izolate şi greu de folosit. Greu decriptabile vor fi şi atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate şi vor avea o rază de acţiune mult mai largă", a declarat directorul general al Cisco, Dorin Pena, în cadrul Cluj Connectingday, cel mai mare eveniment de IT din Cluj-Napoca. Directorul general al integratorului independent de sisteme Brinel, Marcel Borodi, susţine că domeniul IT a devenit un accelerator al afacerilor, depăşind stadiul de utilitate. "IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde să devină un ingredient miraculos al supravieţuirii în noua etapă a schimbărilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, şi în planuri diferite, iar fără un suport tehnologic adecvat, nu poţi rezista. Dacă nu te sincronizezi cu evoluţia tehnologică, decizi că nu vrei să-ţi mai continui activitatea în maxim trei ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care îl fac funcţional pe termen lung, şi a partenerilor care le pot susţine, devin decizii de importanţă strategică", a spus Borodi. Evenimentul Cluj ConnectingDay, organizat de Brinel şi Cisco, a avut loc la Cluj-Napoca şi a reunit peste 300 de profesionişti din IT şi digital. Principalele teme abordate în cadrul conferinţei au fost: performanţa şi simplitatea în centrul de date, securitatea cibernetică pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi soluţii, business intelligence, mobilitate sau securitate în Internet of Things (IoT), sau soluţii pentru managementul activităţii academice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.