Economic

VIDEO+DOCUMENT ATASAT!!!Topul firmelor Vrancea: cifrele arată mai bine după mulţi ani

Mihai Boicu
13 nov 2015 2488 vizualizări
Cele mai bune firme din Vrancea au fost premiate vineri la “Topul firmelor Vrancea 2014” u în primele nouă luni din acest an s-a înregistrat o scădere importantă a numărului firmelor intrate în insolvenţă u preşedintele Camerei de Comerţ a susţinut că după mulţi ani lucrurile încep să arate mai bine u totuşi, autorităţile recunosc că noul Cod Fiscal “aduce un plus de impozite şi taxe”

Cifrele mediului de afaceri arată mai bine în primele nouă luni ale acestui an, în comparaţie cu anul trecut, a arătat Sorin Vornic, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vrancea, la “Topul firmelor Vracea 2014”, care a avut loc vineri. Evenimentul a ajuns la a XXII-a ediţie şi a reunit cei mai importanţi oameni de afaceri din judeţ, pentru a le premia activitatea de anul trecut. Ca de obicei, premiaţii au fost aceiaşi ca în urmă cu un an, întrucât mediul de afaceri este aproape neschimbat, fapt evidenţiat de premiile de excelenţă, care au arătat că primele locuri au fost “monopolizate” de mulţi ani. Subprefectul Cristi Misăilă le-a spus oamenilor de afaceri că şi-au adus contribuţia la o creştere economică cum ţara noastră nu a mai avut de mult, în timp ce Marius Iorga, viceprimarul Focşaniului, a arătat şi partea goală a paharului, arătând că noul Cod Fiscal “aduce un plus de impozite şi taxe”. “Văd cam aceleaşi figuri, asta înseamnă că sunteţi perseverenţi şi sunteţi cei care aţi creat locuri de muncă şi aţi contribuit la creşterea economiei judeţului”, a spus Ionel Cel – Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.
 

Mai multe firme ca anul trecut
 

 

Sorin Vornic spune că economia judeţului se “curăţ㔺i rămân firmele serioase

 

Vornic, preşedintele CCIA Vrancea, a făcut o analiză a evoluţiei firmelor din judeţ în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. "Cifrele pe care urmează să le prezint arată că pentru prima dată după căderea economică lucrurile încep să arate mai bine. Mă refer la numărul de firme înfiinţate. Din peste 300 de firme clasate pe locul I numai 40% sunt cu capital românesc. Ceea ce ne dorim este ca mai multe firme cu capital româneasc să acceadă la nivel naţional. Ne dorim ca legislaţia să fie mult mai accesibilă şi să susţină capitalul românesc, pentru că încă suntem români”, a afirmat Sorin Vornic, preşedintele CCIA. La data de 30 septembrie, din 1.411 entităţi economice noi în Vrancea, una a fost cooperativă agricolă, 16 întreprinderi familiale, 297 întreprinderi individuale, 532 PFA şi 565 SRL. Comparativ cu anul trecut, când au fost 954 firme noi, a fost o creştere de 48%. În Vrancea erau la finalul lunii septembrie 14.520 de firme, din 6.502 PFA şi 8.018 persoane juridice. Creşterea faţă de primele nouă luni din 2015 este de 5,6%.
 

Economia judeţului se curăţă de firmele “rele”
 

Oamenii de afaceri premiaţi pentru rezultatele obţinute sunt cam aceiaşi de la an la an

 În acest an, din datele Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, stăm mai prost la suspendări şi dizolvări faţă de anul trecut, dar mai bine la insolvenţe. Astfel, în primele nouă luni şi-au suspendat activitatea 227 de firme, faţă de 173 în 2014.

De asemenea, 199 firme au fost dizolvate, comparativ cu 116 anul trecut. Numărul radierilor a fost aproape la fel, înregistrându-se o scădere de la 754 la 750. În schimb, la insolvenţe a fost o scădere importantă faţă de anul trecut, de 60%. În acest an au intrat în procedura de insolvenţă 127 de firme, în timp ce în primele nouă luni din 2014 au fost 212. “Acest lucru arată că economia judeţului începe să se revigoreze, că începe să se asaneze şi rămân firmele concurente şi serioase pe piaţă”, a spus Sorin Vornic. La realizarea topului firmelor s-au luat în considerare 33.201 firme, din care 8.313 şi-au depus bilanţurile. Dintre acestea, 1.817 au îndeplinit criteriile de bază stabilite de Camera de Comerţ. Pentru a le desemna pe cele mai bune s-au folosit situaţiile financiare ale anului 2014, informaţii de la Registrul Comerţului şi de la CCIA Vrancea. Printre condiţiile impuse a fost ca IMM-urile să aibă cel puţin 1 angajat şi o cifră de afaceri mai mare de 100.000 de lei, în timp ce pentru celelalte firme cifra de afaceri a fost mai mare de 200.000 lei.  (Mihai BOICU)

 

 

 

Cititiţi  în documentul ataşat textului,Clasamentul final pe domenii de activitate, al Topului firmelor vrancene 2014-întocmit de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Vrancea


Get your own valid XHTML YouTube embed code

Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.