Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Adidas a primit o ofertă de 1,7 miliarde de euro pentru Reebok

Ziarul de Vrancea
21 oct 2014 1568 vizualizări
Adidas a primit o ofertă de 1,7 miliarde de euro pentru divizia Reebok, din partea unui consorţiu de investitori din Hong Kong şi Abu Dhabi, al doilea mare producător de articole sportive la nivel mondial trebuind să decidă viitorul afacerii care i-a adus pierderi în ultima perioadă.

Firma de investiţii Jynwel Capital, în asociere cu mai multe fonduri din Abu Dhabi, a înaintat directorilor Adidas o ofertă nesolicitată pentru Reebok, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, informează The Wall Street Journal. Grupul care a iniţiat această ofertă consideră că divizia Reebok ar avea rezultate mult mai bune decat în prezent, dacă ar fi o entitate independentă. Acţiunile Adidas au avansat cu 8,1% pe bursa din Frankfurt, după răspandirea informaţiei legate de oferta primită de compania germană. Preţul acţiunilor Adidas au scăzut cu aproximativ 40% în acest an. Adidas a cumpărat compania americană Reebok în 2006 pentru 3 miliarde de euro, în încercarea de a creşte vanzările Adidas din Statele Unite. Reebok nu a reuşit, însă, să obţină contractele dorite cu Liga Naţională de Fotbal şi Liga Naţională de Hochei din SUA, ceea ce a determinat o scădere a veniturilor aduse de această divizie a Adidas. Recent, compania germană a repoziţionat Reebok drept marcă pe piaţa produselor de fitness, însă mai mulţi investitori din SUA şi Marea Britanie sunt eceptici în legătură cu îmbunătăţirile pe care această mişcare le va aduce, potrivit lui Cedric Rossi, analist la Bryan Garnier din Bruxelles. "Dacă Adidas vinde marca Reebok, pentru investitori ar fi o dovadă că achiziţia Reebok a fost o greşeală", a declarat Rossi. El a adăugat că vanzarea Reebok ar fi o eroare strategică, întrucat divizia dă semne de revenire.

Finanţele au ieşit pe piaţă cu eurobonduri la zece ani

Romania a ieşit marţi pe pieţele internaţionale cu eurobonduri la zece ani, potrivit Bloomberg, la un randament indicativ cu 200 puncte de bază peste rata mid swap la zece ani, aflată la 1,12%, ceea ce ar duce randamentul final sub nivelul record obţinut în aprilie, de 3,7% pe an. Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat săptămana trecută, tot pentru Bloomberg, că Romania intenţionează să vandă obligaţiuni denominate în euro în valoare de cel puţin 1 miliard de euro pe pieţele internaţionale la o licitaţie care va fi organizată în următoarele săptămani. Dacă se va închide la 200 de puncte de bază peste mid swap, randamentul final va fi de 3,12% pe an, un nou minim istoric. Cea mai recentă ieşire pe pieţele externe a avut loc în luna aprilie, cand Romania a împrumutat 1,25 miliarde de euro printr-o emisiune de eurobonduri, la un randament record de 3,7% pe an. Pe piaţa internă, ministerul a vandut obligaţiuni denominate în euro în valoare de 928,7 milioane euro. Potrivit erste Bank, în cazul în care premierul Victor Ponta va caştiga alegerile din noiembrie, investitorii sunt îngrijoraţi că noul guvern va avea dificultăţi în menţinerea unui deficit bugetar scăzut, ceea ce ar putea pune presiune pe randamente. De asemenea, acordul Romaniei cu Fondul Monetar Internaţional şi cu UE se va încheia în martie anul viitor. Ministerul Finanţelor ia în considerare accelerarea vanzării de eurobonduri, din cauza riscurilor potenţiale, a a afirmat recent Dumitru Dulgheru, economist al Erste. Randamentele pentru eurobondurile romaneşti cu maturitate în aprilie 2024 se situau la 2,71% la finele săptămanii trecute, uşor peste nivelul minim record de 2,66% pe an înregistrat în urmă cu şapte săptămani.

Dispozitivele Samsung, folosite de spioni

Samsung Electronics a anunţat marţi că mai multe dintre dispozitivele sale mobile vor putea fi folosite de către angajaţii Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din SUA, după ce oficialii americani s-au declarat mulţumiţi de sistemul de securitate Knox dezvoltat de compania sud-coreană. Platforma de securitate Knox permite utilizatorilor crearea unui "container" virtual securizat în interiorul telefonului, care separă aplicaţiile folosite la serviciu de cele personale, transmite MarketWatch. Printre dispozitivele Samsung aprobate de către NSA se numără smartphone-urile Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 4, Galaxy Note 3 şi tableta Galaxy Note. Pe langă terminalele Samsung, angajaţii NSA vor putea folosi şi telefonul mobil Boeing Black, produs de Boeing. Anunţul Samsung vine în contextul în care compania încearcă să îşi mărească baza de clienţi corporate şi guvernamentali, prin dezvoltarea de tehnologii de înaltă securitate. Producătorul sud-coreean intenţionează să obţină cat mai multe certificate de la autorităţile relevante în domeniul securităţii tehnologice, pentru a putea convinge companiile să înlocuiască dispozitivele produse de BlackBerry şi alţi rivali cu terminalele Samsung.

Apple raportează rezultate cu 16% mai mari

Apple a înregistrat vanzări şi profit în creştere în cel de-al patrulea trimestru fiscal, perioada iulie-septembrie, faţă de acelaşi interval din 2013, peste estimările analiştilor, pe fondul avansului de 16% al vanzărilor de iPhone-uri şi al încă unei scăderi a numărului de iPad-uri comercializate. Venitul Apple a crescut cu 12% în ultimul trimestru al anului fiscal 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 37,5 miliarde de dolari la 42,1 miliarde de dolari, în timp ce profitul a avansat de la 7,5 miliarde de dolari la 8,5 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei. Vanzările de iPhone-uri au contribuit în cea mai mare măsură la realizarea venitului din perioada iulie-septembrie, consemnand o creştere de 21%, la 23,6 miliarde de dolari, de la 19,5 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut. Numărul de unităţi vandute se ridică la 39,3 milioane, în urcare cu 16% prin comparaţie cu al patrulea trimestru al anului trecut şi peste estimările analiştilor, care au anticipat vanzarea a 38 de milioane de telefoane, potrivit Bloomberg. Lansarea noilor modele de iPhone, iPhone 6 şi 6 Plus, la jumătatea lunii septembrie, a avut o contribuţie importantă la creşterea volumului vanzărilor din acest trimestru, Apple raportand comercializarea a aproximativ 10 milioane de unităţi în primul weekend după prezentarea produselor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.