Economic

Caştigător la loteria fisscală din bonuri culese de la gunoi

Ziarul de Vrancea
14 apr 2015 869 vizualizări
Un arădean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din coşuri de gunoi, iar 23 sunt caştigătoare la loterie

Un arădean de 43 de ani, care are şase copii şi lucrează doar două luni pe an, cand construieşte sobe de teracotă, a adunat din coşurile de gunoi ale unor magazine peste 1.500 de bonuri fiscale, 23 dintre acestea fiind caştigătoare la Loteria bonurilor fiscale. Constantin Lungu, de 43 de ani, este din satul arădean Firiteaz şi s-a prezentat, marţi, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) pentru a revendica anumite caştiguri la Loteria bonurilor fiscale. Șeful AJFP Arad, Marius Drăgănescu, a declarat că bărbatul a prezentat, în original, nu mai puţin de 23 de bonuri fiscale de cate 6 lei, emise în 7 februarie, caştigătoare la Loteria bonurilor fiscale. "Bărbatul a depus 23 de bonuri fiscale valabile, în original, care au fost emise în 7 februarie de mai multe magazine din Arad. Este un caz special şi aşteptăm instrucţiuni pentru a afla cum vom proceda pentru acordarea premiului", a declarat Drăgănescu. Șeful AJFP Arad a spus că, în judeţ, pană marţi după-amiază, au fost înregistrate 71 de bonuri fiscale caştigătoare, dar numai Constantin Lungu a depus mai multe, restul persoanelor care s-au prezentat pentru a revendica premii avand cate un bon. Contactat, deţinătorul celor 23 de bonuri a spus că a început să le adune încă din momentul în care a intrat în dezbatere publică posibilitatea organizării acestei loterii. "De cand a fost doar în discuţii loteria, eu am început să adun bonuri. Am strans peste 1.500, majoritatea aruncate la ieşirea din magazine de către alţi cumpărători. Le-am adunat din coşurile speciale unde se aruncau, chiar dacă alţii se uitau cu mirare", povesteşte arădeanul. Bărbatul spune că în momentul în care a fost decisă organizarea loteriei a mers la magazine şi a cerut la casă bonurile lăsate de către cumpărători. "Le-am cerut vanzătoarelor bonurile şi s-au uitat ciudat, au spus că nu va fi nimic de concursul ăsta. Seară de seară mergeam la magazine şi adunam bonurile lăsate de clienţi. Eu mă gandeam că unul tot va fi caştigător, dar nu am crezut că o să am norocul să am 23 de bonuri caştigătoare. Sper să primesc premiu pentru fiecare din ele, pentru că aşa ar fi corect", spune arădeanul. Constantin Lungu este sobar de meserie, dar nu are un serviciu stabil, pentru că în satul său sau în apropiere nu sunt fabrici unde să se angajeze. El caştigă doar două luni pe an, toamna, cand construieşte teracote."Nu am găsit de lucru şi mă descurc cum pot. Sper ca banii care îmi vin de la loterie să fie un ajutor însemnat", spune bărbatul. El are şase copii, de pană la 19 ani, între care gemeni de 7 ani. Arădeanul şi-a făcut şi planuri pentru banii pe care speră să-i primească. "Indiferent de sumă, zece la sută dau săracilor. Vreau să ajut şi alţi oameni care au greutăţi", a spus bărbatul.

Loteria fiscală are caştigători cu duimul

Deţinătorii de carduri Visa emise în Romania au realizat pe 7 februarie peste 2.050 de tranzacţii cu cardul în valoare de 6 - 6,99 lei fiecare şi ar putea fi astfel caştigători la loteria bonurilor fiscale, prin care se oferă premii în valoare totală de un milion de lei. Pentru a-şi revendica premiile, caştigătorii trebuie să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a paşaportului şi o cerere scrisă. Valoarea totală a premiilor, de un milion de lei, se va împărţi în mod egal între toate persoanele care solicită şi îndeplinesc condiţiile loteriei bonurilor fiscale. "Visa a sprijinit această măsură, implementată cu succes şi pe alte pieţe din Europa, precum Croaţia, Slovacia şi Portugalia, care se confruntă cu problema evaziunii fiscale la scară largă. Rezultatul primei extrageri ne confirmă faptul că romanii plătesc cu cardul şi sume mici, cum ar fi cumpărături de 6 lei", a declarat într-un comunicat Cătălin Creţu, director regional pentru Romania, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.