Economic

Romanii nu şi-au pierdut încrederea în Volkswagen după dieselgate

Ziarul de Vrancea
19 oct 2015 766 vizualizări
Două treimi dintre romanii cu Volkswagen apreciază încă marca germană

Aproape două treimi dintre romanii care deţin o maşină Volkswagen afirmă că au încă încredere în promisiunile făcute de producătorul auto german, chiar dacă procentajul acestora a scăzut în urma scandalului dieselgate, arată un sondaj realizat de D&D Research. Firma de cercetare a comparat un set de date culese în 2013 despre brandurile Volkswagen, Dacia şi Ford cu date de la începutul lunii octombrie a acestui an. Astfel, ponderea posesorilor de Volkswagen care mai au încredere în promisiunile brand-ului a scăzut cu 8 puncte procentuale faţă de 2013, la 64%. Volkswagen era în urmă cu doi ani marca în care romanii aveau cea mai mare încredere dintre cele trei branduri analizate, cu un procentaj de 72%, fiind urmată de Ford, cu 57%, şi Dacia, cu 45%. În timp ce Volkswagen a scăzut, Dacia şi Ford au înregistrat creşteri puternice, la 74%, respectiv 78%. Ponderea posesorilor de Volkswagen care consideră că brandul comunică corect către consumatorii săi a scăzut de la 64% la 53%, în timp ce în cazul Ford a urcat de la 55% la 77%, iar în cel al Dacia de la 47% la 81%. "Numărul posesorilor de Volkswagen care consideră că brandul pe care îl conduc are o conduită caracterizată de onestitate s-a redus cu un sfert în era post dieselgate. Cifrele arată încă o dată faptul că relaţia şoferilor cu brandurile auto pe care le conduc e mai complexă de «cat bagă maşina». Pe de altă parte, acestea nu sunt veşti deloc bune pentru Volkswagen. Ele semnifică faptul că impactul dezamăgirii clienţilor săi va începe să se regăsească pe deplin în vanzări abia de acum înainte, în ciuda bine-cunoscutei preferinţe a romanilor faţă de mărcile made in Germany", se arată în comunicatul D&D Research. Astfel, doar 55% dintre romanii posesori de Volkswagen consideră că brandul este caracterizat de onestitate, faţă de 73% în urmă cu doi ani. În cazul Ford, acest indicator a urcat de la 66% la 79%, iar în cel al Dacia de la 52% la 83%. Pentru această analiză, D&D Research a comparat datele obţinute de la posesorii de Volkswagen cu cele de la Ford şi Dacia, iar participanţii la studiu au fost persoane care conduc aceeaşi maşină în 2015 ca şi în 2013, la data primei măsurări. Sondajul a fost realizat online şi prin telefon în anii 2013 şi 2015, pe eşantioane de 1.043, respectiv 770 persoane şi are o eroare maximă admisă a datelor de plus/minus 3,5%, la un grad de încredere de 95%. Datele pentru acest an au fost culese în perioada 30 Septembrie - 7 Octombrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.