Economic

Şcoală de Administraţie la Hotel Unirea Focşani

Ziarul de Vrancea
26 feb 2016 1602 vizualizări
Wilfried Martens Centre for European Studies, Institutul de Studii Populare - fundaţia oficială a PNL, Fundaţia Hanns Seidel organizează în acest week-end, la Hotel Unirea din Focşani, seminarul regional cu tema „Şcoala de Administraţie”.

Cursul este focalizat pe explicarea instituţiilor administrative, respectiv a principiilor de organizare şi funcţionare a administraţiei, a structurii, fenomenelor şi proceselor specifice activităţii administraţiei publice, în aşa fel încât să asigure fundamentul unei culturi de specialitate în sfera ştiinţelor administrative necesar pregătirii viitoarei clase politice. Lectorii seminarului despre administraţie sunt Cristina Nicolescu, Şerban Iosifescu, Corina Murafa şi Răzvan Orăşanu.

Iată programul Școlii de Administrație Publică - Hotel Unirea, Focșani, 27 - 28 februarie 2016

Acest seminar face parte dintr-o serie de programe având ca principal obiectiv prezentarea bunelor practice din administrația publică.

Sambătă, 27 februarie:

10:00 – 12:00 Elemente de administrație publică locală – Lector: Cristina Nicolescu

12:00 – 12:30 Prânz

12:30 – 14:30 Tipologia actorilor, model operațional – "Triunghiul actorilor" Operaționalizarea fiecărei etape a procesului politicii - Lector: Cristina Nicolescu

14:30 – 14:45 Pauză

14:45 – 16:45 Proces de luare a unei decizii într-un context educațional - Lector: Șerban Iosifescu

16:45 – 17:00 Pauză

17:00 – 19:00 Studiu de caz – Lector: Șerban Iosifescu

Duminică, 28 februarie:

10:00 – 12:00 Elemente de politici publice și atribute ale guvernării – Lector: Corina Murafa (tbc)

12:00 – 12:30 Pauză

12:30 – 14:30 Folosirea datelor în procesul de luare a deciziilor – Lector: Corina Murafa (tbc)

14:30 – 14:45 Pauză

14:45 – 16:45 Introducere și metoda de analiză a politicilor publice a lui Eugene Bardach – Lector: Răzvan Orășanu

16:45 – 17:00 Pauză

17:00 – 19:00 Stakeholders analysis – Lector: Răzvan Orășanu Simulare privind procesul de luare a unei decizii și analiza părților interesate în acest proces – Lector: Răzvan Orășanu


Răzvan Orășanu a fost președintele AVAS (2006), consilierul de stat al prim-ministrului pe probleme economice (2005-2009), director în cadrul Consiliului Concurenței (2010-2011), consultant al Băncii Mondiale (2011). A absolvit London School of Economics și este masterand al John F. Kennedy School of Government.

Corina Murafa este expert în politică energetică cu o experiență bogată în companii multinaționale, organizații internaționale și grupuri de reflecție. Lucrează ca expert în energie pentru Banca Mondială. În ultimii 3 ani a fost expert de reglementare și Afaceri Publice pentru OMV Petrom, Deloitte și PNUD. A coordonat proiecte de cercetare pe furnizarea de servicii și ciclului de politici publice pentru Societatea Academică Română. Are un master în Politici Publice (MPP) la Hertie School of Governance în Berlin. A studiat la Universitatea din București (Științe politice) și Universitatea din New York (Open Society Institute undergraduate fellow). Este doctorand la Academia Română de Studii Economice

Șerban Iosifescu este președintele Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (din 2005) și a lucrat ca expert în proiecte UNICEF, ale European Quality Assurance in Vocational Education and Training Network. A fost leader de proiect pentru componenta financiară și de management a proiectului de reformă educațională cofinanțat de Banca Mondială și Guvernul României.

 

Lect. univ. dr. Nicolescu Cristina Elena este cadru didactic titular în cadrul Facultăţii de Administraţie Publică - Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, desfășurând activităţi de predare și seminarizare în domeniul ştiinţelor administrative: politici publice, politici publice sectoriale, analiza politicilor publice, politici publice comparate, management strategic etc. Dublu licențiată în științe administrative (2007) și fizică (1994). Autoare şi co-autoare a numeroase lucrări ştiinţifice publicate la reviste şi edituri din ţară (recunoscute CNCSIS) şi din străinătate cu o participare activă la conferinţe şi seminarii naţionale şi internaţionale organizate de NISPAcee, IISA-EGPA, SNSPA-FAP etc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.