Economic

Armata franceză cumpără camionete Ford, în defavoarea Dacia Duster

Ziarul de Vrancea
6 mai 2015 764 vizualizări
Armata franceză achiziţionează 1.000 de camionete marca Ford în cadrul unui program de înlocuire a vechilor vehicule off-road Peugeot, alegand maşinile americane în defavoarea modelelor Berlingo de la PSA Peugeot Citroen şi Dacia Duster de la Renault, relatează New York Times în ediţia electronică.

Potrivit unui purtător de cuvant al Ministerului francez al Apărării, Pierre Bayle, armata achiziţionează 1.000 de camionete Ford în cadrul unui program vizand înlocuirea flotei de vehicule off-road. Autovehiculele de teren Peugeot P4 ale armatei au intrat în serviciu în 1983, a precizat el. Bayle a adăugat că au fost luate în considerare şi modelele Berlingo de la PSA Peugeot Citroen şi Dacia Duster de la Renault. Dar Ford a primit comanda pentru primul lot de vehicule datorită capacităţii mari a modelului Ford Ranger, a afirmat purtătorul de cuvant. Camioneta poate transporta cinci adulţi şi o încărcătură de o tonă, mai mult decat vehiculele franceze. "Nu este vorba de America versus Franţa", a subliniat Bayle, în condiţiile în care niciunul dintre cele trei modele nu este produs în cele două ţări. Autovehiculul Ford Ranger este fabricat în Africa de Sud, Dacia Duster în Romania şi Berlingo în Spania. Maya Vautier, o purtătoare de cuvant a Renault, a declarat că Ford nu i-a învins efectiv pe rivalii săi francezi, întrucat aceştia nu produc vehicule off-road atat de mari. Renault nu produce în prezent nicio camionetă, dar intenţioneză să o facă în a doua jumătate a acestui an, a adăugat ea. Programul de înlocuire a flotei de vehicule ale armatei franceze va continua în anii următori, iar autovehiculele franceze ar putea fi alese pentru alte roluri, a precizat Bayle. Achiziţiile de autovehicule şi echipamente militare din străinătate au generat discuţii de ambele părţi ale Atlanticului de-a lungul timpului. În 2008, Pentagonul a ales compania aerospaţială europeană EADS, care fabrică avioanele Airbus, şi partenerul său american Northrop Grumman pentru un contract în vederea înlocuirii flotei americane de avioane de alimentare. Acest contract a generat proteste şi un efort de lobby intens din partea Boeing. În final, compania americană a caştigat contractul în valoare de 35 de miliarde de dolari, după ce Pentagonul a revizuit acordul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.