Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Retailerul eMAG ar fi comis o eroare de 1,6 milioane de lei

Ziarul de Vrancea
24 nov 2014 929 vizualizări
Retailerul online eMAG a anunţat că duminică, în intervalul 20:30 şi 22:59, a apărut o eroare de încărcare a preţurilor pentru anumite produse resigilate comercializate de companie, acestea fiind disponibile la vânzare la 1-8 lei

De exemplu, un telefon Samsung Galaxy S4 a putut fi cumpărat la preţul de 1 leu, redus de la 1.449 lei, un televizor LED Smart TV 3D Philips, 117 cm, Full HD a fost redus de la 4.246 de lei la 3 lei, Ultrabook Dell Studio XPS Duo 12 a fost redus de la 4.796 de lei la 3 lei. "Vom onora absolut toate comenzile, iar produsele vor fi expediate rapid", a declarat, într-un comunicat, Iulian Stanciu, directorul general eMAG. Valoarea totală a reducerilor greşite este de circa 1,6 milioane de lei, cea mai mare reducere, de 11.190 lei, fiind aplicată unui echipament de reţea, un switch Cisco Catalyst 2960, care a putut fi cumpărat la preţul de 8 lei faţă de preţul de listă de 11.190 lei. În intervalul în care produsele au fost listate cu preţurile greşite, de la 20:30 la 22:59, au fost comandate, în total, 730 de produse.

Imobilele neîngrijite ar putea fi supraimpozitate

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită introducerea în Codul fiscal a prevederilor privind impozitarea suplimentară a imobilelor, clădiri şi terenuri neîngrijite sau abandonate din intravilanul localităţilor. "Solicităm introducerea în Codul fiscal a prevederilor privind supraimpozitarea imobilelor neîngrijite din România, atât clădiri, cât şi terenuri aflate în intravilanul localităţilor, pentru că avem un număr important de astfel de cazuri şi există foarte mulţi proprietari care nu onorează această calitate", a declarat, ieri, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedinte executiv al AMR. Propunerea de modificare a Codului fiscal are în vedere creşterea impozitelor şi taxelor acestor imobile de până la cinci ori, urmând ca fiecare localitate în parte să decidă cu cât majorează aceste impozite.
La rândul său, vicepreşedintele AMR, Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, a arătat, în acelaşi context, că aplicarea de amenzi conform prevederilor deja existente nu funcţionează. "Noi (autorităţile locale - n.r.) aplicăm amenda, ei (proprietarii - n.r.) ne contestă, stăm ani de zile în procese pe rolul instanţelor de judecată, timp în care nu putem face nimic, imobilele degradându-se în continuare, iar terenurile fiind din ce în ce mai neîngrijite", a declarat Robert Negoiţă.

Angajatorii vor putea da tichetele de masă şi în format electronic

Angajatorii vor putea acorda salariaţilor tichetele de masă şi în format electronic, oferite sub forma unui portofel electronic alimentat de emitenţi cu valoarea nominală a acestora, potrivit unui proiect de HG. În cazul optării pentru suportul electronic, cardurile vor fi alimentate cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, fără a fi permisă efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar. Totodată, vor fi eliminate prevederile care limitează utilizarea a maximum două tichete de masă/zi.
Salariaţii vor beneficia lunar de un număr de tichete de masa cel mult egal cu numărul de zile în care sunt prezenţi la lucru în unitatea angajatorului, iar acest număr nu poate depăşi numărul de zile lucrătoare, potrivit proiectului.

Rusia va pierde 32 de miliarde de euro pe an din cauza sancţiunilor

Rusia ar urma să piardă 32 de miliarde de euro pe an din cauza sancţiunilor occidentale şi până la 80 de miliarde de euro din cauza prăbuşirii cursului petrolului, a estimat ieri ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov. "Vom înregistra o pierdere de ordinul a 40 de miliarde de dolari (32 de miliarde de euro) pe an din cauza sancţiunilor geopolitice şi am putea pierde 90-100 de miliarde de dolari (72-80 de miliarde de euro) din cauza scăderii cu 30 la sută a cursului petrolului", a declarat ministrul rus.
În replică faţă de atitudinea sa privind criza ucraineană, Rusia a fost vizată începând din primăvară de o serie de sancţiuni occidentale fără precedent, care au adus economia sa în pragul recesiunii, provocând în special deprecierea rublei, care a pierdut aproape o treime din valoarea sa în faţa euro. În condiţiile în care aproximativ o jumătate din veniturile sale bugetare depind de petrol, economia Rusiei este de asemenea grav afectată de scăderea preţului aurului negru, care a scăzut sub 80 de dolari pe baril la Londra săptămâna trecută, pentru prima dată după patru ani, provocând o undă de şoc pe pieţele financiare ruse.

Perspectivele economice ale României s-au îmbunătăţit

România se situează pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est în privinţa perspectivelor economiei locale pentru următoarele şase luni, în urma Austriei, unde percepţia analiştilor s-a îmbunătăţit cu 9,4 puncte faţă de octombrie şi a Slovaciei (^24,1 puncte), se arată într-un sondaj întocmit de institutul german de cercetare ZEW. În privinţa situaţiei actuale a economiei României, percepţia analiştilor s-a înrăutăţit în noiembrie la minus 0,1 puncte, după ce în octombrie indicatorul coborâse cu 7 puncte, la 0 puncte. Cu toate acestea, starea actuală a economiei locale este peste cea a Croaţiei sau Ungariei, unde indicatorul se află la -54,6 puncte, respectiv -20,6 puncte.
La sondajul pentru luna noiembrie au participat 71 de analişti financiari, dintre care 13 din Turcia. Regiunea Europa Centrală şi de Est include, în sondajul ZEW, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Turcia.
Europa Centrală şi de Est a înregistrat o îmbunătăţire a perspetivelor privind evoluţia economiei în următoarele şase luni, indicele regiunii avansând cu 5,5 puncte, la 12,5 puncte, susţinut de evoluţiile din Slovacia, Turcia şi Cehia. În privinţa zonei euro, analiştii financiari anticipează o revenire a economiei pe termen scurt, indicatorul urcând cu 10 puncte, la 15,8 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.