Economic

ENET a reluat furnizarea căldurii

Iulia Crețu
21 oct 2014 1723 vizualizări
Focşănenii s-au împărţit în două tabere: unii vor căldură, alţii au închis-o de la subsol.Oficialii ENET spun că mai multe asociaţii au ales să îndure frigul pentru a nu primi facturi majorate încă din octombrie.Până în prezent, 600 de persoane au venit cu solicitări pentru acordarea ajutorului de căldură, ENET aşteptându-se la 4.000 de cereri

De luni seara, societatea de termoficare din Focşani a reluat furnizarea căldurii pentru apartamentele care se încălzesc în sistem centralizat, după o pauză de câteva zile. Momentan, se va păstra programul de furnizare pe timpul nopţii, până când temperaturile exterioare vor scădea şi mai mult, ajungând la mediile normale pentru sezonul rece, când ENET va începe să încălzească şi pe timpul zilei. Până atunci însă, furnizarea se va face în intervalul 18.00-8.00. Nu toate asociaţiile de locatari au fost însă de acord cu reluarea furnizării, mulţi cetăţeni vociferând că vor primi facturi foarte mari la întreţinere. Totuşi, au fost la fel de multe voci ale cetăţenilor care reclamau că se simte frigul în locuinţe dacă ENET nu trimite agent termic în calorifere. Nemulţumiţii invocă faptul că facturile la încălzire pe luna octombrie nu beneficiază de ajutor de încălzire sub formă de subvenţie de la stat şi vor fi greu de suportat din buzunarul propriu. “După cum sunt temperaturile de afară, acum scăzând din nou, vom continua să dăm căldură, cel puţin pe timpul nopţii. Au fost tot felul de discuţii, unii cetăţeni ne-au cerut să reluăm furnizarea, alţii au cerut întreruperea. Deocamdată vom rămâne pe program de seară. Sunt scări de bloc în Focşani care ne-au cerut permisiunea de a închide căldura de la subsol”, ne-a spus Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al societăţii de producere şi furnizare a agentului termic.

Se aşteaptă mii de cereri de ajutor de căldură

Reprezentanţii ENET completează şi spun că în aceste zile primesc cererile pentru ajutor de încălzire, care se acordă persoanelor singure şi familiilor cu venituri modeste, limita de venit fiind de 1.300/1.000 lei/ membru. Cristina Gavrilă susţine că legislaţia în materie nu a suferit modificări faţă de anul trecut, adică cei care au o maşină în parcare, care nu are o vechime mai mare de 10 ani de la fabricaţie, sau un cont bancar de 3.000 lei, nu se încadrează pentru ajutor, chiar dacă veniturile sunt cele prevăzute de lege. Până în prezent, cetăţenii au depus nu mai puţin de 600 de astfel de cereri de ajutor de calorifer, cei de la ENET Focşani aşteptându-se să se ajungă măcar la numărul celor din sezonul rece anterior. Atunci, în jur de 4.000 de orăşeni au cerut ca statul să-i sprijine cu o anumită cotă parte din factura de iarnă. “Avem 600 de cereri primite şi ne aşteptăm la 4.000. La verificări, unora nu li se acordă. Modificări de legislaţie nu au apărut, aşa că sunt aceleaşi prevederi ca anul trecut”, a completat Gavrilă de la ENET. Subvenţiile la căldură se acordă pentru perioada noiembrie –martie. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.