Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Air France recomandă pasagerilor să amane călătoriile

Ziarul de Vrancea
14 sep 2014 789 vizualizări
Air France Romania recomandă pasagerilor cu zboruri în perioada 15-22 septembrie, cand este anunţată greva piloţilor francezi, fie să îşi amane călătoria, fie să îşi schimbe biletul gratuit, pentru a evita întarzieri pe aeroport sau situaţii neplăcute.

"Ca urmare a confirmării acţiunii de grevă întreprinsă de aproximativ 60% dintre piloţii francezi în perioada 15 - 22 Septembrie 2014, Air France Romania a luat măsuri excepţionale la nivel local pentru a diminua disconfortul creat pasagerilor. Astfel, începand de săptămana trecută toţi pasagerii cu zboruri în perioada 15 - 22 Septembrie 2014 au fost informaţi despre eventualitatea acestei greve şi au primit informaţii despre cum îşi pot modifica data de zbor pentru a fi cat mai puţin afectaţi de această situaţie", a anunţat printr-un comunicat Air France Romania. Pentru a evita orice întarzieri pe aeroport sau situaţii neplăcute, Air France sfătuieşte pasagerii, ca în perioada menţionată, fie să îşi amane călătoria, fie să îşi schimbe biletul gratuit. Totodată, call center-ul Air France Romania, deschis în mod normal de luni pană vineri între orele 09:00 - 17:00, şi-a extins activitatea şi în ziua de duminică, 14 Septembrie, între orele 09:00 - 17:00. "Toţi pasagerii cu zboruri în perioada 15 - 22 Septembrie sunt rugaţi fie să contacteze call center-ul Air France, la numărul de telefon 021 206 92 00 pentru a primi informaţii despre zborul lor fie să acceseze rezervarea lor prin website-ul companiei, precizează compania. Air France a anunţat sambătă că şase zboruri din zece ale companiei aeriene vor fi anulate luni, din cauza unei greve a piloţilor care se opun condiţiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului. O grevă de o săptămană ar fi cea mai importantă organizată din 1998 de către piloţii Air France. CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifrează de la "10 pană la 15 milioane" de euro pe zi costul acestei greve, a declarat sambătă că discuţiile cu sindicatele vor continua în vederea găsirii unei soluţii în acest conflict.  

 Statul austriac nu va mai putea subvenţiona Volksbank 

Statul austriac nu va mai putea să susţină banca parţial naţionalizată Volksbank (Oesterreichische Volksbanken), dacă Banca Centrală Europeană (BCE) va constata că nivelul capitalului acesteia este insuficient, a declarat ministrul de Finanţe din Austria, Hans Joerg Schelling, transmite Bloomberg. "Din punct de vedere tehnic, nu mai pot acorda subvenţii întrucat ar fi declanşată imediat o procedură UE privind ajutoarele de stat. Nu am spaţiu de manevră, potrivit legislaţiei UE", a afirmat Schelling într-un interviu. Fitch Ratings a anticipat în această lună că Volksbanken-Verbund, o combinaţie între OeVAG şi circa 50 de băncii cooperatiste regionale, care deţin o participaţie majoritară la aceasta, va rata testele de stres efectuate de BCE înainte ca instituţia să preia supravegherea băncilor din zona euro, pe 4 noiembrie. Potrivit publicaţiei Der Standard, OeVAG ar avea un deficit de capital de 600-800 de milioane de euro. Comisia Europeană a aprobat două tranşe de ajutor de stat pentru Volksbank, care au totalizat 1,35 de miliarde de euro, în 2012, iar planul de restructurare aflat în desfăşurare nu prevede noi ajutoare. Statul austriac deţine din 2012 o participaţie de 43% la bancă, cand a fost aplicat al doilea program de salvare, după cel din 2009. În 2008, statul a salvat o subsidiară a OeVAG. Schelling, care pană săptămana trecută a fost preşedintele consiliului de supraveghere al OeVAG, a refuzat să anticipeze rezultatul testului de stres efectuat de BCE. El a spus că atunci cand te uiţi la rezultate, este important să se ţină cont că banca este pe cale să vandă active şi să renunţe la toate operaţiunile în afara celor care servesc proprietarii locali ai băncii, în conformitate cu acordul convenit cu Uniunea Europeană. "Un test de stres pentru o bancă restructurată sub supravegherea Comisiei Europene, din cauza unei proceduri de ajutor de stat, nu poate fi comparat cu un test de stres aplicat unei bănci comerciale", a spus ministrul.    

Grecia îşi revine: S&P a îmbunătăţit ratingul ţării 

Standard & Poor”s a îmbunătăţit ratingul Greciei pentru datoriile pe termen lung în valută cu o treaptă, de la B- la nivelul B, cu perspectivă stabilă, ca urmare a progreselor înregistrate de statul elen în domeniul bugetar, relatează Kathimerini. Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost menţinut la nivelul B. "Anticipăm că redresarea economică va permite Greciei să obţină excedente primare de 2% din PIB în perioada 2014-2017", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Grecia a revenit pe pieţele financiare în acest an, efectuand vanzări de obligaţiuni pentru prima oară în patru ani. În acea perioadă, Grecia a avut nevoie de două programe de salvare în valoare de 240 de miliarde de euro, din partea UE şi FMI, şi a trecut prin cea mai mare restructurare a datoriilor suverane din istorie, în martie 2012. Reformele fiscale au permis Greciei să obţină anul trecut excedent bugetar, înainte de serviciul datoriilor, cunoscut ca excedent primar, aceasta fiind o condiţie pentru a beneficia de noi facilităţi la plata datoriilor. Datoria publică a Greciei este de 175% din PIB, fiind cea mai ridicată din zona euro.

Marea Britanie va vinde primele obligaţiuni în yuani

Marea Britanie va vinde primele obligaţiuni de stat denominate în yuani care nu sunt emise de guvernul chinez, pentru a finanţa rezervele valutare ale statului britanic, relatează Bloomberg. "Emisiunea este un moment de referinţă pentru dezvoltarea yuanului ca monedă internaţională", a declarat vineri ministrul de Finanţe, George Osborne, după convorbirile avute la Londra cu vicepremierul chinez Ms Kai. În luna iunie, Marea Britanie a devenit primul stat european care a încheiat un acord cu China care permite schimbul direct al yuanilor în lire sterline. Lira a devenit astfel a cincea valută importantă tranzacţionată direct în raport cu yuanul la Shanghai, alături de dolarul australian şi cel neo-zeelandez, yenul japonez şi dolarul american. China încearcă să îşi consolideze relaţiile comerciale cu ţări mari precum Marea Britanie. Banca Angliei va acţiona ca agent în numele Trezoreriei pentru emisiunea în yuani, care va avea loc într-o singură tranşă, în următoarele săptămani sau luni, în funcţie de condiţiile din piaţă. Yuanul a fost tranzacţionat vineri la circa 9,97 unităţi pentru o liră sterlină.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.