Economic

Peste 4 mii de elevi au început pregătirea pentru bac pe bani europeni

Ziarul de Vrancea
13 ian 2015 675 vizualizări
Timp de 5 luni elevii de clasa a XII-a vor beneficia şi de consiliere psihopedagogică pentru orientarea profesională

Peste 4 mii de elevi, dintre care jumătate din Vrancea, iar restul din Ialomiţa, au început pregătirea pentru examenul de bacalaureat din acest an în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene prin POSDRU 2007-2013. Pregătirea suplimentară se face în cadrul proiectului „Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competenţelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat” pentru care 200 de profesori care predau discipline la care se susţin probe scrise la examenul de bacalaureat şi 40 de consilieri şcolari din cele două judeţe au participat la cursuri de pregătire. Pilotarea proiectului s-a desfăşurat în perioada octombrie-decembrie 2014 în cinci licee din cele două judeţe: Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” Focşani, Colegiul Naţional „M. Viteazul” Slobozia, Liceul Tehnologic Făcăieni, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Feteşti. În pilotare au fost implicaţi 612 elevi, 30 de experţi în educaţie şi 10 psihopedagogi.
Derularea propriu-zisă a programului multiregional de educaţie se desfăşoară de luna aceasta până în iunie 2015, în 18 unităţi de învăţământ de nivel liceal din judeţul Vrancea, respectiv 17 din judeţul Ialomiţa. „Ca şi în etapa de pilotare, în cadrul derulării programului sesiunile de pregătire vor alterna cu sesiuni de consiliere psihopedagogică cu rol de suport în scopul orientării şcolare şi profesionale şi dezvoltării de competenţe-cheie la elevii de liceu, respectiv managementul învăţării, organizarea timpului, managementul stresului etc, în funcţie de profilul elevilor”, transmite responsabilul PR al proiectului, profesoara Silvia Chelariu.

Elevii, testaţi periodic în cadrul pregătirii

Obiectivele proiectului se referă la creşterea eficienţei procesului de învăţare astfel încât elevii să reuşească la examenul de bacalaureat şi să acceadă mai uşor pe piaţa muncii. „În cadrul programului de pregătire, conţinuturile prevăzute de programele MEN pentru examenul de bacalaureat vor fi proiectate şi abordate în conformitate cu performanţele obţinute de elevi la testele aplicate periodic, urmărindu-se sistematizarea şi adaptarea permanentă la nevoile reale ale acestora. Modul de lucru cu grupele de elevi implică folosirea unor metode inovative şi a elementelor TIC de învăţare, în măsură să dezvolte competenţe-cheie şi noi abilităţi”, mai transmite Silvia Chelariu.  Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti. Managerul proiectului este inspectorul general al IŞJ Vrancea, profesoara Vasilica Zaharia. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.