Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Cel puţin 73 de caştigători la Loteria Fiscală

Ziarul de Vrancea
17 aug 2015 862 vizualizări
Posesorii de carduri Visa au efectuat pe 23 iulie 73 de tranzacţii cu valori cuprinse între 364 lei şi 364,99 lei, astfel că aceştia se pot număra printre câştigătorii Loteriei fiscale dacă au păstrat bonurile de la cumpărături, a anunţat luni operatorul de carduri.

Bonurile în valoare de 364 lei emise pe 23 iulie au ieşit câştigătoare la a doua extragere lunară a Loteriei bonurile fiscale, cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de 1 milion de lei, putând fi depuse de luni la sediile ANAF. Duminică a avut loc a doua extragere lunară a Loteriei bonurilor fiscale, aferentă bonurilor din perioada 1-31 iulie, în studioul TV al Loteriei Române. În cazul în care vor fi depuse cereri pentru mai mult de 100 de bonuri câştigătoare, va fi efectuată la o dată ulterior anunţată o nouă extragere, pentru desemnarea a maxim 100 de câştigători, cu un premiu de cel mult 10.000 de lei fiecare. Rezultatele extragerii de duminică vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al Loteriei Române (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat. Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF. În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători. Pană în prezent au avut loc trei extrageri la Loteria fiscală, dintre care două ocazionale (pe 13 aprilie şi 28 iunie) şi una lunară (pe 19 iulie), la aceasta din urmă fiind câştigătoare bonurile fiscale de 509 lei emise pe 1 iunie


McDonald's are verde pentru preluarea a trei restaurante din Braşov

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care McDonald's preia trei restaurante de tip fast-food din Braşov, operate până în prezent sub franciză, a anunţat luni autoritatea de reglementare. Cele trei unităţi - DT, Postăvarul şi Carrefour Braşov - erau deţinute de Adrian Daneş şi Adrian Restaurante SRL. Analiza Consiliului Concurenţei a arătat că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. McDonald’s, având ca obiect principal de activitate operarea de restaurante, a fost înfiinţată în România în anul 1994. În prezent, McDonald’s deţine în România 67 de restaurante în 21 de oraşe, din care 32 de restaurante în Bucureşti. Dintre cele 67 de restaurante, şapte funcţionează în regim de franciză, fiind operate de cinci parteneri.

Noi discuţii despre Codul Fiscal într-o săptămană

Consultările dintre partide pe tema Codului fiscal trebuie să fie bazate pe argumente şi toată lumea trebuie să arate un comportament flexibil, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, opinând că, după discuţiile tehnice din 20 august, trebuie să urmeze cele politice, între 20 şi 24 august."Mă bucur că s-a creat o masă critică pentru pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal (...). Evident, sperăm ca această întâlnire tehnică de pe data de 20 august din Parlamentul României să fie urmată de discuţii politice, care să se desfăşoare până la momentul convocării sesiunii extraordinare din 24 august. Dacă există voinţă politică, evident că timp ne facem. Aş crede că vor fi undeva spre finalul săptămânii, pentru că sesiunea extraordinară va fi la începutul săptămânii viitoare, adică undeva între 20 şi 24 august probabil că vor avea loc şi aceste discuţii politice, acea consultare politică", a spus, la RFI, Alina Gorghiu.Copreşedintele PNL a arătat că discuţiile trebuie să fie bazate pe argumente şi că este nevoie de prudenţă, raţiune şi calm.

Telecomul, vedeta pieţei de folosinţă îndelungată

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată din România a crescut cu 6,4% în trimestrul al doilea, la 449 milioane euro, susţinută de evoluţia pozitivă din telecom şi electrocasnice, în timp ce sectorul IT a stagnat, iar electronicele au scăzut cu 3,3%, potrivit unui studiu GfK. Segmentul telecom a urcat cu peste 15% în aprilie-iunie, faţă de perioada similară a anului anterior, la 145 milioane euro. Creşterea de 22% a smartphone-urilor a compensat scăderea vânzărilor de telefoane mobile, în timp ce piaţa de accesorii s-a menţinut pe plus, cu un avans puternic al vânzărilor de căşti. Valoarea sectorului de electrocasnice mari a urcat la 95 milioane euro, toate categoriile incluse contribuind la avansul total de peste 11%, potrivit indicelui GfK Temax, utilizat de GfK Retail and Technology pentru monitorizarea pieţelor bunurilor de folosinţă îndelungată. În timp ce electrocasnicele incorporabile şi frigiderele au consemnat creşteri de două cifre, maşinile de spălat au încetinit rata de majorare la o singură cifră. Vânzările de frigidere au înregistrat un plus de 20% în trimestrul al doilea. Electrocasnicele mici au înregistrat, de asemenea, creştere, cu un avans de peste 8%, la 29 milioane euro. Vânzările de aparate de bucătărie au urcat, în urma interesului mai mare pentru aparate de preparat mâncarea şi storcătoare de fructe şi legume.


Producţia de energie la Cernavodă, sub capacitate

Cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă au produs, în primele şapte luni din 2015, o cantitate de energie electrică de 6,566 milioane MWh, din care 6,043 milioane MWh au fost livraţi în Sistemul Energetic Naţional, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica. Unitatea 1 a produs, în perioada menţionată, 3,458 milioane MWh şi a livrat 3,176 MWh, înregistrând un factor mediu de capacitate de 96,26%, iar Unitatea 2 a produs 3,108 MWh şi a livrat 2,867 MWh, având un factor mediu de capacitate de 87,57%.  În luna iulie 2015, cele două unităţi de la Cernavodă au produs 1,010 milioane MWh. Unitatea 1 a înregistrat un factor de capacitate de 95,64%, iar Unitatea 2 — 97,22%. Anul trecut, cele două unităţi de la Cernavodă au produs o cantitate de energie electrică de 11,675 milioane MWh şi au livrat în SEN 10,753 milioane MWh. De la punerea în funcţiune şi până la finele lui iulie 2014, cele două unităţi ale centralei nuclearelectrice au produs o cantitate de energie electrică de 149,11 milioane MWh şi au livrat în sistem 137,48 milioane MWh.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.