Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Ponta: FMI nu va accepta Codul Fiscal

Ziarul de Vrancea
20 mar 2015 788 vizualizări
Reforma fiscală trebuie realizată în acest an, deoarece Guvernul se află în situaţia unui avion aflat pe pistă, cu motoarele turate, dar care, dacă nu decolează, impune ca, în anii următori, să fie reluat totul de la capăt

a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD. Premierul a susţinut declaraţia în cadrul atelierului "Finanţe" al Consiliului Naţional al PSD, în contextul în care a vorbit despre necesitatea adoptării proiectului noului Cod Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală. "Sunt de acord cu ceea ce zic nişte analişti, chiar dacă ei sunt de dreapta, care spun:: <>. Suntem direct ca avionul care a pornit, e pe pistă, a turat motoarele. Dacă nici acum nu decolăm, înseamnă că sigur în 2016 nu mai reuşim, iar electoral, iarăşi o luăm de la capăt. În 2017, Dumnezeu ştie ce se mai întamplă, aşa că eu cred că 2015 e un moment unic în care avem toate condiţiile întrunite ca să facem această mare reformă", a spus Ponta. El a amintit că pentru redactarea noului Cod Fiscal s-a lucrat mult timp şi pe mandatul mai multor miniştri. "S-a lucrat din 2013 la acest Cod, din păcate a prins trei miniştri, că aşa e în Romania, nu există o meserie mai riscantă decat cea de ministru. Cei de la FMI şi de la Comisia Europeană sigur că la început nu vor fi de acord, cum nu au fost de acord nici cu reducerea CAS, nici cu (reducerea-n.r.) TVA la paine, dar dacă noi dovedim că e sustenabil - şi am dovedit pană acum - poate fi trecut", a spus Ponta. Premierul aadăugat că proiectul Codului fiscal nu este perfect, dar că, în timpul dezbaterilor parlamentare, pot fi depuse amendamente. Totodată, el a făcut un apel către Parlament să respecte calendarul stabilit. "Nu pretind şi nu pretindem că este un document perfect. De aceea, la Senat, întai, după aceea la Cameră, evident că vor fi amendamente, evident că vor fi îmbunătăţiri ale Codului, evident că unele lucruri poate ne-au scăpat, evident că nu ţinem la ideea: <>. Singurul lucru la care ţin - şi e un apel atat pentru Parlament, cat şi pentru asociaţiile private - să respectăm calendarul în sensul în care să avem Codul aprobat şi promulgat pană la 1 iulie, ca pentru prima dată să avem şi noi predictibilitate, să ştie toţi oamenii, de la 1 ianuarie, cand intră în vigoare, exact ce reguli se aplică", a mai spus Ponta.

E.ON a finalizat o investiţie de 35 milioane de lei

Compania E.ON Distribuţie Romania Targu Mureş, din grupul german de utilităţi E.ON, a finalizat o investiţie în valoare de 35 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) pentru introducerea sistemului SCADA în staţiile electrice, cu scopul creşterii securităţii în furnizare. Prin sistemul SCADA compania monitorizează şi controlează în timp real funcţionarea instalaţiilor electrice pe care le deţine, putand să intervină de la distanţă pentru corectarea abaterilor de la funcţionarea normală a reţelei de distribuţie a electricităţii, potrivit unui comunicat al E.ON Distribuţie Romania. Valoarea totală a proiectului a fost de 34,99 milioane de lei. Investiţia a provenit dintr-o asistenţă financiară nerambursabilă de 13,3 milioane lei (88% din partea Fondului European de Dezvoltare Regională şi 12% de la bugetul de stat) şi fonduri proprii E.ON Distribuţie Romania de 21,6 milioane lei.  Compania a fost înfiinţată în luna ianuarie prin fuziunea E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Gaz Distribuţie. E.ON Distribuţie Romania a bugetat pentru acest an investiţii de 197 milioane de lei (44,6 milioane de euro), în scădere cu 11% faţă de nivelul de 222 milioane de lei din 2014, cel mai ridicat de la cumpărarea de către grupul german E.ON a distribuţiei de energie din regiunea Moldovei. În comunicat se menţionează că, în urma investiţiilor, numărul întreruperilor în alimentare cu energie a clienţilor E.ON din Romania a scăzut cu 37% faţă de 2008, iar durata acestora a coborat cu 55%.

Dumitru Băiculescu a fost numit la conducerea ANSVSA

Dumitru Băiculescu a fost numit la conducerea Autorităţii Naţionale Sanutar-Veterinare (ANSVSA), prin decizie a premierului Victor Ponta. Băiculescu a lucrat anterior ca director executiv la Direcţia Sanitar-Veterinară Buzău. El este de profesie medic veterinar.

Rusia va acorda producătorilor auto subvenţii de 166 milioane dolari

Guvernul Rusiei va acorda producătorilor auto subvenţii în valoare de 10 miliarde de ruble (166 milioane dolari) pentru a susţine sectorul de profil grav afectat de criza economică, transmite Automotive News. Analiştii anticipează, ca şi guvernul, că sectorul auto nu va reveni la creştere înainte de 2016, fiind probabil să aibă nevoie de un sprijin guvernamental mai mare decat măsurile deja anunţate. Potrivit statisticilor oficiale, vanzările de vehicule de pasageri au scăzut în februarie cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 130.000 de unităţi, în condiţiile în care populaţia a renunţat la cheltuielile mari, în timp ce producătorii reduc cheltuielile şi regandesc strategiile. General Motors a anunţat miercuri că va închide fabrica din St Petersburg şi va renunţa la comercializarea modelelor Opel şi va restrange oferta de automobile Chevrolet pe piaţa din Rusia. În afară de vanzările mai mici, producătorii se confruntă şi cu scăderea marjelor de profit cu 10%-15%, din cauza deprecieii rublei, care a dus la creşterea costurilor componentelor importate, potrivit unui comunicat de pe site-ul guvernului de la Moscova.

Ryanair retractează anunţul privind zborurile transatlantice low-cost

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, care la începutul săptămanii a anunţat că va lansa zboruri transatlantice ieftine, a revenit asupra poziţiei iniţiale şi a declarat că nu a aprobat niciun proiect privind cursele translatlantice, relatează CNN. "În contextul recentelor articole din mass-media, Consiliul de Administraţie al Ryanair Holdings doreşte să clarifice că nu a analizat şi nici nu a aprobat vreun proiect privind zborurile transatlantice şi nici nu intenţionează să facă acest lucru, operatorul aerian a declarat joi seara într-un comunicat. Declaraţiile de joi contrastează cu poziţia companiei de marţi, cand Ryanair a anunţat aprobarea unui plan de afaceri pentru creşterea veniturilor, inclusiv prin lansarea de zboruri transatlantice low cost, cu un preţ de pornire de 10 lire sterline (14 dolari), fără taxe. "Dorim să oferim zboruri low-cost între 12-14 oraşe din Europa şi 12-14 oraşe din SUA. Avem un plan de afaceri, dar acesta depinde de obţinerea de aeronave viabile, iar estimarea noastră este că acest lucru se va întampla peste 4 sau 5 ani, se arată într-un comunicat al grupului irlandez remis CNN marţi. Reprezentanţii Ryanair nu au oferit explicaţii pentru anunţurile contradictorii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.