Economic

La Panciu s-a inaugurat cel mai mare proiect în educaţie. Are şi observator astronomic

Mihai Boicu
26 feb 2016 2387 vizualizări
Investiţia de 6 milioane de euro realizată la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” a fost inaugurată vineri u liceul are două corpuri noi de clădire, 16 laboratoare, dar şi un observator astronomic u datorită acestor investiţii, unitatea de învăţământ este cea mai modernă din judeţ şi, se pare, chiar din Moldova

Autorităţile din Panciu au inaugurat vineri proiectul EDU Panciu, o investiţie în educaţie de peste 6 milioane de euro făcută la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici”. Unitatea de învăţământ este la ora actuală, potrivit oficialilor locali şi de la nivel judeţ, cel mai modern liceu din judeţ şi chiar din Moldova. Investiţia a fost una mare, de 30,4 milioane lei, iar cea mai mare parte din sume a venit de la de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Inaugurarea s-a desfăşurat într-o atmosferă festivă, în prezenţa lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a deputaţilor PSD Ciprian Nica, Victor Roman şi Ciprian Dumitrescu, a vicepreşedintelui CJ Ionel – Cel Mare, precum şi a Luminiţei Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud – Est şi a altor invitaţi. La sosire, Marian Oprişan a făcut turul elevilor, cadrelor didactice şi altor persoane strânse în curtea liceului, cu care a dat mâna, înainte de a tăia panglica inaugurală alături de primarul Iulian Nica. A urmat o vizită a oficialităţilor la o parte dintre laboratoare, acestea arătându-se impresionate de dotările şi modul în care arată sălile.

Două clădiri şi 16 laboratoare

 

 

 

 

Marian Oprişan şi primarul Iulian Nica au tăiat panglica investiţiei de peste 6 milioane de euro

 

 

 

 

 

La Liceul ”Ioan Slavici” s-au construit 16 laboratoare de specialitate

 EDU – Panciu este un proiect cu cifre impresionante. Începând cu anul 2014, la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” au fost construite două corpuri de clădiri noi, cu 16 laboratoare de specialitate, o sală multimedia destinată cursurilor interactive care utilizează tehnici moderne de predare şi un teren de sport modern, cu gazon sintetic, unde se pot desfăşura ore de educaţie fizică, meciuri de fotbal, handbal sau tenis de câmp. La toate acestea se adaugă singurul observator astronomic din judeţ şi un muzeu închinat scriitorului Ioan Slavici. ”Pot spune că realizarea acestui obiectiv reprezintă un vis împlinit nu numai pentru elevi şi pentru profesori, cât şi pentru Primăria oraşului Panciu pentru că învăţământul a fost, este şi va continua să fie un domeniu prioritar. EDU Panciu a fost un proiect implementat cu gândul la generaţia de mâine a comunităţii noastre, la cei care vor prelua de la noi ştafeta pentru a ne continua munca. Acum sunt sigur că absolvenţii acestui liceu vor reuşi să se ridice la înălţimea aşteptărilor noastre deoarece startul lor în viaţă va fi foarte bun datorită condiţiilor de studiu de excepţie de care vor beneficia de acum înainte”, a spus primarul Iulian Nica. Acesta a arătat că proiectul a demarat în timpul mandatului fostului primar Ion Petre, în memoria căruia s-a ţinut un moment de reculegere.

Invitaţii au primit plachete cu stema oraşului

Oficialităţile au susţinut că proiectul de la Panciu este cel mai din Regiunea de Sud – Est

 Marian Oprişan a spus că inaugurarea proiectului ”este un eveniment extrem de important în viaţa Regiunii de Sud – Est pentru că este primul obiectiv finalizat pe educaţie la un asemenea nivel”. ”Un asemenea proiect finalizat nu există în Regiunea de Sud – Est, aşa cum nu cred că este un asemenea edificiu în Moldova”, a adăugat şeful CJ. În mod ironic, în timp ce la Panciu s-a finalizat cu fonduri europene investiţia de la Liceul ”Ioan Slavici”, Consiliul Judeţean nu a reuşit să realizeze amenajarea Crângului Petreşti şi trebuie să scoată câteva milioane de euro din bugetul propriu pentru a termina lucrările. Marian Oprişan şi Iulian Nica au primit diplome din partea conducerii liceului. La rândul său primarul Iulian Nica a acordat plachete cu stema oraşului Panciu şefului CJ, deputaţilor prezenţi, profesorilor Benone Puşcă, Valentin Popa, Ionel Marcel Popa, dar şi Luminiţei Mihailov, directorul ADR Sud – Est, precum şi altor persoane implicate în realizarea proiectului. La final, Marian Oprişan şi Iulian Nica au dezvelit o placă amplasată pe peretele uneia din clădirile noi pentru a marca acest moment. (M .B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.