Economic

Un hotel din Maldive, declarat cel mai bun din lume

Ziarul de Vrancea
6 sep 2015 852 vizualizări
Complexul Gili Lankanfushi a fost declarat de utilizatorii site-ului TripAdvisor ca fiind cel mai bun din lume.

Complexul turistic este alcătuit din 45 de vile deasupra apei şi se află pe insula privată din Male Atoll. O noapte la acest hotel costă undeva la 1.000 de dolari, iar în acest preţ intra şi serviciu de majordom. Vilele din cadrul complexului au fost construite din lemn în stil tradiţional. În cadrul complexului se află un cinematograf, un spa şi sunt organizate sesiuni de scuba diving pentru doritori. Podiumul celor mai bune hoteluri din lume a fost completat de Hotelul Nayara din Costa Rica şi Shinta Mani Club din Cambogia.

Studiu: Banii chiar aduc fericirea

Cel puţin, aceasta este concluzia unui studiu realizat de statisticienii Biroului Naţional de Statistică al Marii Britanii (ONS), care au combinat date din studii privitoare la avuţia gospo­dăriilor şi fericirea acestora, relatează Financial Times. „Nivelul de satisfacţie cu privire la viaţa personală, simţul valorii şi nivelul fericirii sunt mai ridicate, iar cel al anxietăţii mai redus, atunci când nivelul avuţiei creşte“, se arată într-un studiu recent realizat de ONS, preluat de zf.ro.
Un indicator specific are cea mai strânsă legătură cu starea de bine: avuţia financiară netă, care ar putea fi reprezentată de acţiuni, economii la bancă sau bani puşi la saltea. Totuşi, generaţia tinerilor care se luptă să avanseze pe „scara rezidenţială“ nu trebuie să dispere. Studiul ONS a descoperit că numărul proprietăţilor deţinute sau nivelul pensiei nu influenţează în mod semnificativ gradul de satisfacţie legat de viaţa personală.
În mod surprinzător, deşi active fizice ca antichităţile, iahturile sau maşinile ar putea genera o atitudine de automulţumire, ONS a descoperit că acestea nu au nicio relaţie cu nivelul de fericire personală. Raportul survine pe fondul dezbaterii privitoare la ce tip de venit şi avuţie, cel absolut sau relativ, contează când vine vorba de sporirea nivelului de satisfacţie privitor la viaţa personală.
Economiştii Betsey Stevenson şi Justin Wolfers au încercat să găsească dovezi care să susţină ideea că ceea ce contează din punctul de vedere al fericirii este modul în care te compari cu cei din jurul tău. Aceştia au eşuat, însă. Mai important, poate, este descoperirea faptului că ţările care se bucură de un ritm mai rapid de creştere economică în medie înregistrează de asemenea o creştere mai puternică a nivelului fericirii.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.