Economic

Camerele de Comerţ din Moldova cer salvarea economică a regiunii istorice

Ziarul de Vrancea
16 dec 2014 4537 vizualizări
Camerele de Comerţ din Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi si Brăila au lansat o campanile de sensibilizare a clasei politice, a ONG-urilor şi mediului de afaceri pentru salvarea Moldovei u se cere urgentarea realizării de autostrăzi şi drumuri şi modernizarea celor existente

În motivarea acţiunii se arată situaţia economică alarmantă a judeţelor Moldovei, reducerea îngrijorătoare a numărului locurilor de muncă, corelată cu numărul redus de locuri de muncă nou create, depopularea localităţilor şi a judeţelor, lipsa investiţiilor, creşterea numărului de firme desfiinţate şi numărul mic de firme nou înfiinţate. Zona Moldova dispune de bugete mai mici alocate pentru repararea şi întreţinerea drumurilor din zona Moldovei (10% faţă de Ardeal – 100 mil. euro faţă de 1 mld. euro). Proiectul de buget pe 2015 menţine această discrepanţă a alocărilor reduse pentru regiunea Moldova, motiv pentru care camerele de comerţ din zonă au lansat această iniţiativă. Apelul are ca principale scopuri: „evitarea accentuării creşterii gradului de săracie şi a depopulării judeţelor noastre, reducerea disparităţilor dintre judeţele noastre, celelalte judeţe ale României şi regiunile UE, accesul facil la infrastructura rutieră a tuturor judeţelor, localităţilor, firmelor şi locuitorilor, atragerea investiţiilor şi investitorilor în judeţele noastre, dezvoltarea schimburilor comerciale între judeţele noastre, judeţele Romaniei şi regiunile UE, asigurarea condiţiilor necesare dezvoltării economice a judeţelor Moldovei, asigurarea unei vieţi mai bune generaţiilor actuale şi urmaşilor urmaşilor noştri“, se arată în comunicat al camerelor de comerţ. În petiţia adresată tuturor factorilor de decizie politică, asociaţii de afaceri, alte organizaţii ale societăţii civile din regiunea Moldovei se cere urgentarea realizării de autostrăzi şi drumuri, modernizarea şi repararea celor deja existente, alocarea de fonduri, cel puţin la nivelul celorlalte regiuni de dezvoltare ale ţării, pentru întreţinerea, repararea şi modernizarea drumurilor existente în zona Moldovei, ca principală soluţie generatoare de dezvoltare economică a zonei. Realizarea infrastructurii de transport care să răspundă nevoilor întreprinzătorilor şi investitorilor reprezintă condiţia obligatorie pentru crearea cadrului de dezvoltare economică şi socială a Moldovei şi de eradicare a sărăciei în zonă. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.