Economic

Stimulente fiscale mai mari pentru cercetare - dezvoltare

Mihai Boicu
18 mar 2015 938 vizualizări
Normele privind deducerile pentru cheltuielile de cercetare - dezvoltare la determinarea profitului impozabil au fost modificate prin Ordinul nr. 256/3331/2014.

De asemenea, a fost modificat şi completat şi Ordinul 2086/4504/2010 al ministrului Finanţelor şi al ministrului Educaţie. Stimulentele fiscale pentru activităţile de cercetare – dezvoltare prezintă deducerea profitului impozabil de care pot beneficia contribuabilii, prin deducerea suplimentară, în proporţie de 50% a cheltuielilor efectuate de aceştia în anul fiscal respectiv, pentru activităţile de cercetare dezvoltare, precum şi prin aplicarea metodei de amortizare accelerată în cazul aparaturii şi echimpamentelor destinate activităţilor de cercetare – dezvoltare. Până acum, deducerea era de 20%. “Stimulentele se acordă contribuabililor care desfăşoară: activităţi de cercetare – dezvoltare, prin mijloace proprii sau prin colaborare/asociere/acord, potrivit obiectului lor de activitate, în scopul valorificării; activităţi de cercetare – dezvoltare printr-un acord de alocare a acestor activităţi în cadrul grupului în situaţia în care şi aceştia primesc din partea gruplui drepturi depline de a folosi rezultatele cercetării în activităţile lor; activităţi de cercetare – dezvoltare desfăşurate atât pe teritoriul naţional, cât şi în statele membre ale Uniunii”, se arată într-un comunicat de presă al Finanţelor. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.